נגיף הקורונה גרם לטלטלה לכל אחד מתושבי העולם, כל אחד ודרכו. במדינת ישראל, רבים מצאו את עצמם בחל"ת ממושך – אך יש מי שבחרה להסתכל על הסיטואציה בצורה יוצאת דופן ומהנגיף להוציא בורקס. בגיל 48, שרי קרספי החליטה שלא להישאר בבית – ולאחר קריירה ממושכת במכירת נעליים, היא החליטה לפתוח מסעדה טורקית – Sari's Türk Yemekleri (שרי'ס – מטעמי המטבח הטורקי).
לקרספי יש סיפור חיים יוצא דופן: היא נולדה בשכונת גוזטפה (Göztepe) ובגיל 3 עלתה עם משפחה ארצה, והם השתקעו ברמלה. כשהייתה בת 15, המשפחה חזרה לטורקיה – ושבה שוב לארץ בתוך כשבע שנים. עם זאת, בתוך כל הטלטלות היה דבר אחד, יחיד ומיוחד שנותר יציב מאוד – והוא אהבתה למטבח.
האהבה למטבח היא מסורת משפחתית שעוברת בתרבות הטורקית-היהודית עם מאכלים מסורתיים. ולא, לא מדובר בדונר קבב (Döner Kebab), השווארמה הטורקית המסורתית, או בלחמעג'ון. מדובר יותר על הבורקסים, הממולאים, וכמובן – אפיית הלחמים. כך גם היה במקרה של קרספי ומשפחתה שחשבה כי האוכל שלה "זה כולה בורקס".
עם זאת, עם תחילת הסגר הראשון היא פתחה קבוצת פייסבוק בשם "אוכל טורקי "Türk yemekleri, שבה היא מפרסמת מתכונים מהבית. בתוך כשנה וחצי, הקבוצה הזו עומדת היום על 46.3 אלף איש – אך אנשים רצו את התרבות הטורקית בישראל וקיבלו את זה במסעדה בחולון. מאז מאי, המקום הפך למוקד עלייה לרגל למשפחות יוצאי טורקיה, לחובבי התרבות הטורקית, ואף לחובבי הסדרות הטורקיות בטלוויזיה.
כניסה למסעדה בחולון זורקת אותך לטורקיה, במוזיקה, באווירה הכוללת, בשיח בין האנשים שלא נפגשו מעולם, ומעל הכל – בטעמים. הבורקסים שנאפים במקום הם טורקיה. אחד לאחד. כך גם לגבי הקינוחים הרבים, שבמקרה של המטבח הטורקי – הם ממש לא מסתכמים בבקלאוה. כמו כן, אתם תיהנו מהעלי גפן האמיתיים של איסטנבול.
בה בעת, המקום מתפקד כמעדנייה טורקית לכל דבר ועניין. מבלי לזלזל במחלבות הישראליות, ניתן למצוא בו גבינות טורקיות, וכן זיתים, תה, ריבות, חטיפים, משקאות, חמוצים, רטבים, ואפילו מי קולון (המלצה – לטורקים תגידו "קולוניה", אחרת הם לא יבינו אתכם). הכל תוצרת טורקיה. אולם, גם זה לא הספיק ל"טורקנוס" ולחובבי תרבות האוכל הטורקית. על כן, קרספי, שיצאה גם לסדנאות באיסטנבול – במטרה להעשיר את הידע הקולינרי, ייצרה גם לכך פיתרון.
בימים ראשון-שלישי היא מקיימת במקום סדנאות אוכל טורקיות, שבהן היא מלמדת כל מיני בישולים טורקיים. החל מבויוס, דרך בקלאווה – ועד לממולאים. הן לאוכל והן לסדנאות מגיעים לקוחות מכל רחבי הארץ, שגומעים מרחקים מפתיעים בדרך לחולון. וגם לכם ולכן, אם אתם גרים קרוב או רחוק, ההנאה מובטחת.
שרי'ס – מטעמי המטבח הטורקי, כיכר סטרומה 1 חולון, שעות הפעילות: ימים א'-ה' - 19:00-10:00, יום ו' - 14:00-09:00.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו