מתכון לתבשיל אסאדו
רכיבים
- 2 קילו רצועות אסאדו עם ובלי העצם, פרוסות לקוביות גדולות
- 1 כוס קמח (אם רוצים, אפשר לוותר על הקימוח)
- שמן זית
- 1 בצל לבן חתוך גס
- 5 גזרים חתוכים לעיגולים גסים
- 1 פלפל אדום חתוך גס
- 4 גבעולי סלרי שטופים וחתוכים לקוביות
- 8 - 10 (לפי הגודל) שיני שום חתוכות גס
- 1 כף פפריקה אדומה
- חצי כפית תבלין צ'ילי חריף גרוס יבש
- כפית תבלין אדובו או כפית אורגנו יבש
- 5 עגבניות חתוכות גס
- 8 תפוחי אדמה חתוכים גס
- 5 ענפי טימין טרי
- בערך כפית וחצי מלח (עדיף אטלנטי. יש להוסיף לפי הטעם)
- 2 כוסות יין אדום
אופן ההכנה
- מקמחים את קוביות הבשר מכל הצדדים.
- מחממים סיר רחב ויוצקים שמן זית.
- מניחים בסיר את קוביות הבשר, צורבים וסוגרים מכל הצדדים ומוציאים לקערה.
- לאותו סיר - מוסיפים בצל וצורבים קלות, לאחר מכן את הגזר, ואז את הפלפל האדום ואת הסלרי. מאדים כ- 10 דקות.
- מוסיפים את השום, הפפריקה ותבלין האדובו או האורגנו וממשיכים לצרוב בערך 2-3 דקות נוספות.
- מחזירים את הבשר לסיר עם הירקות, מוסיפים את העגבניות ומעל הכל מניחים את תפוחי האדמה ואת ענפי הטימין. מפזרים מלח.
- מוזגים את 2 כוסות היין, סוגרים את הסיר עם מכסה וממתינים בערך שעה וחצי.
- פותחים את הסיר, בודקים עם מזלג שתפוחי האדמה התרככו ומתקנים טעמים במידה שיש צורך.
בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו