נובמבר הגדול: כל מה שצריך לדעת על פסטיבל המטבח הישראלי

כל השמות הכי גדולים מעולם הקולינריה הישראלי מתקבצים לחודש שלם ורווי אירועים בכל הארץ • על הפרק: פופ אפ מישלן, ארוחות נושא של שפים מובילים, שיתופי פעולה חד פעמיים, סיורים קולינריים, וזה רק על קצה המזלג

ארוחה אצל השף עזרא קדם, צילום: אילן נחום

אחרי לא מעט יוזמות קטנות, ניצני פסטיבלים וחזרה יחסית מהוססת לשגרה, הקולינריה הישראלית חוזרת לחגוג ובענק, עם פסטיבל המטבח הישראלי, שיתקיים בחסות אמריקן אקספרס ויכלול חודש שלם של אירועים קולינרים שווים במיוחד בכל רחבי הארץ.

הפסטיבל, שיימשך כאמור לכל אורך חודש נובמבר, יכלול מגוון רחב של אירועים מכל הסוגים. נמצא שם ארוחות חגיגיות של השפים הכי מובילים בישראל, ארוחות קונספט מיוחדות, סיורים קולינריים ברחבי הארץ, סופי שבוע קולינריים בבתי מלון, הרצאות, אירועי שמן זית ישראלי, חגיגות חומרי גלם מקומיים ופופ אפ מישלן של השף גל בן משה.

מאחורי הפסטיבל עומדים היזם הקולינרי דוד קישקה, ונירית וייס, שאחראית גם כן על לא מעט אירועים קולינריים גדולים שעסקו בקידום עולם הקולינריה הישראלי. השניים חברו לחברת אמריקן אקספרס ולפלטפורמת התוכן tomix של יוני פיינגולד, דרכה ניתן יהיה להזמין מקומות לכלל האירועים.

"כמי שחיים את עולם הקולינריה יומיום על הישגיו יוצאי הדופן, כמו גם על הקשיים המאתגרים אותו – אנחנו נרגשים עד מאוד", אמרו וייס וקישקה. "אנחנו מאמינים בכוחה של הקולינריה להוביל תרבות של גיוון ויצירתיות, ואנחנו יודעים כעובדה כי קולינריה חזקה ויצירת ״גסטרו-טוריזם״ בכוחם לחזק כלכלית וחברתית ערים ומדינות – ראינו את זה קורה בכל העולם, מאיטליה וצרפת הוותיקות ועד קופנהגן ופרו החדשות יחסית. יש לנו בישראל מטבח מקומי יוצא דופן, ואנחנו גאים להגדיר אותו כ״תרבות״, ולקדם אותו ע״י פלטפורמה ערכית אשר נותנת במה ופרנסה לכל האנשים והעסקים הנפלאים שהם הם המטבח הישראלי המפואר. אנחנו לא יכולים לחכות ליום שגם תיירים מבחוץ יבואו לחגוג עימנו״.

מגיע מברלין. שף גל בן משה, צילום: בן פוקס

אז אחרי כל ההכרזות החגיגיות, מה בעצם קורה בפסטיבל? התשובה היא המון. שימו לב לרשימת האירועים

את הפסטיבל יפתח פופ אפ מיוחד של השף הישראלי גל בן משה, שף מסעדת פריסם בברלין, המעוטרת בכוכב מישלן. בן משה יקיים ב"רביבה - הקומה השנייה" ארוחת פופ אפ בת 17 מנות, בהן מנות הדגל של המסעדה בברלין, בצמוד לתפריט התאמת יין בן שש כוסות של יקב רקנאטי.
10-15 בנובמבר. 790 ש״ח לסועד

כמו כן, ייערכו מספר ארוחות נושא העוסקות בשאלה "מהו בכלל מטבח ישראלי". השף תומר טל ייצא למסע אחר סיפורה הקולינרי של יפו באמצעות ארוחה מיוחדת שיערוך במסעדתו ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו. השפיות אביבית פריאל (אוזריה) ולונא זרייק (לונא ביסטרו בנצרת) ייצרו ארוחה משותפת על טהרת הדו קיום, כאשר כל אחת מהן תעניק פרשנות שונה משלה לאותו חומר גלם.

עוד נמצא סדרת סדנאות שייערכו ב"דן גורמה" ויעסקו בוורסטיליות של המטבח הישראלי - אריאל רוזנטל ואורלי פלאי ברונשטיין במפגש שכל כולו חומוס, ד"ר מוזנה בשארה בסדנת אוכל ערבי, השף אבי שטייניץ עם סדנת אוכל יהודי ועוד.
בנוסף, הדס שמואלי תערוך סיור קוליני בעג'מי ובאמצעותו תחשוף את ההיסטוריה המרתקת של השכונה והשף אליאס מטר יערוך סיור קולינרי בוואדי ניסנס.

השפית אביבית פריאל, צילום: אביגיל עוזי

שימוש בחומרי גלם מקומיים בלבד:
עזרא קדם - יחגוג 30 שנה לארקדיה בסטודיו שלו בהרי ירושלים.
שף ענר בן רפאל (אלטער) יפשיט את חומרי הגלם מהחווה שלו, ובכל מנה ייתן את מרכז הבמה לחומר גלם אחד.
שפית שיראל ברגר (opa) תקיים פיקניק בחווה האורגנית למשמרת : סיור, קטיף, טעימות מהטאבון ועוד הפתעות.
שף ניר מסיקה יציג בתמנע ארוחת טעימות של שש מנות פארם טו טייבל עם החקלאים של עלה עלה.

שף אסף סרי (מסעדת צמח בירושלים) יארח ארוחה מן האדמה מיוחדת בצמח של קבוצת מחניודה.
ארוחת הבוקר הישראלית האולטימטיבית של השף עובד אלפיה המתחבר למיטב החקלאים והיצרנים - תפתח לקהל בפעם הראשונה לאורחים מבחוץ - במלון דן תל אביב היוקרתי.
מרימים למזקקות הישראליות בבסטה- יוליוס, שטרנליכט, אייל דרורי, פלטר, ת'ינקרס והולנדר יתכנסו לראשונה תחת קורת גג אחת. בית מרזח 2021.

אירוע פתיחת יריד אוכל חדש בעדניה ירושלים - מיטב היצרנים הישראלים יציגו את מרכולתם ביריד שיתקיים במעדניה החדשה שהקים שף נדב מלין, ממקימי תנועת סלואו פוד בישראל.
שף ניר לוי (פרינג' ירושלים) הכשרה והמדוברת של קבוצת טלביה הירושלמית תציע ערבי ׳מילק & האני׳ עם תפריט המשלב חומרי גלם ממכוורות מקומיות, מחלבות מקומיות ומזקקות מקומיות.

ג'אקו סטריט, צילום: אנטולי מיכאלו

עבודת שורשים:
שף רן שמואלי יארח בקלארו את השפית הילה אלפרט למסע בין ההיסטוריה של שמני הזית הישראלים. מנות וסיפורים – באירוע ״אמקס פור פודיז״ ראשון בישראל.
שף שרון כהן יקבל את השבת בארוחת דגים בג׳נגו - ארוחה שמתחילה בשורשיו הפרסיים ועוברת דרך נוף הולדתו בהרי ירושלים. חגיגת דגים מקומיים ועשבי תיבול מהרי ירושלים בליווי תפריט יינות הרי יהודה.
יין ישראלי מהמאה ה-19 ועד היום – אבירם כץ יוביל טעימה מודרכת של יינות המייצגים תחנות באבולוציית היין הישראלי. מיקבי כרמל ועד המהפכה הלבנה והזנים האנדמיים.
שף ארז קומורובסקי מבשל בבית במתת ומשוחח על ההיסטוריה של המטבח הישראלי. מבשל ואופה את כל הטווח שבין המסבחה לכבד הקצוץ.
שף זכאי חוג׳ה של ג׳קו סטריט - יחזור לימים הראשונים השמחים של המסעדה.

מסעדת תמנע, צילום: יהונתן אור חוף

סופי שבוע קולינרים עם שפים ענקיים במלונות דן
מלונות דן מזמינים לסופי שבוע קולינריים מיוחדים עם השפים הכוכבים של המטבח הישראלי: שף חיים כהן יתארח אצל שף רועי ענתבי בקינג דיוויד (18.11), שף רן שמואלי יתארח אצל שף גולן ישראלי בדן אכדיה (25.11) ושף רז רהב יתארח אצל שף דניאל פוגל בדן קיסריה (4.12). במהלך סופי השבוע יוזמנו האורחים לסדרת ארוחות מיוחדות עם השפים בימי חמישי בערב.
למחרת תוגש ארוחת הבוקר הישראלית המושלמת עם מיטב התוצרת הארטיזנלית של חקלאי ישראל, שאצר כל שף מארח בכל מלון. ולקינוח - שלל תכנים וסדנאות: סיורי שוק, טעימות שמני זית, יינות ומזקקות, הרצאות של אנשי אוכל ועוד ועוד.

לרשימת האירועים המלאה והזמנת מקומות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר