דמיינו לעצמכם מפעל לייצור מזון ברמה הכי גבוהה שיש. מעוצב למשעי, מצויד במכשור נחשק, מרווח, מואר ומזמין ליצירה משותפת. ובכן, אין צורך לדמיין. הכירו את "Make eat", חלל עבודה משותף ראשון מסוגו בארץ. בדומה לפלטפורמת we work, כך גם החזון של חלל העבודה הקולינרי שם לעצמו למטרה ליצור מרחב משותף המנוהל בצורה מקצועית ואחראית על ידי צוות מיומן.
כתבת: מאיה דרין // צילום: משה בן שמחון
חלמתם לשווק את הבראוניס המשובחים שלכם ברחבי הארץ? חושבים שהמתכון שלכם לקיש הוא הטוב ביותר? אתם רוקחים ריבות ביתיות מדהימות? כנראה שהמקום הזה הוא הכתובת עבורכם. המפעל החדשני מציע עמדות עבודה ליצרני מזון המותאמות לצרכיהם, כולל כל הציוד הנדרש, ללא השקעה וללא הוצאות קבועות, הניתנים להשכרה לפי הצורך. החלל, שעומד בתנאים המחמירים של משרד הבריאות, מעניק להעניק רישיון יצרן, כמו גם תעודת כשרות, המאפשר ליצרנים הקטנים שמשתלבים בו למכור את המוצרים שלהם במדף כל חנות, שוק וסופרמרקט.
המפעל משתרע על פני חלל בשטח של כ- 700 מ"ר ומאפשר ליצרנים קטנים לייצר, לבחון ולעדכן את המוצרים שלהם, בסביבה קהילתית ומקצועית, מלאת ניסיון וקשרים בעולם המזון המקומי והעולמי. בחלל הייצור, המותאם ומונגש ליצרנים מתחומים רבים ומגוונים, ניתן לייצר מוצרי קונדיטוריה, קייטרינג ואפייה שונים כולל לחמים, עוגות, עוגיות, גרנולה, קרקרים, שמרים, בחושות, קישים, מוסים, ריבות, ממרחים, סלטים, שוקולד, ממתקים, ארטיקים , מיצים ועוד ועוד. כל זאת בהתאמה אישית מקסימלית ומדויקת ככל האפשר לכל יצרן ותוצרתו.

לדברי היזמית והבעלים, מיכל קלימברג, מדובר בחזון קולינרי שעתיד לשנות את מפת הצרכנות והיצרנות בישראל. "Make Eat נפתח בדיוק בזמן שהיצרנים הקטנים הכי זקוקים לו ומאפשר ייצור בר השגה", היא מספרת. "לצד אלו שחולמים לייצר את המעדנים שלהם כבר שנים, תקופת הקורונה הסוערת גרמה להמוני אנשים לאבד את מקום עבודתם ולמצוא פתרונות כלכליים במטבח הביתי הפרטי. עכשיו, כל אלו יוכלו, בצורה פשוטה וכזו שמותאמת לצרכים ולכיס של כל אחד, לייצר את המוצרים שלהם, לקבל רישיון יצרן ולמכור את מרכולתם".
"Make eat מאפשר לך לעבור מבישול ביתי לייצור מקצועי ולמצוא את עצמך עושה זאת לצד קהילה של יצרנים אחרים, בתמיכה לוגיסטית ורשת שיווקית. הבשורה היא כפולה, לא רק ליצרנים אלא גם לקהל הרחב אשר יונגש לו מגוון רחב של תוצרת ייחודית, מקומית וחדשנית, בין היתר, בחנות המפעל שבמקום"

אז איך זה עובד?
כל יצרן שמוצא את עצמו מתאים, מוזמן לשלוח פרטים באתר החברה, על מנת לעבור תהליך מיון ראשוני. במידה ונמצא שהוא אכן מתאים, ימשיך למפגש אישי, על מנת ללמוד ולהבין את צרכיו ברמה הלוגיסטית, התפעולית והשיווקית. בשלב הבא, יעבור הכשרה במפעל עצמו שבסופה יוסמך לעבוד ולייצר במפעל את המוצר שלו. מסלולי הייצור ייבנו בצורה אישית ופרטנית, מותאמים לכל יצרן ויצרנית. העלות מבוססת על משמרות של שמונה שעות שמחירן נע בין 750-950 שקלים למשמרת.
בתמורה, כל יצרן יוכל להתחיל לייצר במטבח מצויד לחלוטין הכולל: משטחי עבודה, תשתיות משותפות, מחסנים יבשים משותפים, מקררים משותפים, הזמנת חומרי גלם, תעודת כשרות, ניקיון ותחזוקה, כל זאת לצד בסיס למעטפת מקצועית לייעוץ בתחום המכירות, אבטחת איכות, הפצה, לוגיסטיקה, משפטיות, מיתוג, שיווק, ועוד. כאן ניתן לעסוק בייצור ברמה המקצועית ביותר ובמקביל, ללמוד את רזי המקצוע של הקמת מפעל, על כל המשתמע.

ההגנה 25 ראשון לציון
לפרטים נוספים: https://makeat.co.il/