גבעת יואב הוא מושב קטן וקסום בדרום רמת הגולן. מלבד הזכות לשכון על הרכס שצופה על הכנרת בכל הדרה ותפארתה, הוא גם בית לאוסף מרשים של עסקי קולינריה מקומיים. בימים בהם אי הוודאות היא השגרה, וקשה להבין היכן בטוח ואיפה לטייל - גבעת יואב היא יעד נפלא להתאוורר בו מן השגרה המאתגרת, לטעום פחמימות טעימות במיוחד ולפגוש אנשים נהדרים הממשיכים את שגרת חייהם ועסקיהם למרות ועל אף המצב.
לאחרונה נפתחה פנינה חדשה ומבטיחה במושב. "ג'וליאן" שמה. בייקרי שהוא בית קפה ומאפה, וגם חנות קטנה ומתוקה לשלל מוצרי מעדנייה שווים, שיש בה גם כלים ופריטי עיצוב לבית ולמטבח.
החלל הבהיר והעדין בלב ליבו של המושב, מזמין ומאיר פנים. במרכזו דלפק מכירה גדול שעליו מסודרים מאפיי היום המפתים. על מדפים לכל אורכו של הדלפק מסודרות צנצנות, אריזות וקופסאות של מטעמים שונים מן העולם - ממרח פיסטוק איטלקי, דובדבני אמרנה בסירופ, קרם ערמונים צרפתי, מלח מלדון וגם כזה מגראנד, זיתי קלמטה, ממרח ארטישוק, שמנים ארומתיים ועוד. יש גם ריבות תוצרת בית ושלל עוגיות מעשה ידיה של יוליה נחמיאס, בעלת המקום – עוגיות סבלה קקאו, חמאת פקאן, עוגיות פלורנטין, מרנג פטל ואפילו מטבעות שוקולד לבן מעוטרות פיסטוקים ושבבי פירות אדומים פריכים.
יוליה נחמיאס, תושבת בני יהודה (המושב השכן) החלה את דרכה המקצועית בלימודי קונדיטוריה בבית הספר הישראלי לקולינריה "בישולים": "התחלתי את הלימודים בשנת 2020, שבועיים אחרי שאיבדתי את אבי וזה היה מקום מפלט בשבילי. בבישולים נחשפתי לעולם הקונדיטוריה וזה הפך לעולמי. למדתי המון והכנתי לראשונה כל כך הרבה מתכונים, התנסיתי והעמקתי והמשכתי".
עם סיום הלימודים התחילה נחמיאס לאפות ולמכור את תוצרתה מהבית, להשתפשף ולצבור ניסיון. "אני ממש בתחילת דרכי בתחום, אבל עם תשוקה עצומה למקצוע וללמידה. מאוד מאמינה בלמידה תוך כדי עשייה והתנסות". על עסק קטן משלה היא חלמה מזה זמן מה. בית מאפה שייתן ביטוי לדמיון שלה, לזיכרונות ולתשוקה שבוערת בה. "החלום היה לפתוח מקום קטן שיאפשר לי ליצור דברים ולעוף עם הדמיון. אני קוראת למקום הזה - הקנבס שלי", היא אומרת.
על יזמות קולינרית הרחק מהבועה התל אביבית היא מספרת: "היתרון בגולן, שהרבה רואים כחיסרון - הוא שאין כאן הרבה מקומות תעסוקה. לכן את חייבת לדחוף את עצמך ומרשה לעצמך ללכת עם התשוקה וליצור לעצמך את העבודה. בגלל זה בגולן, אנשים בעיקר ממציאים את עצמם. יותר אנשים עוסקים בחזון שלהם ויותר יזמים קטנים מגשימים את עצמם כאן".
בג׳וליאן אין תפריט קבוע כדי לתת ביטוי ליצירה האישית של יוליה וכן לתוצרת המקומית והעונתית המתחלפת. ביום בו ביקרנו במקום אפשר היה ליהנות למשל ממאפה מלוח על בסיס בצק קרואסון מדופדף ממולא ארטישוק א-לה רומנה עם זיתים וגבינות, שהיה נפלא (28 שקלים). עוד בגזרת המלוחים – קרואסון גבינות ועליי זעתר טרי (24 שקלים), קרואסון מנגולד וקשקבל (26 שקלים), קרואסון בטטה צלויה ושבבי פקורינו (26 שקלים) או מאפה בצק עלים משפחתי ממולא במנגולד, כרישה וקשקבל (50 שקלים).
בין המתוקים היו בריוש גדול, תפוח וואוורירי ממולא בריקוטה ומפודר באבקת סוכר (22 שקלים), קרואסון שקדים ופטל (23 שקלים), קרואסון שוקולד (19 שקלים) או טבעת בצק קרואסון אפויה עם קרם שקדים וממולאת קרם יוזו וליים (23 שקלים). "הקינוחים יכולים להיות גם משוגעים לפעמים. אני מאוד אוהבת שילובים שלא קשורים אחד לשני - מתוק מלוח, חריף חמוץ - הכל הולך", אמרה לנו כדרך אגב נחמיאס.
הבייקרי נמצא בימים אלה בהרצה וזאת הזדמנות מצוינת עבורה להכיר את אהבות הקהל וגחמותיו, להציג את המקום החדש לתושבי האזור ולתיירים. "השאיפה שלי היא ליצור מקום מפלט, שמי שמגיע יוכל להתנתק וליהנות מקפה טוב ומאפה, או קינוח איכותי ומשוגע לפעמים".
מה לגבי המצב הביטחוני?
"כרגע עם המצב, אני פחות יודעת לאן זה ייקח אותי, אבל לא מפחדת לנסות ולהתנסות. מבחינתי להגשים את עצמי ואת החלום שלי זה לא עניין של בחירה אלא דרך חיים. אני בוודאות יודעת שזו רק תחילת הדרך שלי. המסע הוא עוד ארוך ואני משתוקקת לזה".