איש הגלידה | צילום: רוית דנינו

כן, עכשיו אפשר לקנות גם גלידה מחתרתית

לאחרונה הופיע ברשת אדם העונה לשם "איש הגלידה" שמציע גלידות ביתיות במשלוח עד הבית, בלי להזדהות כמובן • רגע לפני שגלגלנו עיניים נוכח עוד גימיק מעייף, טעמנו וגילינו שגלידת ה"קולד-ברו" (קפה בחליטה קרה) היא פשוט מדהימה, אז החלטנו לנסות להכיר אותו קצת יותר לעומק, וכדאי גם לכם

זה נכון, גם אני חושב שטרנד האוכל המחתרתי מוצה כבר לפני שנתיים, יש שיטענו שהוא מוצה עוד לפני שהתחיל, אבל אני עדיין מוכן לקבל בברכה ולטעום כל בנאדם שמכין אוכל ומסרב להזדהות, כי למה לא בעצם? בכל מקרה, הפעם זה קצת שונה.

• מבצעים מעולים במסעדות בכל הארץ

אין פה מסכות של אנונימוס או הומאז' לסרטי הצעקה, אין חור בקיר שמזכיר דברים אפלים יותר שמופיעים אצלנו בדרך כלל במדור הפלילים, יש פה פשוט אדם, בעל מה שנראה כקילומטרז' מרשים בעולם הגלידות, שהחל להכין גלידות בבית ולמכור אותם מתחת לרדאר, והוא לא רוצה שאף אחד יידע מי הוא. מקובל עליי, בינתיים.

בואו, בתור התחלה, נכיר אותו. ננסה לפחות. קוראים לו "איש הגלידה", נכון לעכשיו הוא מציע טעם אחד למכירה, ומדובר בטעם מעניין במיוחד – טעם קפה, אבל קפה אמיתי, קולד ברו, קפה איכותי בחליטה קרה, דבר שנדיר לראות אצלנו, שכן רוב אם לא כל גלידות הקפה הן מבוססות טעמי נס קפה בעיקר.

"באתי מתחום המזון, אבל בכל הנוגע לגלידה מדובר בתחביב שהפך למקצוע", הוא מודה. "הפכתי מצרכן גלידה מושבע למישהו שמתעסק בזה. אבל אל תטעו, קשה מאוד לייצר גלידה בבית. למעשה לא קיים בכלל ציוד ביתי ראוי. המכונות קטנות מדי ואיטיות, המרקם אף פעם לא מספיק, באמת שעדיף לרוב לרדת לסניף הגלידרייה הקרוב לביתכם ופשוט לקנות שם וזהו".

איש הגלידה, גלידה בקרואסון, צילום: רוית דנינו

אז למה הלכת על זה?

"יש אנשים שבורחים ללילה במדבר עם אוהל, אחרים הולכים לדוג, אני נכנס למעבדה שלי ורוקח גלידות ועף על זה. יש לי מעבדה קטנה שהקמתי בחדר בדירה ואבזרתי בציוד מקצועי להכנת גלידות, זה חדר הבריחה שלי".

ואיך הפידבקים עד כה?

"התגובות נהדרות ואני ממש נהנה מהמשוב. זה מחזיר לי את הביטחון בצרכן הסופי שחשבתי שהולך אחרי העדר ומתפשר, והנה התשובה היא לא, הקהל עדיין מחפש איכות ותמורה לכסף".

אוקיי, מחתרת והכל, מה התוכניות הלאה?

"אני מתכנן להמשיך ליצור ורוצה להיות הגילטי פלז'ר האולטימטיבי, שכל אחד ידע שאני ה"באנקר" בעולם הגלידות והכל אצלי פצצה.

גלידת קולד ברו, איש הגלידה, צילום: רוית דנינו

איך המשפחה מגיבה?

"בוא נגיד שהסנדלרים לא הולכים יחפים, גם לא השכנים של הסנדלרים וגם לא חברים שלהם. יש דוגמיות וטעימות מהפיתוחים השונים בשפע, כולם נהנים".

מחיר לקילו: 100 שקלים בתוספת דמי משלוח שמשתנים בהתאם ליעד

להזמנות דרך האינסטגרם לחצו כאן או בוואטסאפ 055-9559537

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...