גזרו ושמרו: טיול קולינרי של יומיים ברמת הגולן

מאיה דרין נסעה לצפון הגולן ליומיים גדושים באוכל משובח, יין טוב ואווירה שאין שנייה לה, וחזרה עם רשימת המלצות שכדאי לשמור וליישם בהקדם

נסיבה בבועתא, תגיע עד אליכם לחדר. צילום: מאיה דרין

בסוף חודש נובמבר נכנסה לתוקפה הפסקת האש בצפון, לאחר יותר משנה של שגרת מלחמה, על כל המשתמע מכך. צפון הגולן, שידע מעט שקט במהלך התקופה, הלך והתרוקן ממטיילים ומבקרים, עד שאלה חדלו לגמרי מלהגיע ועסקי התיירות והקולינריה נסגרו, בציפייה דרוכה לשקט. השקט המיוחל הגיע כאמור, בדמות הסכם הפסקת אש וחורף 2025 מסתמן כמלא הבטחה ותקווה.

.עסקים החלו משפצים, מצחצחים ומבריקים את חללי האירוח, צוותים שלמים של עובדים הוחזרו לעבודה, תפריטים חדשים נוצרו ועידן חדש הפציע. הנוף האנושי הוא אחר משהיה, חיילים במדים הם עכשיו חלק בלתי נפרד מתמונת המצב ויש בה מן היופי. משפחות, ילדים, זוגות, חיילים בסדיר וכאלה במילואים יוצרים את הפסיפס הישראלי כראי הזמן.

כהרגלי בקודש, טרום ימי המלחמה, נהגתי הישר לקיבוץ עין זיוון, המציע בילוי קולינארי מגוון. מהקיבוץ – כמו טיול כוכב, יצאתי לבקר בכמה מן המקומות המחכים לכם, כולם ברדיוס של 20 דקות נסיעה, ואם חשקה נפשכם בטיול קולינארי בן יומיים ״גזרו ושמרו״.

אלקע בר, צילום: גילי קשת

אלקע בר
המזללה הגולנית הטעימה הזאת, העתיקה את מקום מושבה מנקודת תצפית יפייפיה מחוץ לעין זיוון - אל לב לבו של הקיבוץ הקסום. במתחם כפר הנופש הציב דור אלקלעי את הטראק המאובזר שלו, הקים אוהל חורפי המגן מפני הקור, הרחיב את התפריט והשכיל לתת מענה נפלא לאורחים ומבקרים בכל שעות היום. החל מקפה מצויין וכריכים של בוקר כמו טוסט בייגל מפתה עם גאודה, צ׳דר ואיולי עשבים, בייגל סלט ביצים תוצרת בית ואפילו ברד פודינג בייגל עם קרמל מלוח. משעות הצהריים המוקדמות אפשר כבר ליהנות מכריך הקריספי צ׳יקן הנודע של אלקע, שהוא אחד מהטובים בקטגוריה, כך על פי דירוג חד משמעי של ילדיי, ובצדק. כריך בשר מפורק, אף הוא בתפריט. סלט קינואה עשיר צבעים וטעמים ומגש מטבלים וסלטים קטנים וססגוניים, המוגשים עם פוקצ׳ה וגם גבינת ברי צלויה עם ריבה ביתית וסלט רוקט.

אלקע בר
קיבוץ עין זיוון
שלישי - חמישי: 09:00-15:00, שישי-שבת: 09:00-16:00 

נורדן בקיבוץ מרום גולן, צילום: שניר גואטה (סופגי)

נורדן
‎נורדן, של אביב שמש, בקיבוץ מרום גולן זה גן העדן של נקניקיות בייצור עצמי ובירת בוטיק מהחבית, עליו שמעתי רבות מחבריי הצפוניים. מגוון נקניקיות מלאכת מחשבת המוגשות בלחמניית בריוש רכה, מתקתקה וארוכה, כרוב כבוש כמתבקש ותוספות קלאסיות כצ׳יפס וטבעות בצל. יש נקניקיית עגל ויש עוף, כמובן, וגם נקניקיית בקר מתובלת וחריפה. מהמעשנה יוצאים מעדנים כמו בשר אונטריב וכרעי עוף. יש גם המבורגר ושניצל, כנפיים וכרובית מטוגנת. בגזרת הבירה, מומלצת טעימה של שלושת בירות הבית - הפילזנר, לאגר בהירה וספיישל בירה יומי מתחלף.

נורדן
קיבוץ מרום גולן
שני - חמישי: 18:00-22:00, שישי-שבת: 12:00-16:00
051-5366032

רוז' במלון פרא, צילום: תומר אדם

רוז׳, מלון פרא
מסעדת רוז׳ במלון פרא היפהפה היא, ללא כל ספק, הלוקיישן הנחשק ביותר לארוחת ערב רומנטית בצפון הגולן. האור הצהוב והרך העוטף את החלל, חום הטאבון והאש המלחשת, התפריט הייחודי של שף יוסי הייב -שכל כולו שיר הלל לטרואר, למקום ולעונה ותפריט היין הישראלי המשובח מאת מנהל תחום היין של פרא, עומרי יצחק – כל אלה הם סיבה נפלאה לאקספיזם קולינארי מוחלט ונדרש. אין מתאים כמו עלי חוביזה ממולאים ריזוטו ירוקים ויוגורט לצד לבן קריספי של יקב פלדשטיין או נתח בשר משובח, צלוי לתפארת וטובל בדמי גלאס עם כוס יין אדום של יקב יהושע. מומלץ וכדאי להזמין מקום מראש, שכן, המסעדה, כמו גם המלון, בתפוסה מלאה.

רוז', מלון פרא, קיבוץ גדות
077-3311222
שעות פעילות: ראשון - חמישי: 18:30-21:00, שישי: 18:00-22:00, שבת: 18:30-21:00

     

View this post on Instagram

           

A post shared by מסעדת חוות הג׳ילבון (@gilabunranch)



חוות הג׳ילבון

מסעדת הבשרים, חוות הג׳ילבון, הפכה כבר מזמן למוסד. המסעדה בנויה לבילוי צוהל, סביב מחבתות ברזל לוהטות עליהן נתחים שווים, קבבים מתובלים, נקנקיות חריפות ושפע ירקות צלויים. יש גם המבורגרים ובשרים מהמעשנה ואווירה של מסעדת הרים אמריקאית. מה שמייחד את החוויה היא ללא ספק האנרגיה הגולנית המבוהקת- אנשי השירות והאירוח הצעירים, בני הקיבוצים והמושבים, ניר וריקי בעלי המקום, תושבי מרום גולן שחולשים ביד רמה וחמה על הפלור והמטבח והשולחנות הגדולים והשמחים שמשיקים כוסות וחולקים מטעמים. יש החוגגים יום הולדת או אירוע משפחתי אחר, יש הפותחים שולחן חברים וישנן חבורות גדולות ומרגשות של חיילים בהפוגה קלה על סטייק טוב.

חוות הג'ילבון
כביש 91, רמת הגולן
04-6850393
שני - חמישי: 15:00-22:30, שישי: 13:00-22:30, שבת: 12:30-22:30

התבשילים של נסיבה, צילום: מאיה דרין

נסיבה, בוקעאתא
אם אין ברצונכם להרחיק מהחדר החמים והנעים, נסיבה מבוקעאתא, תביא את המאכלים הדרוזים הטובים שלה עד אליכם. את שפע המטעמים אותם היא מבשלת באהבה גדולה, במסעדה הקטנה והאהובה ביישוב הדרוזי, היא אורזת בקפידה ומשנעת לחדי האירוח השונים בסביבה. כך אפשר ליהנות, מול האח המבערת – מעליי גפן ממולאים, מלפוף, מקלובה, סלט פאטייר, קובה מטוגנת, סלט חומוס עשיר, מג׳דרה ועוד ועוד.

נסיבה
בוקעאתא - 250 מטר מהכניסה הראשית , הבית בצד ימין על הזווית
050-2253343
ראשון - שישי - 09:00-23:00, שבת - 24 שעות
יש צורך בהזמנה מראש

יקב תל, צילום: מאיה דרין

יקב תל ויקב פלטר
את ימי החורף הקרים בגולן, מומלץ להנעים בביקור ביקב, הטרואר האייקוני והמבורך, הוא מקום משכנם של לא מעט יקבים. יקבי בוטיק וגם גדולים ומוכרים. האהובים עליי ובמרחק של כ-10 דקות זה מזה – הם יקב פלטר ויקב תל. שניהם ייחודיים והחוויה בהם שונה ונהדרת, כל אחת בזכות עצמה.

ביקב תל, הקטן והאינטימי מארחת ליטל את אורחיה באופן אישי ומתוק להפליא. מוזגת, מסבירה, מאפיינת ומגלגלת שיחה. ליטל מספרת על היינות אותם היא מייצרת ועורכת טעימות מודרכות של מגוון הלבנים, האדומים והרוזה של היקב. את הטעימה אפשר ללוות במטעמים מן האיזור – כמו גבינות טובות, לחם של רוני ואפילו פרוסת עוגה.

יקב תל
מושב שעל
054-2177760
ראשון - חמישי: 11:00-16:00, שישי: 10:00-16:00

יקב פלטר, צילום: יעל אילן

יקב פלטר
יקב פלטר הוא מקום מפגש ידוע במחוזות הגולן. בימים של שמש חורפית, זה המקום להיות בו. על הרחבה הגדולה של היקב וכן בחלל הייצור הפנימי – פזורים מתחמי ישיבה רבים. האווירה שוקקת חיים ואפשרויות הבילוי הן רבות. אפשר לטעום מן היינות הטובים של היקב, לגוון עם תזקיקים וכהילים, ליהנות מצלחת הגבינות המיוצרות במקום, מהלחם של רוני ולעיתים קרובות גם מתפריט מיוחד של שף או בשלן אורח.

יקב פלטר
קיבוץ עיון זיוון
שבת- חמישי: 10:00-17:00, שישי: 10:00-16:00
077-910-0355

חוות הלוונדר של שדה בעין זיוון, צילום: יעל שלח

כפר הנופש עין זיוון
כפר הנופש עין זיוון מציע כמה אטרקציות נוספת, מלבד אלקע בר. בוטיק השוקולד, דה קרינה, המשתפץ ממש בימים אלה, יחזור להציע ביקורים מודרכים במפעל הקטן וכן סדנאות שוקולד לכל הגילאים. חוות הלבנדר, שדה, פתוחה למבקרים המבקשים לטייל בין הערוגות ולרכוש מן המוצרים המצויינים לגוף ולבית בניחוחות לבנדר משכרים. יקב בהט, מציע בצהרי הים ארוחת המבורגרים ושאר פינוקים וכן טעימה מן היינות והליקרים הייחודים הנרקחים במקום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

עוד המלצות שבטח תאהבו:

כדאי להכיר