בית הקפה האהוב פתח מקום חדש - והוא משגע

קפה גן סיפור מתחדש בלוקיישן קסום במיוחד למשפחות • בראנץ' ולנטיין שחבל לפספס • חגיגת פטריות בקפה אסיף • וגם חגיגת ראמנים בבאר שבע • כל מה שטעים וכדאי לדעת

המקום החדש של קפה גן סיפור. צילום: חגי סויסה, סטודיו

מקום חדש לקפה גן סיפור, ראשון לציון

קבוצת קפה גן סיפור מתחדשת במסעדה חדשה וכשרה – בפארק המשפחות שבמערב ראשון לציון. מדובר בלוקיישן התשיעי של הקבוצה בסך הכל, השני שלה בעיר. בתפריט מגוון מנות חלביות כמו עוגות, פסטות בעבודת יד, דגים טריים וקפה כמובן, לצד מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן. המסעדות מותאמות וידידותיות גם לקטנים, עם תפריט מנוקד, מנות מיוחדות שהם אוהבים, חוברות וספרי קריאה.

בפארק בו הוא שוכן אפשר למצוא מגרשי ספורט שונים, גינת כלבים גדולה, מתקנים מיוחדים, מגלשות, נדנדות, טיילת, חוף ים עם חול, מדשאות ועוד.

קפה גן סיפור – ראשון לציון מערב (כשר)

ספיישל פטריות באסיף, צילום: מתן שופן

ספיישל פטריות בקפה אסיף, תל אביב

בין ה-19-21 בפברואר קפה אסיף יארח את עמרי מגיד, מגדל פטריות מאבן יהודה ותמיר מאדמה קולינרית, ואת התוצרת הייחודית שלהם במעדניה של המקום. תוכלו לרכוש פטריות כמו רעמת האריה, מלך היער, שיטאקה, פטריות אויסטר צהובות וורודות וגם כדי גידול פטריות של כליל אתרוג ותפטירים למכירה.

במסעדה יוגשו ביום ברביעי (19 לחודש) ספיישלים שעשויים מהפטריות המיוחדות שיימכרו במקום, ביניהן (עם דרישת שלום מהאייטיז) - לשון עם רוטב פטריות (78 שקלים), אלפרדו פטריות - פסטה יבשה בעבודת יד עם רוטב פטריות שמנת (78 שקלים), בורקס פטריות עגול ממולא פטריות עם רוטב פטריות (68 שקלים).

קפה אסיף, לילינבלום 28 ת"א

הפחזניות של קפה סוסייטי, צילום: מוטי טיטמן

בראנץ' ולנטיינז בקפה סוסייטי, קריית אונו

ג'ונז פיצה בר, שבימי שישי בבוקר הופך לקפה סוסייטי, שניהם בניצוחו של השף מוטי טיטמן, יקיים מחר, 14 בפברואר, בראנץ' מיוחד לוולנטיינס דיי, בשיתוף פעולה עם מותג הבירה 1664 בלאנק. בנוסף לתפריט הרגיל, תוכלו להתנסות במנה מיוחדת שיצר טיטמן בהשראת הבירה והמטבח הצרפתי: פחזניות במילוי שנטי מלוח, ריבת תפוז וקממבר (29 שקלים לזוג פחזניות), כמו גם לרכוש מארז יום האהבה שכולל שתי בירות, זוג כוסות, צמד נרות, כרטיסיית שאלות זוגיות ושני מאפים.

קפה סוסייטי (ג'ונז פיצה בר), שלמה המלך 2, קריית אונו

בית תאילנדי חוגגת, צילום: פביאן בראל

בית תאילנדי חוגגת 29, תל אביב

בית תאילנדי מציינת 29 שנות פעילות, וכדי לחגוג את ציון הדרך המרשים יוצאת המסעדה בשבועיים הקרובים (עד 28 בפברואר) בסדרת ספיישלים, ביניהם: יאם קאו טוט פלה סום (סלט אורז קריספי בקארי אדום, דג כבוש באורז דביק ושום מטוגן, בוטנים, ג'ינג'ר, כוסברה, בצל ופלפלים חריפים – 92 שקלים), וגנג פהט פט יאנג (תבשיל קארי אדום בחלב קוקוס עם אווז, אננס, תפוח, עגבניות, בזיליקום וכפיר ליים – 106 שקלים). בנוסף משיקה המסעדה תפריט יינות חדש של יקב רקאנטי, ישר מהגליל.

בית תאילנדי, בוגרשוב 8, תל אביב

הראמנים של רמפאי, צילום: דולב מכלוף

פסטיבל ראמנים בקמפאי, באר שבע

מסעדת קמפאי  חוגגת בימים אלה את פסטיבל הראמן השנתי שלה, שיתקיים עד 20 בפברואר (לא כולל שישי ושבת), ובו יגיש השף דרור שושן חמישה מרקי ראמן שונים שרקח במיוחד. מחכים לכם בקערות מהבילות: טאן טאן ראמן (אטריות בציר עוף ומחית סומסום, ירקות חלוטים, בקר קצוץ, ביצה ואצות נורי); הוקאידו מיסו ראמן (אטריות בציר עוף, בקר ומיסו פיקנטי, נתחי אסאדו, ביצה, נבטים, כרוב, בצל ירוק, נורי ושמן שום וצ'ילי); סאפורי ראמן טבעוני (אטריות בציר ירקות שורש עם פטריות וטופו) ועוד.

קמפאי, חיל ההנדסה 2, קניון אמות, באר שבע

פסטיבל קינוחים ברננים, צילום: יח"צ

פסטיבל קינוחים בקניון רננים, רעננה

קניון רננים מרים היום ומחר (13-14 בפברואר) פסטיבל קינוחים רומנטי בשיתוף קונדיטוריות, בתי מאפה ושוקולטיירים מרחבי הארץ שיציעו בו את מרכולתם המתוקה. בין משתתפים: Nitsan Sweets שתציע מארזי וולנטיינס; הקונדיטוריה הטבעונית סימונצ'ו; פודטראק של Yummy שיגלגל כדורי פנקייק; קרם הברולה של הברולריה; השוקולטיירית מור זוארץ שתגיש קרואסון דובאי ועוד רבים ומושחתים.

קניון רננים

רומנטי בלימאני, צילום: דוד מויאל

חגיגות רומנטיות בלימאני, קיסריה

מסעדת הדגים לימאני שבנמל קיסריה מציעה עד 19 בפברואר תפריט רומנטי עם ספיישלים דוגמת ברוסקטה טונה (69 שקלים); סיגר מוסר ים (68 שקלים); צלעות טלה (178 שקלים) וקינוח קדאיף תותים (56 שקלים), בגיבוי קוקטיילים ויינות על רקע הגלים.

לימאני, נמל קיסריה

פברואר יוצא מן הכלל

"פברואר יוצא מן הכלל", שמתקיים זו השנה השביעית, הוא מיזם של החברה הארצית למתנ"סים בשיתוף פעולה עם מסעדות שף מובילות ברחבי הארץ, שמציעות במהלך החודש מנות שנוצרו בהשראת בעלי מוגבלות וכל אחת בעצם מספרת סיפור של הכלה, התמודדת ויצירה.

אז מה אוכלים? מלכה התל אביבית של אייל שני תציע בליני חם במילוי צלי אונטריב, בהשראת מירב שבירו; פופה של אביב משה, גם היא בתל אביב תגיש רביולו לחי עגל וקרם שורש סלרי, בהשראת שי אקשטיין; בכרמים של סהר רפאל שבמושב סגולה תוכלו לאכול מקלובה בשר ופרגית, בהשראת סמי פארחין; רוברטה וינצ'י של עידו פיינר בפרדס חנה כרכור תציע ניוקי עם תבשיל אונטריב, בהשראת יוסי פ'; טלביה של ניר לוי שבירושלים תגיש שניצל עגל עם פירה, בהשראת אוריה איפרגן; והלנה של עמוס שיאון שבנמל קיסריה תגיש קרפצ'יו דג כבוש בסלק וערק, בהשראת אלינה אלינסון.

לפרטים נוספים

בייקי של אורי שפט, צילום: דניאל לילה

סניף רביעי בארה"ב למאפיות בייקי

אורי שפט, הבעלים של מאפיית לחמים, פותח בימים אלה סניף רביעי של מאפיות בייקי (Bakey) בארה"ב, שממוקם ליד אוניברסיטת MIT היוקרתית שבקיימברידג', מסצ'וסטס. גולת הכותרת של הרשת, ששלושת הסניפים האחרים שלה נמצאים באזור בוסטון הסמוכה, היא עוגות בבקה במגוון טעמים (פטל, שוקו-בננה, פיסטוק, קינמון ומובן שגם שוקולד), אבל גם חובבי הקרואסונים, החלות והבורקס ימצאו בה את מבוקשם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר