עסקת KSP קורמת עור וגידים כשלמרות הביקורת מסתמן כי שלושה משקיעים מוסדיים ירכשו 30% מהחברה לפי שווי של 2.3 מיליארד שקל. נזכיר כי שווי החברה זינק באופן לא ברור ב-300 מיליון שקל וזאת תוך חודשים בודדים בלבד. למרות השווי הגבוה יהיה שינוי בחלוקת המניות בין המשקיעים המוסדיים כך שאלטשולר שחם ירד להחזקה של 13% מהחברה, מגדל שיהיה משקיע העוגן, ירכוש 10% מהחברה ואילו קופות הגמל של בית ההשקעות מור ירכשו 7% מהחברה.
כאן המקום לספר כי KSP סיימה את שנת 2024, לפחות לפי המצגת שהוצגה בפני המוסדיים עם רווח של 150 מיליון שקל מה שמשקף לחברה מכפיל רווח של קצת יותר מ-15. את ההשקעה מוביל בנק ההשקעות לידר שוקי הון.
נזכיר כי בשנת 2021 ביקשה KSP להנפיק בבורסה לפי שווי חברה של 1.4 מיליארד שקל אולם ההנפקה בוטלה לאחר שהמוסדיים טענו ששווי החברה גבוה מידי ואינו משקף אפשרות להרוויח בטווח זמן הנראה לעין. גורמים המקורבים לעסקה אמרו ל"ישראל היום" כי אז השווי שיקף מכפיל רווח 22 שהוא באמת מכפיל גבוה יחסית לקמעונאית אולם לטענתם, כעת במכפיל רווח 15, על בסיס רווחי 2024 הוא מכפיל סביר לחברה מסוגה של KSP.
כדי להוציא את העסקה לפועל היה צריך משקיע עוגן אליו יצטרפו אלטשולר שחם וקופות הגמל של מור וכאן הסכימה מגדל לקחת את התפקיד הזה אולם הגדילה את חלקה בעסקה ל-10% על חשבון אלטשולר שחם ובית ההשקעות מור.
נציין כי באופן עקרוני מכפיל 15 לחברה קמעונאית נחשב בבורסה למכפיל סביר, אם כי לא זול כך שניתן להניח שמגדל, אלטשולר ומור בונים על הגדלת הרווחים כך שיגיעו לאזור ה-200 מיליון שקל מה שיוריד את מכפיל הרווח ויאפשר להציף ערך אם וכאשר הם יקחו את KSP להנפקה בבורסה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו