החורף, שנמצא בימים אלו בשיאו, מביא אותנו להתחמם עם מנות מנחמות וטעימות, והמסעדות פועלות בהתאם ומציעות מנות מפנקות. בחודש פברואר הקרוב יש אירועים קולינרים בתל אביב שאסור לכם להחמיץ, בטח אם אתם פודיז חובבים. בחרנו עבורכם את המקומות המסקרנים ביותר.
הברביקיו מטקסס נוחת בשכונת פלורנטין

טקסס ברביקיו // צילום: בועז לביא
מסעדת "טקסס ברביקיו" החדשה נפתחה במתחם רביעיית פלורנטין ותגיש על פי המסורת הטקסנית נתחי בשר מעושנים, המבורגרים וכריכים מושחתים ומנות קלאסיות נוספות היישר ממטבחי מדינות הדרום בארצות הברית.
המסעדה משיקה תפריט שמגיש מנות אייקוניות ובמרכזו עומד הברביקיו הדרומי בהגשה משוחררת. מלאכת ההכנה נעשית ממטבח פתוח ואל מול עייני קהל הסועדים ששותפים מלאים לכל תהליך ההכנה והעשייה של המנות. נתחי הבשר מטופלים בשיטה המסורתית כשהם נמשחים ומושרים בתערובת תבלינים ייחודיות ונכנסים בשלמותם לעישון וצלייה איטית בשיטת Low & Slow בחום נמוך למשך 14 שעות נוספות.
התפריט מחולק למנות התחלה וחלוקה, בשרים מעושנים לפי משקל או יחידה ומנות בלחמניית בריוש. בין המנות שבתפריט: מנות פתיחה: Chicken & Waffle - עוף קריספי ברוטב סרירצ'ה- מייפל על וואפל בלגי, עירית רצוצה, שומשום שחור (38 שקלים). נתחים מהמעשנה לפי משקל: בריסקט (27 שקלים ל-100 גרם), אסאדו מפורק מהעצם (32 שקלים ל-100 גרם), נקניקיית בקר מעושנת עם חרדל - וואסבי (28 שקלים ליחידה). בלחמניה: סמאשבורגר/דאבל, מוגש M, דף קטשופ ביתי, איולי צ'יפוטלה, ריבת בצל שרוף, חמוצים טקסנים, פלפל ורד גרוס לצד תוספות לבחירה כמו רוטב גבינה סודי, אסאדו מפורק עם ברביקיו ויסקי ועוד.
רביעיית פלורנטין, דרך שלמה 43, ת"א
שעות פתיחה בהרצה: א'-שבת 17:00-23:00
טלפון: 03-6768661
מסעדת MeatKitchen משיקה את משכנה החדש

סשימי טונה // צילום: נמרוד סונדרס
באוקטובר האחרון המסעדה ביגאל אלון נסגרה ובימים אלו היא נפתחת במיקום חדש וכפול בגודלו בנמל תל אביב, על חורבותיו של מועדון TLV המיתולוגי. היקף ההשקעה במעבר ללוקיישן החדש עומד על כ-3 מיליון שקלים.
מיט קיטצ'ן גרסת הנמל כוללת 350 מקומות ישיבה. שף המסעדה, נדב נצר, שהוביל את "מיט קיטצ'ן" מיום הקמתה, מצרף אליו את השף הצעיר והמוכשר הראל עמרם, שניצח על מטבחי המסעדות "יפו תל-אביב" ו"מסה", ומציע בתפריט הנמל את מנות הדגל המזוהות עם המסעדה, כמו מנת מסבחה שקדי עגל עם גרגירי חומוס, טחינה מטובלת, פטרוזיליה, צנוברים, סיגר מרוקאי, ויניגרט שיפקה וציר טלה (76 שקלים), מנת סינטה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי, ביצת שניצל, קונפי פורטבלו, ציר בקר חרדל וטימין, טורטליני בטטה וברס אגוזי לוז (64 שקלים), ומנת טורנדו רוסיני - פילה בקר וכבד אווז עם פירה כמהין, טוויל שמן זית, שום קונפי, ציר בקר ודובדבנים (197 שקלים).
בין המנות החדשות: פולנטה רכה מתירס טרי- מוגשת עם פטריות של חורף מוקפצות ביין לבן וטימין, אגוזי מלך, צ'יפס בזיליקום, שמן כמהין וערמונים (62 שקלים). רביולי עגבניות שרופות- עם לב חציל, רוטב שום לימוני, תבשיל תרד טורקי עם עגבניות קונקסה, אבקת זיתי טאסוס, צנוברים וצ'יפס זעתר (78 שקלים) וסינטה נברסקה- מוגשת לצד פירה תפוחי-אדמה, שום קונפי, גזר בצבעים, ארטישוק ירושלמי, ציר בקר ובצלצלי שאלוט (155 שקלים).
שעות פעילות:
א'-ד': 12:00-00:00
ה: 12:00-00:00
ו': צהריים – אירועים בלבד
שבת: שעה אחרי יציאת שבת – 1:00
פברואר שורשי בקלארו

קלארו // צילום: אפיק גבאי
במהלך חודש פברואר, מסעדת קלארו של השף רן שמואלי מביאה לקדמת הבמה את ירקות השורש. בהם סלקים, לפתות, קולורבי, גזרים, צנוניות ועוד, המצויים עתה בשיא עונתם.
בין המנות בתפריט: גזרים צבעוניים- וינגרט גזר, שמן אגוזים,אגוזי לוז מסוכרים (56 שקלים), קולרבי- תרד תורכי, קרם בצל, שקדים פרוסים ורוטב קיסר (62 שקלים) סלט שורשים- סלקים, גזרים, עלים ארומטים, וינגרט לימון ושום (62 שקלים) וקינוח סברינה סלק, קרם יוגורט, מרקחת סלקים (48 שקלים).
רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, ת"א
טלפון: 03-6017777
תפריט ראמנים חורפי של האורבנית קיטו קאטו

קיטו קאטו, ראמן // צילום: יונתן בן חיים
יאמה סאן, המוביל את מטבחו של בית האוכל היפני בדיזינגוף סנטר, החל להציע תפריט ספיישל חדש של ראמנים מחממים. בין המנות המוצעות: מיסו ראמן VEG- אטריות ראמן (חיטה), טופו, דאשי, פטריות שימג׳י וירקות העונה בטמפורה (64 שקלים), ראמן קוריאסופו מרק על בסיס דאשי עם אטריות אודון, חתיכות בשר, תרד, וואקאמה, טופו אינארי ופיטריות נאמקו (76 שקלים), ראמן עוף - מרק על בסיס עוף ושומשום, אטריות אודון, עוף, טופו, חציל, פטריות שיטקה, במבו, בצל ובצל ירוק (76 שקלים).
דיזינגוף 64. פינת הרחובות דיזינגוף ובר גיורא, ת"א
שעות פתיחה:
12:00-24:00 א-ש
עסקיות א-ה 12:00-17:00
אפרטיבו בין השעות 17:00-19:00.
טלפון: 03-778-1101
סושיאל קלאב פותחת את שנת העשור
ביסטרו סושיאל קלאב // צילום: אפיק גבאי
סושיאל קלאב חוגג עשור להיווסדו ומשיק סדרת ערבים קולינריים עם כמה מהשפים המובילים בישראל, שיעניקו פרשנות אישית לקו הקולינרי של המקום.
בערב הראשון, שייערך ב-11.2, החל מהשעה 19:00 יככב לצד שף צביקה שטראוס שף שרון כהן משילה, בה החל שטראוס את דרכו הקולינרית. במסגרת האיחוד, שרון יעניק פרשנות אישית לקו הקולינרי של הסושיאל קלאב בדגש על מנות המבוססות על דגה טרייה ופירות ים. בערב השני, שיערך ב-18/2, יתארח בסושיאל שף מיכאל גרטופסקי מביסטרו "מיכאל" שבגליל המערבי שיכין תפריט הכולל טוויסטים שונים למנות דגל קלאסיות. בערב השלישי, שיערך ב-25/2, יושק בסושיאל תפריט קוקטיילים חדש פרי יצירתם של דריה מחוטה ומוש בודניק .עוד באותו הערב, יתארח בסושיאל קלאב השף עומר מילר עם פרשנויות למנות המבורגר ופיצה מיוחדות מבית "סוסו אנד סונס" ו"פיצה סבא".
שד' רוטשילד 45, ת"א
שעות פתיחה: ראשון-חמישי, שבת 2:00-19:00, שישי 3:00-18:00
טלפון: 03-5601114.
ברטון קרפרי מקומי חוגגת יום הולדת 4 עם מנות חגיגיות

ברטון // צילום: מיטל סלומון
בתאריך 31.1.20, החל משעה 13:00 ועד 19:00, תחגוג ברטון קרפרי מקומי יום הולדת רביעי עם אירוע ייחודי ומגוון מנות ייחודיות שהורכבו במיוחד לחגיגה. בין המנות שיוגשו ניתן למצוא עוגת קרפים מסורתית, העוגה מורכבת משכבות על גבי שכבות של קרפים מתוקים מבלילת כוסמת עם מגוון מילויים מיוחדים ושונים ללא עלות לבאי האירוע.
בין המנות הנוספות: גראטן בייקון טלה- מנת הגראטן מגיעה על מצע קרם פרש, גבינת אמנטל הולנדית, בצל ירוק, תפוחי אדמה, שום קונפי, רצועות בייקון טלה מובחר, מלח גס ופלפל שחור (44 שקלים), לבנה חציל- לבנה, חצילים, תפוח אדמה, עגבניה, בצל סגול, שעועית ירוקה, טחינה גולמית, שום, כוסברה, חריף ורוקט (36 שקלים), ועוד.
אבן גבירול 52 ת"א, שדרות וושינגטון 22.
שעות פתיחה: א-ה: 12:00-00:00, ו: 10:00-17:00, ש': 12:00-00:00
סדנת בשר לקרניבורים במסעדת הטרקלין

סדנה לקרניבורים // צילום: אפיק גבאי
ביום שלישי הקרוב החל מהשעה 20:00, תתקיים במסעדת הטרקלין סדנת בשר לקרניבורים. במסגרת האירוע תתקיים סדנת בשרים מקצועית בה ילמדו המשתתפים על זני בקר, שיטות יישון, נתחים שונים, אופן עשייתם גם בבית ועוד מידע רב ושימושי מפי מומחה הבשר אלעד ספיר
בין המנות שיוגשו באירוע ניתן למצוא ווגיו יפני - נתחי שייטל מבשר ווגיו יפני שגדל ברמת הגולן, פורטרהאוס - נתח מסינטה ופילה המיושנים על העצם המחברת כ-40 יום, וסביצה בקר ועשבי תיבול - נתחי סינטה קצוצה במיקס עשבי תיבול ופיסטוקים.
עלות ההדרכה והארוחה: 350 שקלים לאדם כולל יינות קינוח ושתיה קלה.
היכל התלמוד 4 ת"א.
שעות פתיחה: א-ו: 18:30-00:00 , ש: 13:00-00:00.
טלפון: 03-5660013.
מסעדת שצ'ופק חוגגת יום הולדת 25

שצ'ופק. דג שלם בתנור // צילום: אפיק גבאי
מסעדת הדגים ופירות הים הוותיקה שצ'ופק חוגגת יום הולדת עם מנות ראשונות, כוסות יין וקינוחים ב-25 שקלים. החגיגות יתקיימו בכל חודש פברואר.
בין המנות שיוגשו בחגיגות יום ההולדת, ניתן יהיה למצוא סביצה דג ים- דג ים טרי ורענן, עם ג'ינג'ר, שמן זית, לימון, בצל וכוסברה. מרק פירות ים- מרק על ציר דגים עם שלל פירות ים, נבטים טריים ושום מטוגן. בוואריה בטעם של פעם וברולה קומותיים- שכבות של קרם ברולה וניל ובניהם טוויל של בצק עלים מקורמל.
בן יהודה 256 ת"א.
א׳-ש': 12:00-23:00
טלפון: 03-5441973.
מסעדת יאסו משיקה מזנון טבחים יווני

השף אביב משה וצוות המטבח שתחילת הכנות למזנון טבחים החדש של יאסו // צילום: my social
השף אביב משה משיק ימי שני של מזנון טבחים יווני שמח במסעדת יאסו. את מקומם של הברמנים יתפסו טבחים שיוציאו מהבר מזנון חופשי של מנות יווניות עם קוקטייל פתיחה על בסיס אוזו.
בין המנות ניתן יהיה לראות מגוו סלטים ענקי, זיתים, מתבלים, פרנות ומנות כמו סשימי על קרח, קוסקוס עם תבשיל ראש, כוסות של סביח חצילים, סלט עגבניות שטח, חריימה, טורטליני ארטישוקים ועוד מנות רבות נוספות וכמובן גם קינוחים.
מחיר ארוחת מזנון יווני: 159 שקלים לא כולל שתייה.
מסעדת יאסו, הירקון 105, תל אביב
ימי שני בין השעות 21:00-00:00 במהלך חודש פברואר.
טלפון: 03-6031719
Dinner & Show בוויסקי בר מוזיאון
דינר אנד שואו - וויסקי בר מוזיאון // צילום: גלעד ארצי
הקונספט שמפגיש שפים מובילים עם בקבוקי וויסקי מיוחדים מארח ביום ראשון ה-9.2 את השף רז רהב ממסעדת OCD ביחד עם הוויסקי The Glenlivet. השפים המתארחים ייצרו מנות חדשות ויבנו תפריט אקסלוסיבי בן חמש מנות לערב חד פעמי שיותאם בצורה מושלמת לוויסקי ולאווירה הייחודית המאפיינת את המקום.
שף רהב יכין את המנות הבאות: מרק עוף ואפונה, סשימי ארטישוק ירושלמי ותותים, כרוב בגוספר וקציפה של גזר לבן, ברווז וחצילים ופרפה דבש, סורבה טחינה ואשכולית אדומה. מנת השף האהובה של הערב תככב כמנת הספיישל למשך חודש שלם ותקבל מקום של כבוד בתפריט הוויסקי בר מוזיאון.
מחיר: 300-350 שקלים לאורח עבור ארוחת שף בת חמש מנות, חמש מנות וויסקי והופעה חיה. מכירת הכרטיסים מתבצעת מראש.
דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב
שעות פתיחה:
ימים א-ה 12:00 עד אחרון הלקוחות
מוצ"ש משעה אחרי צאת שבת ועד אחרון הלקוחות
טלפון: 03-9551105
מנות חורפיות בסושי זושי

סאקה אוסימונו // צילום: אסף קרלה
רשת הסושיות היוקרתית סושי זושי, המונה כ-12 סניפים בפולין, התמקמה לראשונה לפני כחודשיים בתל אביב, וכעת מתחדשת בתפריט מיוחד לחורף שכולל מנות כמו ברווז סושי זושי – ברווז בטמפורה ברוטב סויה ותפוזים, מוגש בליווי פירות חתוכים (80 שקלים), בקר פיקנטי- סינטה צלוייה ברוטב מתקתק עם סויה, שומשום ופלפלים חריפים (85 שקלים). סאקה טריאקי- סלמון מושרה ברוטב טריאקי, מוגש עם בוקצ'וי וריבת שומר למעלה (90 שקלים), מרק טום קאי- מרק לימון וקוקוס תאילנדי מסורתי עם שמנת פטריות כוסברה עם עוף (48 שקלים) ועוד.
הרצל 2, תל אביב.
שעות פעילות: א'-שבת בשעות 12:00-00:00.
טלפון: 03-7761555.
ארוחת השבת התוניסאית של השף ברק אהרוני


קוסקוס דגים ופירותים אלנה // צילום: שירן אגמי
ארוחת שבת המלכה של השף ברק אהרוני במסעדת "אלנה" שבמלון הנורמן חוזרת בימים אלה במתכונת חדשה, העומדת בסימן מחווה לאוכל התוניסאי. הארוחה, המוגשת מדי שבת בצהריים בין השעות 12:30-15:00, מבטאת את פרשנותו של אהרוני למנות עדתיות מסורתיות מבית הוריו ומטבחים אזוריים סמוכים. הפעם יוקדש המסע הקולינארי שילווה את הסועדים לשורשיו התוניסאים של השף, במחיר קבוע של 149 שקלים לסועד.
הארוחה נפתחת במגש הכולל מבחר מנות וסלטים המוגשים למרכז שולחן כמו משאוויה- סלט ירקות קלויים בפחם, ביניהם עגבניות, חצילים ופלפלים עם צלפים, מרמומה פיקנטית- סלט עגבניות, פלפלים ופלפלים חריפים המבושל ארוכות על אש קטנה, חומוס בעבודת יד עם גרגרי חומוס חמים וסחוג ועוד המוגשים עם לחם מסורתי.
בין המנות העיקריות יוגש קוסקוס דגים ומולים - ציר דגים עמוק, לפת צעירה ודגים עונתיים עם קוסקוס בעבודת יד, בריק שרימפס קריסטל עם תפוחי אדמה ואריסה ועוד. בנוסף יוגשו מתוקים כמו מרציפן שקדים וספינג'.
אלנה, נחמני 23-25 ת"א.
ימי שבת 12:00-15:30
טלפון: 03-5435400