אירוע "טעם 2025" של המכון הוולקני
מכון וולקני – מנהל המחקר החלקאי – מזמין אתכם להתרשם ללא תשלום מקולקציית החורף שלו באירוע "טעם 2025" שיתקיים ב-21 בפברואר, יום שישי הקרוב, בין 10:00 ל-12:00 בהאנגר 12 שבנמל תל אביב. מה טועמים לפני שהם עולים על המדפים? תות שדה מתוק במיוחד שמזכיר קינוח; תות (אחר) גדול וקראנצ'י; אשכולית מתוקה מזן "קוקי" שמעולה לסחיטת מיץ; אשכולית מזן "עליזה" שבטוחה לנוטלי תרופות (אכן בשורה); נבחרת מנדרינות מרשימה; זנים של בוטנים; סוגי שמן זית, תבלינים ואפילו "לחם מחיטה מסורתית" – בדיוק כפי שאפו פה לפני מאה שנה. האירוע פתוח לקהל הרחב והטעימות הן בחינם, אבל אולי תתבקשו לענות על שאלון קצר כדי לתת את דעתכם על המוצרים. שווה את ההשקעה.
האנגר 12, נמל תל אביב
פופינה חוגגת בת מצווה, תל אביב
מסעדת פופינה של השף אוראל קמחי, חוגגת 12 שנה בסדרת אירועים שלא תשאיר אתכם עם בטן ריקה. קודם כל, ב-24 בפברואר תארח המסעדה את שף ארז קומרובסקי לערב חד פעמי של ארוחה בת 12 מנות המסמלת את תריסר השנים שפופינה פועלת, דוגמת צנוניות צבעוניות עם ביצי סלמון; פומלה עם סשימי דג ים; פטריות מלך היער עם כתף טלה בבישול ארוך; וטארט הדרים מפורק עם סורבה ברגמוט לקינוח. בנוסף, בסוף השבוע של ה-27 ו-28 לחודש יוגשו במקום ספיישלים פרי יצירתם של חברי צוות המסעדה.
לא מספיק? אז יש עוד: פופינה גם משיקה תפריט מעודכן שמשלב תשע מהמנות האהובות שהוגשו בה במשך השנים (טרטר ירקות שורש; קרם ברולה כבד אווז וכמהין; כבד אווז ורביולי ריבת דלעת ואחרות), עם תשע מנות עונתיות חדשות מתחלפות (סשימי טונה עם ריבת לימונים וחזרת טרייה; טרטר בקר עם סלסת פטריות וקרם חלמון; טרין לחי עגל וזנב שור ועוד). כמו כן תוכלו להתרשם מתפריט טעימות בן 6 מנות (395 שקלים לסועד), עם אפשרות להתאמת חמש כוסות יין ב-195 שקלים.
פופינה, אחד העם 3, תל אביב
הוטל מונטיפיורי מתארחת ב-7:1, תל אביב
ברק חסון, השף של מסעדת הוטל מונטיפיורי, יתארח ב-24 וב-25 בפברואר במעבדת הקוקטיילים 7:1 לטובת שיתוף פעולה מסקרן: ארוחות שנעות על הציר שבין צרפת ליפן, הכוללות חמש מנות ביס וקינוח ומלווות בקוקטיילים מיוחדים על בסיס שמפניה וסאקה (בתוספת תשלום).
בין המנות: סשימי פלמידה (אוניגירי, פונזו, מיסו ופרחי שיסו) - שתלווה בקוקטייל Tipsy Panda (קטל וואן פנדאן, סאקה יוזו, סירופ מאצ'ה, מיץ יוזו וקצף); בר ים בגלייז טריאקי, ברמונטה דאשי ואפונת גינה – שתגובה בקוקטייל Harmony (סאקה, קורדיאל בצל ושום מקורמל וטימין); וקינוח מוס שוקולד עם מלח ים ושמן זית מבית הוטל מונטיפיורי – לצד אמרו וינטאג' משנות השבעים.
350 שקלים לזוג (לא כולל קוקטיילים ומשקאות). הארוחות יוגשו, כאמור, ב-24 וב-25 לחודש בשלושה סיטים, החל מ-17:00.
הוטל מונטיפיורי X מעבדת הקוקטיילים 7:1, אחד העם 1, תל אביב
ערבי פופ-אפ יפניים בקולולו, פתח תקווה
בר הקוקטיילים קולולו שבפתח תקווה מרים ב-18 בפברואר (היום!) וב-3 במרץ ערבי פופ-אפ יפניים שעליהם חתומים השף דור מיכאל והמיקסולוג טל גנץ, עם רולים מיוחדים ומשקאות אלכוהוליים בהשראת ארץ השמש העולה.
בסושי: טטאקי רול (סטיקי רייס סגלגל, מלפפון, אבוקדו, בטטה וטופ של טטאקי טונה אדומה – 77 שקלים); קינג סלמון רול (בטטה, קנפיו, מעטפת אבוקדו וריבת בצל – 70 שקלים); וגולדן רול (אורז שחור, אבוקדו, סלמון נא וטונה אדומה, טראפל כמהין ופתיתי זהב – 82 שקלים).
בקוקטיילים המיוחדים: Tokyo Sour (ג'וני ווקר בלונד, סירופ יוזו, סירופ ג'ינג'ר, מיץ ליים, נענע וטוניק – 58 שקלים); ו-Spicy Mango (טקילה דון חוליו מושרה בצ'ילי, קואנטרו, מחית מנגו, ליים וסירופ אגבה – 56 שקלים).
קולולו, שחם 36, פתח תקווה. החל מ-18:00
משלוחים חינם בברגר קינג
ברגר קינג מעניקה הטבה של משלוח חינם על כל הזמנה ישירה של מעל 150 שקלים מהאפליקציה או מאתר הרשת (כלומר, לא דרך שירות משלוחים חיצוני), ללא עמלות נוספות. המבצע מתקיים במשך חודש אחד בלבד, עד 18 במרץ, ותקף בכל אזורי המשלוח של הרשת. תתפנקו.
מסעדה מקסיקנית חדשה במודיעין
לורו היא מסעדת פאסט פוד מקסיקנית חדשה וכשרה שנפתחה בצומת שילת שליד מודיעין. בתפריט: טורטיות במגוון מילויים (אנטריקוט, צ'יקן, ואפילו קבב מפורק – 49 שקלים); ג'בטות במילויים דומים (56 שקלים); נאצ'וס עם גוואקמולי (32 שקלים), כנפיים בגלייז צ'ילי אננס (36 שקלים), נתחי עוף מצופים וקראנצ'יים (49 שקלים) ורטבים מקוריים כמו איולי מטבוחה ואיולי שיפקה נענע, וגם צ'ורוס לקינוח (29 שקלים). המקום פתוח מדי יום עד השעות הקטנות של הלילה (מלבד ערב שבת), אחלה אופציה לסגירת פינה כשאתם בדרכים.
לורו, צומת שילת, מאחורי תחנת דלק סונול על כביש 443. כשר.
עסקית חדשה במרים של חיים כהן, בני ברק
מסעדת מרים של חיים כהן שעל גבול רמת גן-בני ברק מרחיבה את פעילותה ופתוחה כעת גם בשעות הצהריים, שבהן היא מציעה ארוחה עסקית על טהרת דגי ים בימים ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-15:00. בראשונות: טרטר אינטיאס וחציל שרוף בגריל; סיגר לוקוס עם שמנת חמוצה ועגבניות סחוטות; ושישברק במילוי לבאנה, זעתר ואורגנו. בעיקריות: בויאבז לוקוס; ספגטיני לימונה עם דגי ים וירקות חורף; ונזיד לוקוס עם עדשים כתומות.
מרים, מגדלי לייף A, בן גוריון 1, בני ברק
תפריט עסקיות חדש בספורה, תל אביב
ספורה האסייתית, מגישה תפריט עסקיות חדש בימי ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-17:00. תמורת 99 שקלים תקבלו מנה ראשונה כמו גיוזה בטטה על מצע ירקות מוקפצים, סלט שורשים עם פקאן מסוכר או נאמס במילוי פרגית או ירקות, ואחריה תגיע עיקרית דוגמת פאד תאי קלאסי, נודלס קארי או קערת פוקי עם סלמון, טונה או טופו. דווקא מעוניינים בקומבינציית סושי ללאנץ'? הכל טוב, יש בעסקית גם כאלה.
ספורה, קומה 49, הבניין העגול, מגדלי עזריאלי תל אביב