מי מאיתנו לא היה רוצה למצוא דרכים לחיות יותר או להמשיך להיראות צעיר לנצח? נכון, בשוק יש תכשירים רבים שמבטיחים לעצור את תהליך הזדקנות העור, אבל האם גם צריכת מאכלים מסוימים יכולה לשמור על מראה צעיר?
"ההבטחה שרבים מוכרים לגבי מאכלים שיצעירו אותנו או תכשירים שימנעו את הזדקנות העור, חוטאת לאמת", אומרת ד"ר סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בביה"ח בילינסון, ודיאטנית ראשית של חטיבת בתי החולים של כללית. "בגוף יש מנגנון הזדקנות. עם הזמן הוא גורם לתאי הגוף שלנו להתחלף לאט יותר, לסגת, וליצור תהליך של הזדקנות ומוות" היא מציינת בתחילת דבריה כדי לעשות סדר ולהוריד ציפיות.
אבל אל דאגה, לדבריה אכן יש דרך להאט את התמותה של תאי העור כדי לשמר מראה צעיר גם באמצעות המזון שאנחנו אוכלים, אבל כדאי לתת את הדעת גם למאכלים שעלולים להחמיר את המצב. "ידוע שעקה, כלומר מציאות של לחץ נפשי, גורמת לאדם להזדקן מהר יותר. חשוב לציין שיש גם סוג של עקה חמצונית שגורמת נזק דומה לתאים. מדובר בעקה שמתרחשת כשאנחנו אוכלים מאכלים עתירי סוכר או מאכלים עם שומן רווי. מאכלים כאלה בסופו של דבר משפיעים על העור ופוגעים בו".
והנה הסוד: "ישנם מאכלים שיכולים להאט את תהליך החמצון של התאים ובכך להאט את תהליך ההזדקנות של העור", היא אומרת ומגלה: "מילת המפתח בתחום הזה של האטת הזדקנות העור היא 'אנטיאוקסידנטים'. מדובר בשורה ארוכה של ויטמינים, שצריכה טובה שלהם באמצעות אכילה נכונה, אכן יכולה לסייע במקצת בהאטת התהליך", היא מסבירה.
רשימת נוגדי החמצון והמאכלים שמאטים את הזדקנות העור
ויטמין C - תותים וברוקולי
הויטמין החשוב ביותר שמסייע לנו להאט את תהליך ההזדקנות של העור. הויטמין הזה קיים בפלפלים אדומים, פירות הדר, תותים וברוקולי.
בטא קרוטן - בטטות ואפרסקים
החומר הזה, שדרוש לגוף, נמצא בעיקר בירקות כתומים כמו: דלעות, בטטות, אפרסקים, נקטרינות, וגם בעגבניות.
ליקופן - רסק עגבניות
מדובר בחומר שמייצר את הצבע האדום בירקות ופירות. הכי טוב לצרוך אותו באמצעות אכילת עגבניות, אבל מעניין לציין שהוא נמצא בצורה מרוכזת יותר ברסק עגבניות מבושל.
ויטמין E - אגוזים ותרד
מדובר בוויטמין שהוא נוגד חמצון חזק ולכן, יחד עם תוספים טבעיים אחרים, אפשר למצוא אותו בקרמים שונים להגנת העור ולשמירה עליו. בטבע הוא בנמצא באגוזים, בזרעים כמו גרעיני חיטה וחמנייה, בעלים ירוקים כמו חסה ותרד, או בשמנים צמחיים. מהם, חשוב לציין, לא כדאי לצרוך הרבה. החל מכמות מסוימת, שמן לא בריא לנו.
סלניום - דגים ועוף
זהו מינרל חזק מאוד, שמסייע לגוף להתמודד עם חמצון ולהאט את התהליך. הוא קיים בדגים, בביצים, בעוף וגם בבשר. עדיף שלא לצרוך כמות גדולה של בשר מכוון שקיימים בו גם חומרים שאינם בריאים לנו.
פוליפנולים - יין אדום ושוקולד
מדובר בחומר שקיים בכל הירקות והפירות בעלי הצבעים העזים. תוכלו למצוא אותו באוכמניות, דובדבנים, פטל, תותים, יין אדום, תה ירוק, שמן זית ואפילו בשוקולד.
אבץ - ביצים וקטניות
האבץ הוא מינרל חשוב לגוף, הוא משתתף בשורה ארוכה של תהליכים ביוכימיים המתחוללים בכל המערכות. בכל הנוגע להתחדשות תאי העור, השיער והציפורניים, קיימת פעילות משמעותית שלו. קרי, הוא פעיל ברקמות שמתחדשות מהר. את החומר הזה משיגים בעיקר במקורות מהחי, כמו: דגים, ביצים ועוף. גם צמחונים וטבעונים יכולים לצרוך אבץ דרך קטניות, דגנים מלאים, גרעיני חמניות ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו