מתכון: תבשיל אסאדו אורוגוואי

מתכון לתבשיל מסורתי עשיר בטעמים מדרום אמריקה להכנה על הגז • זוהי ארוחה מלאה בסיר אחד שמשלבת בשר, ירקות ופחמימות • זהירות, קשה להפסיק לאכול

תבשיל אסאדו. צילום: הילה דודאל

מתכון לתבשיל אסאדו

רכיבים

  • 2 קילו רצועות אסאדו עם ובלי העצם, פרוסות לקוביות גדולות
  • 1 כוס קמח (אם רוצים, אפשר לוותר על הקימוח)
  • שמן זית
  • 1 בצל לבן חתוך גס
  • 5 גזרים חתוכים לעיגולים גסים
  • 1 פלפל אדום חתוך גס
  • 4 גבעולי סלרי שטופים וחתוכים לקוביות
  • 8 - 10 (לפי הגודל) שיני שום חתוכות גס
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • חצי כפית תבלין צ'ילי חריף גרוס יבש
  • כפית תבלין אדובו או כפית אורגנו יבש
  • 5 עגבניות חתוכות גס
  • 8 תפוחי אדמה חתוכים גס
  • 5 ענפי טימין טרי
  • בערך כפית וחצי מלח (עדיף אטלנטי. יש להוסיף לפי הטעם)
  • 2 כוסות יין אדום
ארוחה בסיר אחד, צילום: הילה דודאל

אופן ההכנה

  1. מקמחים את קוביות הבשר מכל הצדדים. 
  2. מחממים סיר רחב ויוצקים שמן זית.
  3. מניחים בסיר את קוביות הבשר, צורבים וסוגרים מכל הצדדים ומוציאים לקערה. 
  4. לאותו סיר - מוסיפים בצל וצורבים קלות, לאחר מכן את הגזר, ואז את הפלפל האדום ואת הסלרי. מאדים כ- 10 דקות. 
  5. מוסיפים את השום, הפפריקה ותבלין האדובו או האורגנו וממשיכים לצרוב בערך 2-3 דקות נוספות.
  6. מחזירים את הבשר לסיר עם הירקות, מוסיפים את העגבניות ומעל הכל מניחים את תפוחי האדמה ואת ענפי הטימין. מפזרים מלח. 
  7. מוזגים את 2 כוסות היין, סוגרים את הסיר עם מכסה וממתינים בערך שעה וחצי. 
  8. פותחים את הסיר, בודקים עם מזלג שתפוחי האדמה התרככו ומתקנים טעמים במידה שיש צורך.

בתיאבון.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר