ישראל מדשדשת בחינוך הפיננסי של אזרחיה ויש לכך אינספור הוכחות – כחמישים אחוזים של שמשקי בית נמצאים במינוס לפחות פעם בשנה, אזרחים רבים מושכים כספי פנסיה במהלך חייהם ועוד.
ועידת החוסן הכלכלי-חברתי של ישראל היום - יאיר אבידן, מפקח על הבנקים בריאיון עם סוניה גורודיסקי // צילום: צילום: go live
איך בונים חוסן כלכלי של משק בית? איך מלמדים את האזרח להתנהל נכון עם כספי הפנסיה? איך מעלים את המודעות להוצאות והכנסות? על כל השאלות האלה ניסו לענות חברי הפאנל "החוסן הכלכלי מתחיל במשקי בית" של ועידת ישראל היום שהתקיימה אתמול (רביעי) בבנייני האומה בירושלים.
בפאנל לקחו חלק חגי הוכברגר, CDO בנק הפועלים; שרון לוין, מנהלת ההסברה של עמותת "פעמונים"; איילת ניצן, סמנכ"לית השיווק של יד 2 וליאור רביב, משנה למנכ"ל, מנהל חטיבת הלקוחות וערוצי ההפצה בקבוצת מגדל.
"בסקר שערך המרכז לצמיחה פיננסית אצלנו בבנק הפועלים גילינו שכמחצית ממשקי הבית בישראל נמצאים במינוס לפחות פעם בשנה, בעוד שליש מהם נמצאים במינוס כרוני. מעבר לכך, כ-35% מהנסקרים לא יודעים מה ההכנסה החודשית שלהם", אומר חגי הוכברגר, CDO בחטיבה הקמעונאית בבנק הפועלים.
הוכברגר מוסיף: "אנחנו רואים שלקוחות מתעניינים יותר בניהול הכסף שלהם ומחפשים כלים שיסייעו להם להתנהל כלכלית בצורה נכונה יותר, להבין טוב יותר על מה יוצא הכסף ובעיקר לא להיות מופתעים בסיטואציות שונות בחשבון שלהם".
"השותף הפיננסי, שירות ללא עלות באפליקציית הבנק, המבוסס על טכנולוגיה מתקדמת וניתוח הפעילות בחשבון, מפשט ללקוח את הטיפול וניהול הכסף. זאת על ידי חיזוי מגמות ותרחישים, הבלטה באופן יזום של מידע חשוב שכדאי שהלקוח ישים אליו לב, והמלצות וכלים שונים באמצעותם הלקוח יכול להתנהל בסיטואציה באופן אופטימלי. כל זאת בחווייה דיגיטלית מתקדמת ונוחה, בשפה ברורה ופשוטה".
"להיכנס למינוס או לחרוג מהמסגרת זהו מצב לא בריא והרבה יותר יקר מאשר לשחרר פיקדון או לקחת הלוואה כדי לסגור את המינוס. למעשה אנחנו נותנים באמצעות השותף פתרונות רלוונטיים לסיטואציה בה הם נמצאים כדי לסייע באיזון החשבון והמצב הכלכלי", הוא מסכם.
שרון לוין, מנהלת ההסברה של עמותת "פעמונים", סיפרה על כ-3,000 מתנדבים בעמותה מכל רחבי הארץ שמקיימים הדרכות, סיוע פרטני בתחום של חינוך פיננסי ועוזרים למשקי בית.
"מדדנו את החוסן של משקי בית בישראל איתנות פיננסית וגילנו מעל מ-70 אחוז ממשקי הבית נמנעו מהוצאה על מזון חיוני ותרופות. אוכלוסיית הנשים היא מוחלשת יותר. הנשים לא פותחות את דו"חות הפנסיה. המדינה צריכה לבנות תכנית לאומית להתנהלות כלכלית נבונה. צריך להשריש חינוך פיננסי מגיל צעיר. לתת את המענה שהוא גם נגיש. יש אנשים שזכאים לזכויות אבל לא ממצים אותן".
איילת ניצן, סמנכ"לית שיווק של יד2 סיפרה כי "עולם יד שנייה צמח בשנים האחרונות במיוחד מאז פרוץ הקורונה. הביקוש למוצרי יד שנייה עלה ב-20%. המוטיבציה לקנות יד שנייה לקנות דברים יותר בזול ולעשות כסף חדש ממכירה של מוצרים ושמירה על איכות הסביבה וקיימות, נושא שמדבר לדור הצעיר".
ניצן הסבירה את ההתעניינות המוגברת באתר שחל בתקופה האחרונה: "יש הפרשים של עשרות אחוזים של מוצרים חדש באריזה ביד 2 לעומת החנויות. ההזדמנויות הן מתחת לאף שלנו".
לדברי ליאור רביב, משנה למנכ"ל, מנהל חטיבת הלקוחות וערוצי ההפצה בקבוצת מגדל, "חלק גדול מהציבור לא מבין מה הוא מחזיק ביד. אחרי דירה הנכנס הכי יקר של אזרחי. ראינו הרבה בקשות למשיכות כספי פיצויים. ההלוואה הכי זולה שאפשר לקבל היא מתוך קרן הפנסיה עם ריבית נמוכה. הרבה יותר זול מכל חלופה אחרת. צריך לעשות הכול כדי שאנשים לא ימשכו את הכספים. במקום מינוס לבנק אפשר לקחת הלוואה העיקר שלא לשלם את הריבית המטורפת. צריך לתת כלים להתנהלות פיננסית בסיסית".
רביב הוסיף: "אנחנו פעם בחיים יוצאים לפרישה. זה אירוע בלתי הפיך. הקמנו מרכז לניהול פרישה. אסור לצאת לפרישה בלי ייעוץ אצל מומחה. כל אחד במסלול שמתאים לו שיכולים לשנות את האופן בו תחייה את הפרישה שלך כדי שכל אחד ייצא בנוחות מקסימלית לפרישה. הפכנו את כל התהליכים לדיגיטליים. צריך להגיע לאיש מקצוע".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו