לאחר שנה שבה נערך במתכונת וירטואלית, פסטיבל הקולנוע ירושלים חוזר בגדול עם תוכנייה גדושה ועמוסת כל טוב. המהדורה ה־38 של הפסטיבל תיפתח הערב בהקרנה חגיגית בבריכת הסולטן של "איפה אנה פרנק", סרטו החדש של ארי פולמן ("ואלס עם באשיר"), שמציג עיבוד קולנועי חופשי ומונפש ליומן של אנה פרנק.
בין הסרטים שכדאי לשים לב אליהם השנה ניתן לציין את "אנט", אופרת רוק טרגית של היוצר הצרפתי המסעיר ליאו קאראקס ("הולי מוטורס") עם אדם דרייבר ומריון קוטיאר (שפתח את פסטיבל קאן האחרון); את "מין חסר מזל או פורנו משוגעים", סרטו הפרוע והפרובוקטיבי של הבמאי הרומני ראדו ג'ודה, שקטף את הפרס הגדול בפסטיבל ברלין; ואת "טיטאן", סרטה המדובר והלא פשוט לעיכול של ג'וליה דוקורנו ("נא"), שזכה בדקל הזהב בפסטיבל קאן האחרון.
סרטים בולטים נוספים שיוקרנו במסגרת הפסטיבל הם "פריז, הרובע ה־13" של הבמאי המצוין ז'אק אודיאר ("נביא", "חלודה ועצם"), שמוקדש לחבורת צעירים שמחפשת את עצמה ברובע הפריזאי; "פרה ראשונה" של הבמאית האמריקנית המצוינת קלי רייכהרדט; "האב" של פלוריאן זלר, עם אנתוני הופקינס זוכה האוסקר בתור גבר קשיש שמתמודד עם דמנציה; "הקן", דרמה משפחתית אפלה של שון דורקין ("מרתה מרסי מיי מרלין") בכיכובם של ג'וד לאו וקארי קון; ו"תא מספר 6" של הבמאי הפיני יוהו קוסמאנן, שמתרחש כמעט כולו ברכבת נוסעת (ושזכה גם הוא בפרס מרכזי בפסטיבל קאן).
סרטים תיעודיים מומלצים כוללים את "באבי־יאר. קונטקסט" של המאסטר הרוסי סרגיי לוזניצה, שמשתמש בחומרים ארכיוניים נדירים כדי להביא את סיפורו של הטבח הידוע בבאבי יאר שבמסגרתו נרצחו עשרות אלפי יהודים; "הופר/ולס" שלוכד שיחה ארוכה וחושפנית בין השחקן־במאי דניס הופר לקולנוען האגדי אורסון ולס שהתקיימה ב־1970; ו"לברוח" - סרט אנימציה מהולל שמביא את סיפורו עתיר התלאות של צעיר שנמלט מאפגניסטן לדנמרק.
קולנוענים מרתקים נוספים שלא כדאי להחמיץ את סרטיהם החדשים הם מיה הנסן לאב ("האי של ברגמן"), יואכים טרייר ("האדם הגרוע בעולם"), אפיצ'טפונג ויראסתקול ("ממוריה"), אנדראה ארנולד ("פרה"), גספאר נואה ("מערבולת"), קוונטין דופייה ("שני גברים וזבוב"), נעמי קוואסה ("אמהות אמיתיות"), הונג סאנג סו ("מבוא"), ג'ואנה הוג ("המזכרת 2"), מישל פרנקו ("סדר חדש") וארנו דפלשן ("הונאה").
בתחרות העלילתית הישראלית יתחרו שישה סרטים. תום שובל ("הנוער") יציג את סרטו השני והמצופה "הסירו דאגה מליבכם" בכיכובה של הכוכבת הצרפתייה ברניס בז'ו ("הארטיסט"), והדס בן־ארויה ("אנשים שהם לא אני") תציג את "מישהו יאהב מישהו" שהוקרן בבכורה בפסטיבל ברלין. סרט מסקרן נוסף בתחרות הוא "יותר ממה שמגיע לי", סרטו של הבדרך־כלל־שחקן פיני טבגר, שקטף שש מועמדויות לפרסי אופיר בשבוע שעבר.
התחרות התיעודית תכלול השנה שבעה סרטים, ביניהם "מחברות שחורות", סרטו של שלומי אלקבץ על אחותו המנוחה רונית; "הפרק האחרון של א.ב. יהושע" של יאיר קדר; "למה אמרתי אני" של ג'ולי שלז; ו"שפאר בדרך להוליווד" של ונסה לאפא.
בפסטיבל תתקיים השנה גם מחווה מיוחדת לחברת ההפקה ההוליוודית המיתולוגית "סרטי קנון", של מנחם גולן ויורם גלובוס. את המחווה אצר לא אחר מאשר קוונטין טרנטינו, ובמסגרתה יוקרנו שמונה סרטים, שבהם "רכבת אל החופש" עם ג'ון ווייט, "עכבר הברים" עם מיקי רורק ופיי דאנאוויי, "משאלת מוות 4" עם צ'רלס ברונסון, ו"השגריר" - מותחן מזרח־תיכוני מבדר ומעט מופרע עם רוברט מיצ'ם, אלן בורסטין, דונלד פלזנס ורוק הדסון (בסרטו האחרון).
הפסטיבל יימשך עד מוצאי השבת הבאה, ותוכלו למצוא את התוכנייה המלאה, יחד עם כל יתר הפרטים הדרושים, באתר שכתובתו jff.org.il.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו