סלט הכרוב מככב במטבח הישראלי בגרסאות שונות. הוא מוגש כדרך קבע בקערת פלסטיק גדולה בפיקניק או בחגיגת יום הולדת בפארק. אפשר ליהנות ממנו גם כאחד המזטים הקטנים המוגשים לשולחן במסעדות מזרחיות או באולמות אירועים. הפופולרי שבהם הוא סלט כרוב חתוך לרצועות דקות עם הרבה לימון, מלח ולעיתים גם חצי שן שום כתושה.
סלט כרוב ותפוחי עץ ברוטב יוגורט של השפית מאיה דרין
רכיבים
(ל־4 מנות)
¼ כרוב לבן
4 גבעולי בצל ירוק
1 תפוח ירוק לא קלוף
1 גביע יוגורט
1 לימון סחוט
4 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
צ'ילי טרי פרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
חותכים את הכרוב והבצלים הירוקים לרצועות דקיקות, ואת התפוח למקלונים דקיקים.
מערבבים יוגורט, לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
מתבלים את הירקות ברוטב היוגורט ומוסיפים צ'ילי לפי הטעם.
משהים מעט כדי שהרוטב יתמזג עם הירקות.
טועמים, מתקנים תיבול על פי הצורך ומגישים.
לרשימה המלאה