השנה האחרונה, בעיקר בלית ברירה, גרמה למסעדנים רבים לשנות חשיבה ולהרחיב אופקים מהר, מאוד מהר. כחלק מזה, למרות שאין פה באמת חורף, נפתחו המון מרקיות, כי מסתבר שיש לא מעט ביקוש לז'אנר הזה. זה לא שמרקיות לא היו קיימות לפני זה, מצאנו מרקים כמעט בכל מסעדה מכל סוג וסגנון, אך במקומות רבים המנה כלל לא הוצעה במשלוח או לא עברה משלוח. בזכות הקורונה, הפעם באמת בזכות, גם התחום הזה השתדרג, וחובבי המרקים המורכבים יכולים להפסיק להרגיש מקופחים.
המקום שנעסוק בו הפעם הוא "סופר", פופ אפ מרקים מסקרן במיוחד של קבוצת "בארקה האוס", שהופכת למפלצת פופאפים עם שלל מקומות בהם מגרב (מסעדה, דלי ובייקרי), אבו ג'מיל (גם כן ממטבח רפאים), אונזה ביפו, קיטשן מרקט ומי יודע, אולי בעודי כותב את האייטם נפתח לו פופ אפ נוסף. בכל מקרה, הקונספט פה הוא, כמובן, מרקים, ונכון לעכשיו יש שבעה כאלה, כבדים וקלים, קלאסיים ועדתיים, יש הכל מהכל. תראו:
מרק בשר ושעועית: מרק שעועית אדומה על בסיס ציר בקר, צוואר בקר, עגבניות, כמון, פפריקה, כוסברה
אם כל המרקים: קרם כרובית, כרישה, כמהין
בטטה קסבייה: קרם ארטישוק ירושלמי, תפו"א, מרווה
מרק פרובנס: מרק בצל על בסיס ציר בקר, יין לבן, טימין ושום
מרק עוף פולני: מרק צח, חזה עוף, אטריות אורז, גזר, תפו"א
אוראנג' סאמוי (טבעוני): קרם בטטה, גזר ודלעת על בסיס קארי צהוב, כפיר ליים, למון גראס, ג'ינג'ר וקרם קוקוס
בנגקוק "תום יאם גאי": מרק עוף ריחני, צ'ילי אדום, בזיליקום תאילנדי, באקצ'וי, שרי, אטריות אורז, חזה עוף בגלייז
האמת, המרקים כשלעצמם מגיעים בקופסה גדולה והם מושקעים ומלאים בשלל מרכיבים, אבל גם אם אתם מרגישים בחוסר של שקדי מרק לא תמצאו אותם פה. מה שכן תמצאו הוא קראמבל בשילובים מגניבים דוגמת כרובית וחמאה חומה, שאלוט מטוגנים ואפילו צ'יפס כרישה. לצד כל מרק נקבל גם בריוש טרי וגם כאן, ניחשתם נכון, יש מגוון טעמים, בהם, לימון, בריוש מעושן, בריוש מקורמל, קלאסי ושום.
ניגשנו למלאכה הבאמת לא פשוטה הזאת והתחלנו דווקא מהכבדים ביותר - בשר ושעועית ו"אם כל המרקים" הכולל קרם כרובית, כרישה וכמהין. הראשון היה בדיוק מה שציפינו, מתובל בצורה האגרסיבית והראויה כיאה למרק הכולל שעועית ובשר, הוא גם די ממלא כך שאולי היה יותר חכם מצידנו לשמור אותו לסוף, מילא. ה"אם" הוא ללא ספק מעדן, סמיך ובעל טעמים עדינים שאפשר לאכול אפילו קר, זה מיותר אבל להבדיל מהמרקים האחרים גם אפשרי.
הבא בתור הוא מרק הפרובנס - מרק בצל על ציר בקר, יין לבן, טימין ושום. לא כולם יתחברו אליו, הטעמים שלו חזקים ודומיננטיים אבל בכל זאת אם אתם מחובבי הסגנון שווה לכם לנסות. אחריו הגיעו מרק העוף הפולני והבנגקוק "תום יאם גאי", משמע, שני מרקי עוף, כל אחד עם טעמים שונים וירקות שונים שנתנו לו פרשנות אחרת, שניהם מעולים על אף שמבחינת המרכיבים הם די "רגילים".
מכאן, עם לא מעט סימני עייפות, המשכנו לאוראנג' סמוי הטבעוני, שהוא למעשה "מרק כתום" משודרג. אותו שילוב בייסיק של בטטה, גזר ודלעת עם שדרוג קל של קארי צהוב, ג'ינג'ר וקרם קוקוס. חובבי הז'אנר יהנו. כנ"ל לגבי הבטטה קסבייה - מי שלא אוהב ארטישוק ירושלמי ככל הנראה ימנע מלטעום ומי שאוהב? הוא יגלה גן עדן.
שנסכם? אנשים נוטים לזלזל במרק שלא יכול להוות תחליף ראוי לארוחה שלמה במשלוח, המשלוח הזה מוכיח את ההפך. לא מאמינים לנו? תזמינו אחד כזה בצהריים, יחד עם הבריוש, ועדכנו אותנו עד כמה הייתם פרודוקטיביים בהמשך יום העבודה שלכם.
טווח המחירים נע בין 46 ל-54 שקלים לארוחה
להזמנות: https://wolt.com/he/isr/tel-aviv/restaurant/souper
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו