אכל סיבוב: כשהשף אסף גרניט התיישב בתחילת השבוע יחד עם שותפו העסקי אורי נבון באולפן הפודקאסט "לשבת לקחת" של נדב בורנשטיין ובן זוגו המסעדן כפיר ארביב כדי ללהג על עולם הקולינריה, ספק אם ידע כי דבריו על ההבדל בין תרבות נותני השירות והמלצרים בתל אביב וירושלים תעורר סערה, ותביא לשרשרת תגובות זועמות דווקא עליו ועל מסעדת מחניודה הירושלמית המפורסמת שלו.
במסגרת הפודקאסט, גרניט סיפר על חוויה לא נעימה שגרושתו עברה כשהגיעה למסעדה בתל אביב וזכתה ליחס עוין ובלתי מקצועי בעליל מצד מלצרית שכמעט והביאה אותה לידי בכי. "אנחנו עובדים בזה המון. טבח שמגיע מתל אביב והוא שונא לקוחות. אתה לא בתל אביב. תתעורר. אנחנו לא מדברים ככה לבני אדם. אנחנו גם לא חושבים ככה על בני אדם".
"תארחו את האנשים. הם שלכם" הוסיף נבון. "תתייחסו אליהם כאילו הם האורחים שלכם וכל מה שהם רוצים אתם יכולים לתת. אף אחד מעולם לא ניצח אותנו בקרב של אני עוד רעב. אף אחד מעולם לא ניצח אותנו בקרב של 'חסר לי או תביא לי או אתה יודע איך להכין כזה או אני רוצה קוקטייל כזה. We know the shit. "אין לך בארגז הכלים שלך את המילה לא", הכריז גרניט. "היא לא קיימת גם אם הסועד ביקש עכשיו דג לא מהים. אתה לא יכול להגיד לו לא. אסור לך".
בעוד גרניט ונבון הדגישו בדבריהם כי הלקוח ורצונותיו עומדים מעל לכל וזכו גם לתגובות מפרגנות על איכות האוכל והעובדה שגרניט הוא מסעדן עם רזומה עשיר ומצליח, עשרות גושלים ברשתות החברתיות הביעו תרעומת ולגלוג על דבריהם של השפים, שלטענתם רחוקים מלהיות המצב בשטח במסעדת מחניודה המפורסמת של השניים.
"השירות הכי הכי הכי גרוע שקיבלתי במסעדה אי פעם היה במחנה בחודש שעבר" כתבה גולשת, "ברמה של חיפשתי את המספר של אסף וכמעט התקשרתי להגיד שעוד רגע קורס לו העסק (ואז נזכרתי שיש לי חיים ושחררתי)". "חיכינו חצי שעה בחוץ לשולחן שהוזמן חודש מראש ביום הקר בשנה בלי שהציעו לנו אפילו כוס מים", שיתפה גולשת נוספת על חווית האירוח השלילית שחוותה לדבריה.
"כשהתיישבנו לקח לקוקטייל הראשון 20 דקות להגיע, לאחרים עוד יותר. אחד הוגש בכוס שבורה קלטו (אולי המלצר שמביא דג לא מהים) שיש מצב שהתבאסנו והציעו צ׳ייסרים שמעולם לא הגיעו".
"מופת של חוסר מודעות עצמית", הוסיפו אחרים. "השף הולך יחף". "השירות במחניודה היה השירות הכי גרוע שנתקלתי בו בחיים. הייתי שם פעמיים ובשתי הפעמים זה היה על גבול הטראומתי". "איזו חרטא. טבח פס קר הולך לקנות חזה עוף מהשוק? שניה חחחח. איזה אהבל צריך להיות בשביל לקנות את הבלופים האלה", המשיכו ושיתפו גולשים בשרשורי תגובות ארוכות שהתפתחו.
"אותי הושיבו על הבר והברמן ממש דפק עם סיר על הראש שלי", שיתף גולש אחר. "לקחו מחיר של מסעדת מישלן והרגשתי כמו בבסטה במרוקו. אוכל פח, שירות פח, אחלה יחסי ציבור". "אני יכול להגיד שבמחנה המארחת והמלצרים חושבים שהשמש זורחת להם מהתחת. מתייחסים בצורה הכי מגעילה שיכולה להיות מניסיון מאוד מר. בתור בן אדם שגר בחו"ל ובא למסעדה הזאת לנסות אותה, זאת הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שאני מגיע למסעדות שלכם", כתב גולש נוסף, כשעובד לשעבר הוסיף: "אני לא חושב שאי פעם סבלתי בעבודה כמו שסבלתי מלעבוד במחניודה" ואחר סיכם: "שיעביר שיעורים בלהיות הכי סקסי בארץ וישאיר יחסי אנוש לאחרים. כל אחד ומה שהוא טוב בו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו