עוד משחר האנושות, פחות או יותר מהרגע שלמדנו כמין לשלוט ברזי השימוש באש, תמיד היה את אותו אחד או אחת, שעבורם חיתוך, קיצוץ, עישון, וצלייה של נתחי בשר הוא משהו בין תחביב לדרך חיים.
עוד מימי הציידים לקטים, כולכם מכירים אותו, בין אם זה הדוד שמתעקש לעמוד על המנגל ביום העצמאות או החבר שתמיד מזמין לעל האש אצלו. לבחור הזה קוראים "פיטמאסטר", שליט בור הצלייה. והתואר הזה הוא שעומד מאחורי תפיסת העולם מסעדה לא גדולה במיוחד בפתח תקווה.
מסעדת פיטמאסטר לא מאמינה בתפריטים, מידות עשייה ומנה אישית. במסעדה יצרו חוויה המשלבת בין סעודה עשירה בנתחי בשר נבחרים ומושחתים לבין ישיבה חברתית משותפת, כאשר כל מהלך הארוחה בליווי מופע להטוטנות של קיצוץ, פירוק, הגשה, הסברים ושיתוף הקהל במלאכת ההכנה עליה מנצח הפיטמאסטר שמתחלף בכל ערב. הסועדים יישובים לצד שולחנות אירוח ארוכים הצופים אל המטבח הפתוח כשבמרכזו עומד אמן הבשר.
עוד בנושא:
מכל העולם: שוק האוכל ששיגע את תל אביב
חדש בירושלים: המסעדה הקוריאנית הכשרה היחידה בעולם
בפיטמאסטר לקחו את חווית שיתוף הסועד צעד אחד קדימה ורישתו את המטבח במצלמות המשדרות בזמן אמת למסכים הפזורים בחלל המסעדה, כך שהסועד יכול להשתתף ולעקוב בכל רגע נתון בהכנת הבשר ובפרזנטציית ההגשה מבלי לקום מהכיסא.
כתבנו מפגין איפוק, פיטמאסטר // צילום: גיל קרמר
התפריט מתחלף מידי יום על פי היצע הנתחים הנבחרים על ידי הפיטמאסטר שבונה את התפריט באותו הערב, כך שכל ערב מוגש תפריט ייחודי. למרכז השולחן יוגשו שש מנות בשר, העשויות על אש חיה בטכניקת הכנה ייחודיות. בכל ערב זוכה הסועד לתמהיל מנות ייחודי, חוויה שונה, נתחי בשר מגוונים ושיטות הכנה מוקפדות. לצד מנות הבשר, יזרמו לשולחנות קנקני בירה צוננים, יינות מותאמים, סלטים טריים ומנות ראשונות (250 ₪ לסועד).
פיטמאסטר לא רק לוקחת את חויית המסעדה למקום מרענן, היא גם לוקחת חלק במהפכת הקולינריה הכשרה, כזו שמביאה מטבח עילי, מגוון ומקצועי גם לשומרי הכשרות.
מאחורי "פיטמאסטר" עומדים קבוצת "סופרים" (רשת "ביירן מרקט"), אלו חברו לשלושה מהשמות המוכרים מתחום עישון הבשר שעומדים מאחורי מיזם האירוח הביתי "בית של בשרים מעושניםLevy's BBQ" - " ומיזם נקניקיות הבוטיק "צ'ורי". יחד יצרו מקום המחבר בין אהבה לאוכל ובשר לבין אהבה לאירוח, קהילה ואנשים.
PITMASTER- כשר
הברקת 4 פתח תקווה
טלפון: 073-2777777
פעילות: א-ה 18:30-23:00