יום אחרי שהוכרזה הפסקת האש מול לבנון עברה בי המחשבה "מעניין אם עוד חודש אפשר יהיה לחזור ולטייל בצפון המהמם שלנו". אז הזמנתי לילה בתרשיחא, שילבתי עם עוד שלושה לילות בהוסטל בנמרוד, וחזרתי שלשום מחמישה ימים משגעים בצפון והנה מספר המלצות קולינריות.
זה הזמן לנסוע: 16 המלצות משגעות בחיפה
איזור מעלות תרשיחא
View this post on Instagram
Good Bread Bakery, תרשיחא
המאפייה הקסומה והוותיקה, שהייתה סגורה לתקופה ארוכה, עוד לפני המלחמה, של האופה המוכשר שאהין שאהין, מייצרת מאפים ארטיזנליים מרהיבים ברמה גבוהה, בתרשיחא העתיקה (צפו לתור בשבת בבוקר). אכלנו מאפה מלוח עם עגבניות מיובשות וגבינה, ומאפה שקדים וקולי פטל. חוץ מזה, יש בגטים ולחמי מחמצת שנראים נהדר.
Good Bread Bakery
האומנים 1, מעלות תחשיחא, 04-6588445
שלישי - שבת: 07:00-15:00
View this post on Instagram
סמבוסק הארזים, חורפיש
בערב נסענו לכפר הדרוזי חורפיש לחפש מקום לאכול, משיטוט ברחוב הראשי ראינו מלא מקומות של סמבוסק, מי ידע שחורפיש היא בירת הסמבוסק.
"סמבוסק הארזים" היה מלא מקומיים שזה כבר סימן טוב. הסמבוסק כאן מזכיר יותר פיצה מקופלת לשניים, ופחות כמו הסמבוסק שאנחנו אולי מכירים. הזמנו סמבוסק עם בשר כבש והטעם השומני נשאר בפה לעוד הרבה זמן, בקטע טוב.
סמבוסק הארזים, חורפיש, 04-9972276
שני - שבת, 09:00-22:00
אצבע הגליל ורמת הגולן
משם עלינו לרמת הגולן דרך כביש 899, עצרנו לטייל בשמורת הבניאס שהייתה צבועה בכתום של סתיו אירופאי, עלינו למבצר נמרוד שמשקיף על כל העמק למטה. עוד טיילנו במהלך החופשונת גם בנחל שניר, שגם כן צבוע בכתום וביער אודם שהיה ערפילי ומשגע.
מאפיית הגולן, כפר מסעדה
מאפיית הגולן, נפתחת בכל יום, עוד לפני שהשמש זורחת. זה אחלה מקום לסגור בו פינה בבוקר - קפה טעים ומאפים מסורתיים. לקחנו סמבוסק עם לבנה שהיה מצויין, יש גם פיתה עם זעתר או סומאק.
מאפיית הגולן, מג'דל שמס, 052-7405333
ראשון - שבת: 04:30-10:30
מסעדת אליאסמין, מג'דל שמס
מסעדת אליאסמין הידועה במג'דל שמס, היא מסעדה דרוזית של אימא ובת. תמורת 120 שקל לאדם מקבלים שולחן עמוס תבשילים ביתיים שהאימא מבשלת באותו יום, כולל מילוי חוזר, וקפה ובקלאווה בסוף. הכל בחיוך ובנועם.
אליסמין, מג'דל שמס, 050-2174291
ראשון - שבת: 11:00-20:00
View this post on Instagram
יקב פלטר, עין זיוון
מרכז המבקרים של יקב פלטר בעין זיוון, הוא מקום נהדר לבקר בו בכל נסיעה לצפון, לשבת על כוס או בקבוק יין משובח של היקב, עם פלטת גבינות מפנקת, שאת כולן מכינה במקום אם המשפחה.
יקב פלטר, עין זיוון, 077-9100355
שבת - ראשון: 10:00-17:00, שישי: 10:00-16:00
אין צורך לתאם הגעה מראש
בורגר פלייס, מג'דל שמס
הו, כמה שחיכינו להגיע למקום הזה. אחרי ששמענו עליו המון דברים טובים.
מדובר בבורגריה טרנדית של חבר'ה צעירים מהכפר (בכלל מג'דל שמס מרגיש מקום קצת היפסטרי, מלא במאפיות בוטיק, דונאטס ומקומות של שייקים).
ההמבורגר של בורגר פלייס, עסיסי במיוחד, בעל טעמים נהדרים, מיקס של צ'יפס תפו"א וצ'יפס בטטה, טבעות בצל בתיבול מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול, ואפילו הגישו לנו פופקורן יחד עם ההמבורגר.
בורגר פלייס, רחוב הנשר מג'דל שמס, 050-2232146
ראשון - שבת: 12:00-01:00
הבוקרים, מרום גולן
מסעדת הבוקרים במרום גולן, נחשבת כבר למוסד בשרים בצפון. זאת מסעדת בשרים כשרה ברמה גבוהה ותמחור יחסית הוגן, שתמצאו בה את מה שחובבי בשר יכולים לחלום עליו - החל מהנתחים הקלאסיים כמו אנטריקוט וסינטה, דרך ספריבס טלה, שורט ריבס ועוד ועוד.
הבוקרים, מרום גולן, 04-6960206
ראשון - רביעי: 12:30-20:00, חמישי: 12:30-21:00, שישי: 12:00-14:00
***
רשימת ההמלצות נכתבה על-ידי ארסני קרופניק, בן 39 מת"א, מנהל מוצר בתחום הסייבר. ארסני, חובב טיולים, צילומים ואוכל. מוזמנים לעקוב אחריו גם באינטסגרם
לעוד המלצות בצפון מוזמנים לעקוב גם אחרי קבוצת הפייסבוק "המדריך לצפון" של בן פרשיץ, הפועל לקדם את התיירות בצפון, או באינסטגרם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו