מסעדת אוכל הרחוב "פאו וואו" מציגה שיתוף פעולה מעניין במיוחד במסגרתו תמכור במקום מדי שישי את המאכלים של מסעדת "אל מוכתר" בשכם. במסגרת האירוח יוגשו במקום מטעמים מיוחדים עם נגיעות קולינריות של העיר שכם. בין המנות בתפריט: חומוס בלאדי עם תוספות, פלאפל נוסח שכם, לאבנה, קובה נבלוסיה, כרוב ממולא, קישוא ממולא, מקלובות, מועגנת נבלוסית, מנקושי ושלל מתוקים.
ימי שישי בין 12:00 ל-16:00 רוטשילד 62 ראשון לציון
ירושלים חוגגת מסעדה חדשה, שהיא לא בדיוק מסעדה אלא מעדניה-מטבח, משתלה וחנות בוטניקה. שמה בישראל עדניה, והיא שוכנת בגן הבוטני. בעדניה נמצא מה שמכונה "מטבח - מעדניה", שעושה שימוש בחומרי גלם של חקלאים ויצרנים מקומיים ומשלב אותם בתפריט.
שף המסעדה הוא נדב מלין, ממקימי תנועת "סלואו פוד" בישראל ובתפריט נמצא שלל פלטות וריכים שישלבו את הסחורה של כל אותם ספקים, לצד יינות ישראלים משובחים, בירות, גזוז אורגני וקפה מבית "אגרו קפה". בנוסף, נוכל לרכוש במקום פסטות טריות, סלטים, דגים כבושים ועוד.
זלמן שניאור 1, ירושלים
שוק חוצה ישראל נפתח לראשונה בשרונה מרקט בתלח אביב - והמבקרים במקום יוכלו להנות ממיטב התוצרת וחומרי הגלם ישירות מהשדה ומהחקלאים. השוק יפעל בימים חמישי ושישי למשך חודש ימים ונמצא בו עשרות דוכנים עם המוצרים וחומרי הגלם המשובחים ביותר שמגיעים מחקלאים ויצרנים מכל רחבי הארץ - בשלל קטגוריות: ירקות, פירות, קינוחים בעבודת יד, מאפים ללא גלוטן, המבורגר טבעוני, שוקולד טבעוני ועוד.
אחד האזורים הכי עמוסים בתל אביב, כיכר דיזנגוף, חוגג מסעדה חדשה נוספת, הפעם מדובר במסעדה כשרה, ראליה שמה, שהיא למעשה שתי מסעדות. בצהריים נמצא בה תפריט בסגנון "ביתי" ובערב יהפוך המקום לבר קוקטיילים עם מנות קטנות ומגניבות. בצהריים נמצא שם מנות דוגמת דונר עגל וכבש עם פיסטוקים, קבב טלה, קציצות ושאר תבשילים. תפריט הערב הוא יותר מעולמות הברים עם מנות שמתאימות ליין וקוקטיילים דוגמת סוכריות עראייס, לחמג'ון, אסאדו מפורק בבריוש ועוד.
שף המסעדה הוא עודד אסטרוגנו, לו שלושה עשורים של ניסיון בבתי המלון המובילים באילת. ניהול הפרויקט והייעוץ הקולינרי הופקד בידיה של מעיין נדיר.
דיזנגוף 88 (פינת בר כוכבא) תל אביב
השף סמי תמימי, אחד המצליחים והמפורסמים בעולם, חוזר לישראל אחרי למעלה מ23 שנים לטובת ארוחה חד פעמית ונדירה במלון אמריקן קולוני בירושלים.
תמימי, מבעלי רשת "אוטולנגי", עזב ללונדון לפני יותר משני עשורים וכעת יחזור לביקור קולינרי ובו יבשל ארוחה חגיגית וחד פעמית ביחד עם השף ארז קומרובסקי, לו היכרות ארוכת שנים עם השף המפורסם.
4-5 בנובמבר, מלון אמריקן קולוני בירושלים. מחיר חבילה לזוג - החל מ2720 שקלים ללילה וארוחת ערב. להזמנות 02-6279707
לקראת ליל כל הקדושים שיתקיים בקרוב, מציעים במותג "TLV Donuts" מארז ספיישל חגיגי הכולל שישה דונאטסים בציפוי גלייז וקישוטים הרלוונטים ליום המפחיד. המארז כולל יחידה אחת במילוי נוטלה, אחת במילוי קרם לוטוס ועוד ארבע יחידות רינג דונאטס, מחירו מאה שקלים.
זמין במשלוח עד הבית לכל אזור המרכז והשרון. להזמנות
ה"מלט רום", דוכן אוכל הכי צהוב באבן גבירול בתל אביב, מציע מנות חדשות שרובן ככולן על טהרת הגבינה המותכת והשחיתות. בין המנות של השף הצעיר לירוי קפוזה, נמצאמק אנד צ'יז העשוי משכבת גבינות צ'דר ומוצרלה עם פסטה ברוטב עגבניות, סליידר מלטד נוטלה חלבה ומרשמלו, צ'יפס משוגע עם גבינות מותכות ועוד.
אבן גבירול 24 תל אביב
מסעדת פיש אנד צ'יפס חדשה בכיכר השעון ביפו - "קפטן הוק פיש אנד צ'יפס". לא מדובר בדוכן פיש אנד צ'יפס גנרי אלא במסעדה ובר קוקטיילים המבוסס על תפריט דגים עם נגיעות מן המטבח הערבי.
מאחורי המקום עומדים המסעדן בלאל אבו ריא והשף עומר עילואן שמבטיחים אווירה שמחה עם מוזיקה טובה, מחירים הוגנים ושירות אדיב. בין המנות, שיוגשו לצד שפע אלכוהול, נמצא נתחים גדולים של דג קוד נורווגי בבלילת בירה, פילה סלמון ועוד. לצד מנות ערביות מסורתיות כמו מומחר דג, פישווארמה מנתחי אמנון וסשימי דג ים עם טאבולה בורגול ואפילו מקלובה דג.
עמיעד 13 פינת רבי חנינא 1, תל אביב יפו
מבשלת ויינשטפן, המבשלה העתיקה בעולם, חוברת למספר מקומות מעניינים כאן בישראל לספיישלים חגיגיים שימשכו לכל אורך אוקטובר במסגרת חגיגות האוקטוברפסט.
הויינשטפן פסטביר, בירה חגיגית שנמכרת במהדורה מוגבלת, תימכר ב160 ברים ומסעדות, שחלקן גם התאימו מנות מיוחדות המתאימות לבירה החגיגית. בין היתר, בחוף מציצים נמצא תבשיל בקר בבירה וקרן תפוח אדמה או פרצעל גרבלקס סלמון עם בצל מטוגן. בבירגארדן כפר סבא מציעים נקניקיה בלחמניה עם איולי כרוב כבוש ובצל כבוש ובג'ק באשקלון מציעים נקניקיות בראטוורסט עם תפוחי אדמה דפוקים.
מסעדת הדגים "לולה מרטין" בהרצליה משיקה תפריט צהריים עסקי משתלם הכולל את כל מנות הדגל של המסעדה, ובשונה מרוב מסעדות האזור הוא יהיה זמין לסועדים במקום גם בשישי ובשבת.
בין המנות נמצא פיש אנד צ'יפס, חריימה דגי, חזה עוף, פילה סלמון טרי, לברק ודניס שלני בתנור, דניס בחמאת עגבניות ובר ים בתנור.
אבא אבן 10, הרצליה פיתוח
מסעדת וילה מארה בתל אביב משיקה תפריט עסקית ערב זוגי ב269 שקלים בלבד. התפריט כולל פוקצ'ה זוגית, שתי מנות אלכוהול לבחירה, שתי מנות ראשונות או סלטים, שתי עיקריות, קינוח זוגי ואלכוהול לבחירה.
רוב המנות ניתנות לשדרוג בעלות כספית נוספת.
הרברט סמואל 88 תל אביב
מסעדת סיטרה משיקה ערבי קוקטיילים עם שף הקוקטיילים שהגיע במיוחד מניו יורק - אמיר בביוף. הערב הראשון יתקיים ב20 באוקטובר ויציע למבלים במקום תפריט קוקטיילים עשיר מבית השף, שמנהל את תוכנית המשקית בבר אופליה המפורסם בעיר, וזכה בלא מעט פרסים על עבודתו בה ובממסעדות נוספים
הרצל רוזנבלום 8, תל אביב
פיינליסט מאסטר שף אסף דיי מגיע ב21.10 לפאב 55 בזכרון יעקב לערב שכולו על טהרת המטבח המקסיקני והדרום אמריקאי. בין היתר נמצא שם פיש טאקו עם מוסר ים ואבוקדו, ספריבס תירס, צ'ילי קון קרנה, פולנטה בציר בשר, סביצ'ה פרואני, כריך עוף מפורק ולקינוח, איך לא, צ'ורוס.
קניון "מול זכרון", אזור תעשייה מערבי כביש 4. להזמנות
ג'ין קלאב סופרים התל אביבי חוגג את "יום הג'ין וטוניק הבינלאומי". מסתבר שיש יום כזה והוא חל ב19.10 מדי שנה. לכן החל מהיום ולמשך כל השבוע יחגגו במקום מנות ספיישל חגיגיות עם שילובים מעניינים ממספר מדינות: סקוטלנד, יפן, ספרד, ישראל ומקסיקו.
המלך ג'ורג' 83, תל אביב
מלון הבוטיק "אלגרה" בעין כרם משיק סדרת פיקניקים סתויים הכוללים שיתוף פעולה עם מספר יקבים מובחרים מרחבי הארץ. הפיקניק הראשון, שיתקיים בגן הבוסתן הסמוך, יתקיים ב23.10 ויתארח בו יקב "טוליפ".
מחיר הפיקניק הוא 60 שקלים ותמורתם תקבלו כוס יין מתנה לטעימות בהדרכת הסומלייה, שובר לרכישת בקבוקים וגם לאירוח במלון. בנוסך, זמינים לרכישה פלטת גבינות וירקות ועוד.
לפרטים נוספים: 02.6500506