מסעדה סגורה בבאר שבע // צילום: דודו גרינשפן // מסעדה סגורה בבאר שבע

"לא מן הנמנע שנפתח מסעדות לקהל ב-15 בפברואר"

הנהלת איגוד המסעדות והברים קיימה מפגש עם השר אדלשטיין וד"ר אלרעי-פרייס • השף חיים כהן, שנכח בדיון: "ננסה להגיע למתווה מוסכם בשבוע הבא"

הנהלת איגוד המסעדות והברים קיימה הערב (חמישי) מפגש מקוון עם שר הבריאות יולי אדלשטיין ועם ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ודנה במתווה הפתיחה של הענף.

המתווה מתייחס לכמות המתחסנים ובפרט לסיום החיסון של האוכלוסייה שנמצאת בסיכון, כפרמטר מרכזי לפתיחת העסקים.

לדברי מנכ"ל איגוד המסעדות שי ברמן, "הטייק אווי יפתח מייד עם סיום הסגר. בשבוע הבא נגיע יחד עם משרד הבריאות למתווה מוסכם לפתיחת העסקים שלנו להושבת קהל. לא מן הנמנע שנוכל לפתוח את המסעדות להושבת קהל כבר ב-15 בפברואר".

תיעוד הסגר מהרחפן ומהקרקע // צילום ארכיון: גיל קרמר, פז בר ושמואל בוכריס

השף חיים כהן, שנכח בפגישה: "הדגשנו בפני השר שאנחנו זקוקים לזמן היערכות לפתיחת העסקים, ושהמודל העסקי שלנו לא מאפשר לנו לפעול בתפוסות פחותות מ-50% הושבה בפנים ו-75% בחוץ.

"לתחושתי, השר מבין זאת היטב", ציין. "ננסה להגיע למתווה מוסכם בשבוע הבא, שיאזן בין הרצון לשמור על בריאות הציבור להיתכנות העסקית של המסעדנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...