סושי מובחר // צילום: מיטל סלומון

יאקימונו הוותיקה חוגגת את יום הסושי

המסעדה שהביאה את בשורת המטבח היפני בשנות ה-90 מציגה מנות מרהיבות. לכבוד יום הסושי המסעדה תציע תפריט טעימות

מסעדת יאקימונו הביאה אל חיינו את בשורת המטבח היפני אי שם בשנות ה-90. הסצינה הקולינארית הישראלית התוססת והשופעת הייתה בחיתוליה, מטבחים אסייתיים היו כה מעטים ולא נחשבו אז לעניין שבשגרה. סושי לא היה נפוץ כמו פיצה או שניצל, וילדים בני שלוש לא ביקשו לאכול "שוסי". 

צילום: משה בן שמחון

כשהפציעה יאקימונו אל חיי האוכל היא עשתה זאת בקטן, מסעדה קטנה וצנועה ברחוב יורדי הסירה בתל אביב, בואכה נמל תל אביב שהיה אז מוזנח ושומם. למן פתיחת הדלתות ברור היה שזו תחילה של מהפכה תפיסתית. במהלך השנים, לקוחות החזירו מנות בתואנה ששכחו לבשל להם את הדג אך העסק המשפחתי התנהל בחן ואלגנטיות ובציפייה לקהל הישראלי שיתרגל אט אט, יאהב ויעריך. 

כבר שנים רבות שיאקימונו היא מודל ומופת. גם במשכנה הנוכחי בשדרות רוטשילד בתל אביב, מתנהלת המסעדה כעסק משפחתי מהוקצע ומוקפד. לכבוד יום הסושי הבינלאומי, שמתקיים בתפוצות כבר שנים רבות, שמחתי לשמוע על תפריטים חדשים ועל שימור המסורת לצד הקדמה.

חווית יאקימונו, שנחשבת יקרה ויוקרתית, מציעה אפשרויות מגוונות. ראשית, תפריט הצהריים העסקי הוא נדיב, רחב ומפנק עד מאוד. ארוחת צהריים מלאה וססגונית לא עולה יותר מ-100 שקלים והיא נחשבת כה ייחודית עד כי לקוחות קבועים מגיעים מכל קצוות הארץ כדי ליהנות ממנה.

מנות ספיישל // צילום: מיטל סלומון 

בנוסף השיקו ביאקימונו תפריט טעימות ערב נהדר המציג את מנות הדגל של המסעדה במחיר של 185 שקלים לסועד. בהתחשב בדגה הטרייה והמרהיבה, בטיפול המקצועי והמעודן בדגים הנאים ובמנות השואפות לשלמות זוהי בהחלט חוויה נפלאה.

גם לכבוד יום הסושי הבינלאמי מציעה יאקימונו תפריט טעימות שיוגש בתאריכים 17-18.6. הארוחה היפנית המלאה והחגיגית לזוג מביאה אף מגוון רחב יותר של מנות דגל  והיא כוללת:

משקאות: בקבוק סן פלגרינו או סן בנדטו 75 מ"ל

כד סאקה ניהון סאקארי קר או חם 140 מ"ל

 

מנות פתיחה:

סלט קושיאקי (מחמצים יפניים)

סלט קאיסו (סלט אצות וואקמה ומלפפונים)

 

מתאבנים:

גיוזה (כיסוני עוף בליווי רוטב חמוץ וסויה – 2 יחידות)

הורנסו מאקי מושי (גלילי נייר אורז מאודים במילוי תרד ברוטב מיסו מיוחד – 2 יחידות)

טורי מאקי מושי (גלילי נייר אורז במילוי עוף – 2 יחידות)

גיוזה // צילום: מיטל סלומון 

סשימי:

מאגורו פפר (פרוסת טונה צרובה ומפולפלת עם פרוסת לימון ברוטב סויה וג'ינג'ר

 

קונוס לבחירה (2 יחידות):

סאקה טאמקי (קונוס סלמון ואבוקדו) או סאקה קאווה טאמקי (קונוס סלמון סקין וירקות)

 

טמפורה:

מיקס טמפורה (שרימפס וירקות – 4 יחידות)

ריינבואו ספיישל // צילום: מיטל סלומון 

מבחר סושי:

סאקה מאקי (רול סלמון ואבוקדו עטוף באורז ושומשום – 5 יחידות)

טארי מאקי (רול גריי מאלט ברוטב טאריקי עטוף באבוקדו – 3 יחידות)

בוקה מאקי סושי (רול מיוחד של ירקות עטופים בירקות – 3 יחידות)

גומה סושי מורי (כדורי אורז סושי עטופים סלמון ברוטב השף – 2 יחידות)

ריינבואו ספיישל (רול סלמון ואבוקדו עטוף במבחר דגים קצוצים – 2 יחידות)

גונקאן סאקנה (אצה עוטפת כדור אורז במילוי סלמון, טונה, גריי מאלט קצוצים, שמן צ'ילי ואושינקו – 2 יחידות)

מיס אבורי (ניגירי צרוב של דוראד רויאל עם רוטב מיסו מיוחד – 2 יחידות)

אבי & אונאגי (צלופח קצוץ על ניגירי שרימפס – 2 יחידות)

 

קינוח:

מנגו לבה/ גומה טראפלס/ נמסיס קפה

 

מחיר ארוחת יום הסושי: 489 שקלים לזוג.

יאקימונו תל אביב, רוטשילד 19

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...