מנתונים שנאספו ועובדו על ידי בית ההשקעות מיטב עולה כי תעשיית קרנות הנאמנות גייסה בחודש ינואר כמיליארד שקל, כאשר יותר ממחצית מהגיוס מגיע לקרנות המנוהלות (המסורתיות והכספיות יחד שגייסו כ-6.8 מיליארד שקל).
מהנתונים עולה כי התעשייה האקטיבית המסורתית ממשיכה את מגמת ההתאוששות ואף מאיצה את קצב הגיוס כשסיימה את חודש ינואר עם גיוס של כ-7 מיליארד שקל.
עיקר הגיוס בקרנות האקטיביות הגיע לקטגוריות אג''ח כללי (כ-8 מיליארד שקל) ומניות בישראל (כ-1.3 מיליארד שקל) הקרנות הכספיות שבחודש דצמבר פדו (לאחר רצף גיוסים ארוך) לא מעט כסף, חזרו לגייס בקצב גבוה וגייסו כמיליארד שקל.
התעשייה הפסיבית מסיימת את חודש ינואר עם גיוס של כ-3 מיליארד שקל כאשר הקרנות המחקות גייסו כ-1.7 מיליארד שקל ואילו קרנות הסל הוסיפו גיוס של כ-600 מיליון שקל.
בסך הכל צמחה תעשיית הקרנות בינואר מ-597.4 מיליארד שקל ל-614.6 מיליארד שקל, כשהצמיחה הזו נובעת מתרומת התשואה בהיקף של כ-8.1 מיליארד שקל ומגיוס של 9.1 מיליארד שקל.
נזכיר כי קרנות הנאמנות הן כלי ההשקעה הפופולרי ביותר לציבור הרחב כשזה אומר /אם הציבור מחפש חלופה לפיקדון הבנקאי הרי שהקרנות הכספיות נמצאות שם כחלופה ראויה ואם מחפשים חשיפה לבורסה הרי שקרנות הנאמנות מנהלות את הכסף תוך תשלום דמי ניהול במקום עמלות קניה ו/ או מכירה וזה נתון משמעותי שכן ניהול אקטיבי של השקעות בבורסה צריך להיות על ידי מנהלי השקעות בעלי מומחיות בתחום, מה שמצמצם את הסיכונים.
במיטב מציינים את תנאי הרקע שאיפשרו לתעשיית קרנות הנאמנות להשיג תשואות חיוביות בינואר ושם מציינים כי שוק המניות הישראלי, פתח את השנה בתשואות חיוביות, כאשר מדדי ת"א 35, ו-125 רשמו עליות של כ-2.2% ו-3% בהתאמה. מדד ת"א 90 עם תשואה של כ- 4.7%.
באירופה, הדאקס הגרמני: סיים את חודש ינואר עם תשואה חיובית גבוהה מאוד של כ- 9.1%. באסיה: מדד הניקיי ירד בשיעור של 1.1%. בארה"ב המדדים המובילים מסכמים את החודש במגמה חיובית תודות ל"אפקט טראמפ" כאשר מדד הדאו ג'ונס עלה בכ-5.5%, מדד ה- S&P500 רשם תשואה חיובית של 3.2% ומדד הנאסד"ק, מדד מניות הטכנולוגיה, סיים את חודש ינואר בעלייה מתונה יחסית של כ-1.9%.
איגרות החוב הממשלתיות בישראל השיגו תשואה חיובית של כ-0.3% ואיגרות החוב הקונצרניות עלו בשיעור זהה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו