התחילו המשמשים - תוסיפו להם קממבר: מתכון לברוסקטה קלילה לקיץ

הפרי, שמסמל את ראשיתו של הקיץ, הוא אחד מהקולינריים ביותר • העונה שלו אומנם קצרה וחמקמקה • אבל אם משכילים לנצל אותה, אפשר ללהטט איתו מנות פשוטות שטעמן נפלא והרושם שהן משאירות אדיר

ברוסקטה קיצית. צילום: גל בן זאב

עונת המשמשים קצרה וחמקמקה. ברגע שנדמה שהם כבר פה להישאר - פוף, הם נעלמים כלא היו. הפרי שמסמל את ראשיתו של הקיץ הוא אחד מהפירות הקולינריים ביותר, לכן הזמן קצר והמלאכה מרובה.

אחד מהיתרונות הרבים של המשמש, הוא שמעצם היותו כה טעים בזכות עצמו, אפשר ללהטט איתו מנות פשוטות וקלות להכנה שטעמן נפלא והרושם שהן משאירות הוא אדיר.

נסו משמשים עם קממבר, צילום: מאיה דרין

מתכון לברוסקטת משמשים וקממבר

רכיבים:

רשימת חומרים ל-4 מנות

  • 4 פרוסות חלה, חצאי לחמניות או כל לחם כייפי שנשאר
  • 200 גרם גבינת קממבר
  • 8 משמשים
  • 4 כפות דבש איכותי
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח אטלנטי או מלח שווה אחר לפי הטעם
  • כמה ענפי תימין
  • שמן זית לזילוף

אופן ההכנה:

1. מניחים את פרוסות החלה על תבנית אפייה או כלי המתאים גם לאפייה וגם להגשה.
2. זולפים מעט שמן זית מעל הפרוסות וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
3. כשהפרוסות מזהיבות, מוציאים מהתנור.
4. מעל כל פרוסה מניחים פיסות גדולות של קממבר (אפשר לחתוך או לבצוע)
5. לצד ועל הקממבר מסדרים רבעי משמשים (אפשר לחתוך או לבצוע)
6. מעל הכל זולפים דבש, מתבלים במלח ופלפל, מניחים את ענפי התימין וזולפים שמן זית בנדיבות מעל הכל.
7. מחזירים לתנור וצולים במשך כ-6 דקות עד שהכל משחים ומבעבע.
8. זוללים חם ברגע שיוצא מהתנור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר