שוטים של טקילה. צילום: Getty Images

אחת ממיליון: המסעדה הקטנה ששברה שיא גינס מטורף

אם תגיעו למסעדת Meximodo בעיירה מטוצ'ן שבניו ג'רזי, תגיעו למקום שברשותו השיא הרשמי להחזקת המספר הגדול ביותר של משקאות אגבה, צמח שממנו מייצרים, בין היתר, טקילה • מה המחירים במקום, מה כל כך מיוחד במשקאות האלו וכיצד הגיבו במסעדה לשיא?

אלופת הטקילה הבלתי צפויה של ניו ג'רזי: העיירה הקטנה מטוצ'ן זכתה להכרה עולמית בזכות Meximodo, מסעדה שמחזיקה בשיא גינס עבור המספר הגדול ביותר של משקאות אגבה. מה שהתחיל כשאיפה ליצירת תפריט מגוון, הפך למסע היסטורי של צוות המסעדה, שזוכה כעת להוקרה בינלאומית.

"זה די סוריאליסטי", אמר בעל המסעדה סוראב אברול בראיון לאתר "הניו יורק פוסט" על המסעדה שלו Meximodo Cocina Mexicana & Tequila Bar, הממוקמת במרכז מטוצ'ן – עיר בניו ג'רזי עם אוכלוסייה של 15 אלף תושבים, שבסוף החודש שעבר זכתה בתואר שיא גינס יוקרתי ונחשק עבור "הכי הרבה סוגים של משקאות אגבה זמינים מסחרית" במסעדה, עם יותר מ-1,000 בקבוקים באוסף שהיא מחזיקה במקום, ואם תרצה לדייק – 1,033 בקבוקים. "זה פשוט מרגיש נהדר שהצלחנו להשיג הישג שרק אחת ממיליון מסעדות יכולה להשיג", אמר בהתרגשות.

לטובת מי שאינו חובב אלכוהול, אגבה (Agave) הוא מונח המתייחס למשקאות אלכוהוליים המיוצרים מהצמח בעל אותו השם, שהוא סוג של צמח סוקולנטי שמקורו בעיקר במקסיקו. תחת הקטגוריה של משקאות אגבה נכללים כמה סוגי משקאות אלכוהוליים, כשהמוכרים ביותר הם טקילה (Tequila) ומזקל (Mezcal).

ההישג היוקרתי מרשים אף יותר לאור העובדה שהמסעדה נפתחה רק בנובמבר 2023. "כבר לפני הפתיחה ידענו שאנחנו רוצים את האוסף הגדול ביותר של טקילה ומזקל בניו ג'רזי", שיתף אברול, מנכ"ל ומייסד קבוצת האירוח Le Malt, חברת האם של המסעדה. "רצינו אוסף גדול של בקבוקים, אבל לא היה לי מושג שספר השיאים של גינס ישים לב ויבוא לאשר ולתת לנו כבוד כזה".

את אוסף משקאות האגבה, שנע בין מותגים קטנים בבעלות משפחתית ומקומיים למותגים גדולים ומוכרים יותר, לקח לאסוף במשך כ-11-10 חודשים, אמר אברול. התהליך להפוך רשמית לשיאני גינס לקח כמעט אותו זמן, כשבמשך כשישה עד שמונה חודשים צוות מקסימודו היה צריך לאסוף הוכחות וידאו ותמונות של האוסף שלהם ולספק לגינס את כל רשימת המשקאות שלהם להצלבה. "מתוך 1.1 מיליון ברים בעולם, היה נהדר להביא הביתה שיא עולמי כזה ולתפוס את המקום הראשון עבור מטוצ'ן וניו ג'רזי", אמר טי ג'יי פינגיטור, סגן נשיא בכיר לצמיחה ופיתוח בקבוצת Le Malt בראיון ל"ניו יורק פוסט".

מאז שמקסימודו שברה את השיא העולמי, אנשים מכל רחבי המדינה נוסעים לעיירה הקטנה כדי לטעום מהמגוון המוצע במקום. "ברגע שנוצר הבאזז הזה, אנשים נוהרים מכל מקום וממדינות שונות. מגיעים אלינו אנשים מניו יורק, קונטיקט, וירג'יניה ומרילנד", שיתף אברול, והוסיף שהיו להם אפילו לקוחות שהגיעו כל הדרך מקנדה, שבאו עם משפחותיהם כדי לבקר במקסימודו ולחזות במו עיניהם בהיצע הטקילה הענק.

שדה של צמח האגבה, צילום: Getty Images

כדי להצליח ליצור את האוסף המכובד, אברול וצוותו, ביניהם השף אנטוניו קרבאיו והברמן קרלוס רואיז, נסעו למקסיקו כדי להשיג טקילות ומזקל שלא היו זמינות בקלות, ופנו לכל מיני ספקים ומזקקות מקומיים כדי לרכוש בקבוקים ייחודיים. "היה חשוב לי להבין באמת מה יש שם בחוץ למעט ממה שיש רק בחנויות המשקאות המקומיות או המסעדות והברים המקומיים", אמר. כאוהב משקאות אגבה בעצמו, אברול טוען כי הוא ניסה "מאות" טקילות במהלך 25 שנותיו בתעשיית המסעדנות, ועם צמיחת קטגוריית הטקילה באופן משמעותי בשנים האחרונות, הוא ביקש להציע ללקוחותיו משהו שונה.

למזלם של לקוחות המסעדה, לא מדובר באוסף ליופי בלבד: כל 1,033 הבקבוקים באוסף שובר השיאים זמינים לטעימה, כשהבקבוק הזול ביותר מתחיל ב-10 דולרים והיקר ביותר,Clase Azul Tequila Día de Muertos Limited Edition, המגיע למסעדה פעם אחת בשנה, מתומחר בלא פחות מב-4,000 דולרים.

הטעימה היקרה ביותר פר כוס היא של Clase Azul Ultra Tequila, כשזו תעלה לכם 575 דולרים. אם חששתם ממחסור, אל דאגה: נציגי מקסימודו שיתפו שרק כשני לקוחות בחודש מזמינים את המשקה הנחשק, שלפי המגזין Surface לוקח 11 שנה להכין כל מנה שלו. בנוסף, לפי האתרHard to Find Whiskey, רק 100 בקבוקים מהטקילה הזו מיוצרים בכל שנה, מה שהופך אותה לאחת הבלעדיות ביותר בעולם, שלא לדבר על נדירותה בניו ג'רזי.

בעוד שחזית המסעדה היא פשוטה למדי, המבקרים שנכנסים פנימה נתקלים במרחב צבעוני, אווירה תוססת וציור קיר של "יום המתים" מאחורי הבר. גולת הכותרת של המסעדה, אוסף המשקאות, מאורגן כמו ספרייה ומסודר לפי מותג, אזור וטעם. לקוחות יכולים להזמין כל בקבוק של טקילה, מזקל או סוטול מהמדף, או שהם יכולים לעיין ב"תנ"ך הטקילה" של מקסימודו כדי למצוא את ההתאמה המושלמת שלהם. לקוחות יכולים גם לבחור באחת מתוך חמש אפשרויות של טעימות טקילה שתיתן להם "סקירה נחמדה של טעמים שונים ואזורים שונים במקסיקו".

לסיום, אברול חשף כי סניף שני של מקסימודו בג'רזי סיטי נמצא בתהליכים, וזה יהיה כפול בגודלו מהמקום הנוכחי, כשהתקווה היא להתרחב גם לניו יורק, פלורידה והחוף המערבי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...