חזל"ש: המסעדות שחוזרות ומשתדרגות

עד שיודיעו אחרת, עולם הקולינריה מתאושש עם פתיחות מחודשות, תפריטים חדשים והשקות של מוצרים מסקרנים • חדשות האוכל

טעמי גלידה חדשים בגולדה // צילום: דרור עינב // טעמי גלידה חדשים בגולדה

אייבי

למרות שהמסעדה נפתחה מחדש לסועדים השבוע, החליטו במסעדה להציג תפריט קצת שונה לסועדים שמחפשים משהו קצת פחות מחייב. התפריט המדובר הוא למעשה תפריט "אכילה בידיים" עם מנות שאפשר לקנות ולאכול ברחבה הסמוכה, על הספסל או על ארגזים. בתפריט ניתן למצוא נקניקיית מרגז פורל בלחמניה, סביצ'ה דג ים בעלה חסה או תפוחי אדמה מעושנים ומטוגנים. בתור קינוח מוצע יוגורט ודבש לניגוב עם פרי העונה. 

התפריט החדש הוא פרי שיתוף פעולה עם יקב תבור ובמסגרתו מוצעת סנגריית קיץ אדומה במחיר של 35 לזוג או 65 לרביעייה, לצד יין חדש של יקב תבור שנוצר במיוחד עבור המסעדה ויימכר במחיר של כ-49 שקלים לבקבוק.

לינקולן 16, תל אביב

היין המשותף של יקב תבור ואייבי // צילום: יחצ
היין המשותף של יקב תבור ואייבי // צילום: יחצ

 טעמים חדשים בגולדה

רשת הגלידריות משיקה קולקציית טעמים פירותיים על בסיס שמנת וסורבה. הטעמים החודשים מושקים בקמפיין מושקע המחבר את הגלידות לעולם האופנה והלייפסטייל. 

בין הטעמים החדשים נמצא: גלידת שמנת קראנץ' פטל עם שבבי שוקולד, צ'אנקי לימון, קרייזי אננס, בננה עם פצפוצי שוקולד, קראק פאי, אבטיח נענע ופסיפלורה אננס. 

גלידת בננה ופצפוצי שוקולד // צילום: דרור עינב
גלידת בננה ופצפוצי שוקולד // צילום: דרור עינב

אמריקן אקספרס ומיכל אנסקי למען המסעדות

אמריקן אקספרס בחרה במסעדנית ושופטת "מאסטר שף" מיכל אנסקי להוביל את הקמפיין החדש אותו השיקה השבוע ומטרתו חיזוק המסעדות. לפעילות צורפו 100 מהמסעדות הטובות והאהובות בכל רחבי הארץ, וכל לקוח שיזמין את ההטבה, יבקר באחת או יותר מהמסעדות המשתתפות בפעילות וישלם בכרטיס אמריקן אקספרס שברשותו יצבור פי שלושה נקודות בתכנית הצבירה של הכרטיס. הפעילות תתקיים במהלך כל חודש יוני.

מיכל אנסקי // צילום: יחצ
מיכל אנסקי // צילום: יחצ

טקס קפה אתיופי ברמלה

מסעדת ׳בונה׳ האתיופית שבשוק רמלה נפתחת מחדש ומזמינה את העוברים והשבים לטקס ׳בונה׳: טקס הקפה האתיופי-מסורתי ובו ג׳נט דינה רדא- בעלת המסעדה קולה את הפולים הטריים לפתיחת החושים, מברכת את משתתפי הטקס, טוחנת את הפולים, מבשלת ומוזגת את חליטתם לקנקני חימר המכילים כ-5 כוסות קפה איכותי לצד קיטה/דאבו שנאפים במקום (מאפים אתיופים מסורתיים נטולי גלוטן). 30 שקלים 

טקס ה׳בונה׳ יערך בין הימים א׳-ה׳ בין השעות 12:00-13:00ֿ

אסתר המלכה 1, רמלה

קפה בונה // צילום: ערן כהן
קפה בונה // צילום: ערן כהן

מקס ברנר חוזרים לשגרה

רשת מקס ברנר פותחת את כל סניפי הרשת ברחבי הארץ ומזמינה את קהל לקוחותיה ליהנות מתפריט מיוחד ועדכני הכולל את המנות האהובות הוותיקות לצד דברים חדשים. בין המנות: מילקשייקים מושחתים, שייקים מבוססי שוקולד קפוא, קוקטיילים קפואים וקוקטיילים חמים, לצד מנות חלוקה גודלות של וופל בלגי, מנת טעימות זוגית של קינוחים ומרשמלו על הגריל.

סניפי הרשת: מתחם שרונה תל אביב, רוטשילד תל אביב, נמל תל אביב, פתח תקווה, הרצליה פיתוח, ראשון לציון ונתניה.

התגעגעתם לקינוחים המושחתים? מקס ברנר // צילום: mysocial
התגעגעתם לקינוחים המושחתים? מקס ברנר // צילום: mysocial

מעדניית בוטיק טבעונית וחדשה אונליין

אחרי שהתמחה שנים בתחום הגיבון וההתססה, המעדניה החדשה של חן זבולון- ׳מעדני הטבע׳ מציעה עשרות סוגים של גבינות טבעוניות איכותיות. מבין הגבינות: גבינת היקורי מעושנת ומיושנת- גבינת קשיו שנצלתה על גריל לאחר שעושנה מעל בלנד של עצי מייפל ואלון. 43 שקלים (100 ג); גבינת פחם חצי קשה- גבינת קשיו פרוביוטית בתוספת פחם פעיל במרקם קרמי המתאימה לבישול, חיתוך והעשרת רטבים. 39 שקלים (290 ג); גבינת קשיו חצי קשה עגבניות מיובשות ובזיליקום- גבינת קשיו פרוביוטית עשירה וקרמית המתאימה לחיתוך לפרוסות, למריחה ולבישול בתוספת עגבניות מיובשות ובציפוי שמן בזיליקום. 39 שקלים (290 ג); רוקפור קשיו מיושנת- גבינת קשיו מעט חריפה עם עובש רוקפורטי. 39 שקלים (100 ג); חמאת שום שחור- חמאה מלוחה על בסיס קשיו מותסס ושמנים בתוספת שום שחור המתאימה לאפייה ולבישול. 27 שקלים (100 ג). 



עלות משלוח: 25-30 שקלים, משלוח חינם מעל 300 שקלים

ניתן לרכוש דרך האתר https://www.maadaney.shop/

או בטלפון 054-6333210 

מעדני הטבע // צילום: אלינה פסיקוב
מעדני הטבע // צילום: אלינה פסיקוב

 הקונדיטוריה של דנון חוזרת לנמל ת"א

בשישי הקרוב לאחר חודשיים של הפסקה, הקונדיטוריה של דנון בנמל תל אביב נפתחת מחדש ומציעה לראשונה פאי וטארטים כדי להמתיק עוד יותר את החזרה לשגרה.  לפני כשנה החלו הסטודנטים במגמת הקונדיטוריה של דנון להציע לקהל הרחב את המאפים שאפו במהלך סשן אפייה לילי ובשעות הבוקר המוקדמות הפכו את מתחם בית הספר בנמל לקונדיטוריה  עם אווירה פריזאית. השמועה על המאפים המיוחדים עברה מפה לאוזן ובמהרה מצאו את עצמם הסטודנטים עם רשימת המתנה כשעה לאחר הפתיחה. בעקבות הקורונה הפעילות הושהתה ועכשיו אחרי חודשיים של ציפייה נמל תל אביב ואיתו גם הקונדיטוריה חוזרים לשגרה.

לאור הפתיחה המחודשת בחרו הסטודנטים לייצר ספיישל ייחודי במקום הליין הרגיל של מאפי הבוקר ויגישו 9 סוגי טארט ופאי.

על מנת לשמור על הסביבה ולצמצם שימוש בפלסטיק כמה שאפשר ניתן יהיה לרכוש כוסות רב פעמיות במקום ולקבל ריפיל על הקפה או לחילופין להגיע עם כוס רב פעמית מהבית ולקבל ריפיל במחיר אטרקטיבי.



הספיישל החגיגי יימכר בשישי הקרוב ה-5.6.20 בין השעות 08:00 ל—13:00, בקמפוס של דנון בנמל תל אביב (בין הסופר פארם למזרקה).

מחיר  :18-98 שקלים

קונדטורית דנון בנמל תל אביב // צילום: הילה אן
קונדטורית דנון בנמל תל אביב // צילום: הילה אן

בראנץ' גלילי בימי שישי

החל מיום שישי הקרוב יציע יקב הרי גליל בראנץ' גלילי חלבי העשוי ממיטב התוצרת המקומית. הארוחה תתקיים במרכז המבקרים של היקב בקיבוץ יראון ותכלול, בין היתר, גליליות חציל במילוי גבינות, עלי גפן ממולאים, קישים, פוקאצ'ות, טורטיות, כיסונים, סלטים ועוד. עוד יחולקו פאי אגוזים, כדורי רפאלו וקינוחי כוסות.

טרם הבראנץ' יוכלו הסועדים להנות מסיור VI} זוגי ביקב עם מדריך צמוד בו יוכלו לצפות בהליך ייצור היין, וכמובן גם טעימה מקצועית של חמישה יינות מובחרים.

מחיר הבראנץ' כולל הסיור המקצועי  - 120 שקלים, בימי שישי בלבד.

להזמנות : 04-6868748

יקב הרי גליל // צילום: דור שרון
יקב הרי גליל // צילום: דור שרון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר