ההפגנה שגרמה למושיק רוט לשנות גישה ואת התפריט

השף שפתח לאחרונה את מסעדת היוקרה המדוברת &מושיק, חבר למותג הקפה נספרסו בשיתוף פעולה מיוחד, עם תפריט שעושה כבוד למקומיות, ולקפה כמובן

מושיק רוט במסעדה החדשה שלו. צילום: לנס הפקות

מותג הקפה Nespresso מזמן קשר את עצמו בקולינריה גבוהה ומסעדות יוקרה, אם על-ידי חיפוש מתמיד אחר חומרי הגלם הטובים ביותר ומחויבות לאיכות ומקצועיות, ואם על-ידי יצירת שיתופי פעולה מסקרנים עם שפים מובילים ברחבי העולם. בימים אלו משיק המותג שיתוף פעולה גם בארץ עם השף מושיק רוט ומסעדתו החדשה והמדוברת &מושיק.

מבחינת רוט ונספרסו, החיבור הוא טבעי, "מדובר בשני מותגים שמדברים באותה שפה, חשוב לנו לחלוק את הערכים המשותפים שלנו, אם זה בבחירת חומרי הגלם הנכונים, ואם בכל הפרטים הקטנים", מספר רוט על השילוב, "והכי חשוב - לשנינו יש מחויבות לחוויה בלתי נשכחת".

שילוב של קפה במנות, צילום: לנס הפקות

איך זה בא לידי ביטוי בפועל?

"הקפה הוא חלק בלתי נפרד מחווית האירוח כאן, ששמה דגש על כל פרט קטן", מספר רוט ואף מעיד שפעמים רבות הוא משתמש בקפה כתבלין.

הקפה המוצע במסעדה, הוא תערובות קפה ייחודיות לתחום הקולינריה, מסדרת אקסלוסיב של החטיבה העסקית Nespresso Professional.

במסעדת &מושיק מוגש כעת תפריט חורף, הילווה את עונה הקרובה, אשר ישלב קפה במנות, ביניהן מנת קפה עם ארטישוק ירושלמי, טונקה, שוקולד וקוקוס, וגן שעשועים של פטיפורים המותאמים לתערובות הקפה המיוחדות של נספרסו.

פבלובה נוסח מושיק רוט, צילום: לנס הפקות

על בניית התפריט העונתי המיוחד סיפר רוט כי בתחילה הוא תכנן לשלב בו חומרי גלם שאינם מקומיים ואינם כשרים כמו לובסטרים וסרטנים, ואז הגיעה נקודת מפנה. כיוון שהמסעדה נמצאת במתחם שרונה, היא לא רחוקה מצומת קפלן, ומההפגנות המתרחשות שם בימים אלו, למען החזרת החטופים, להן לדבריו, היה חלק בשינוי שחל ברוט ובתפריט, כך הוא מספר: "הייתה פה באחד הימים הפגנה גדולה וחזקה, בחלקן אנחנו גם לוקחים חלק, וזה שם אותי במקום של לשאול שאלות, על האוכל שאני מגיש, על הסיפור שאני רוצה לספר", משתף רוט.

ירקות מחקלאים מקומיים בסלט "שירן", צילום: לנס הפקות

"החזרה לארץ היא הדבר הכי משמעותי שקרה לי, ואני יודע שמסעדה כזאת מעלה שאלות, מסעדה יוקרתית באמצע תל אביב, דווקא בזמן מלחמה", הוא מספר, "התשובה שלי היא שאני רוצה לבשל את האוכל שלי, ניסיתי בעבר לבשל אוכל של אחרים, זה פשוט לא צלח".

המסע החדש של רוט והתפריט שבנה במסעדת &מושיק, עובר דרך חקלאות מקומית, הוא כולל הרבה ירקות, וגם דגים מחוף יפו, "חקלאים מקומיים, דייגים מקומיים, חשוב לי להיות חלק ממדינת ישראל", הוא מספר בכנות שובת לב וחותם, "בתקווה שבעתיד הלא רחוק נזכה להכרה שמגיעה לנו גם מעבר לים".

&מושיק
צבי סטרכילביץ 4, תל אביב

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר