שיא של כל הזמנים בהזמנות מהתעשייה האווירית: 25 מיליארד דולר

צה"ל עובר לייצור כחול לבן: מערכת הביטחון מציפה את התעשייה האווירית בהזמנות שימלאו את מחסני החירום וישמשו להיערכות למלחמה הבאה

מערכת "חץ" של התעשייה האווירית בפעולה. "עמדה במבחן האולטימטיבי". צילום: צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון

המלחמה שהחלה ב-7 באוקטובר העמידה את מוצריה של התעשייה האווירית במבחן האולטימטיבי – מבחן השימוש המבצעי. המונטין של החברה עמד למבחן, וכישלון עלול היה להביא להפסד של מיליארדים שהושקעו במחקר, בפיתוח ובייצור שלל אמצעי הלחימה שהתעשייה האווירית מספקת לזרועות הביטחון.

הערב (רביעי) פרסמה התעשיה האווירית את הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של השנה, מהם נראה שהחברה עמדה במבחן בהצלחה.

התעשייה האווירית מנסה לצאת להנפקה ציבורית כבר הרבה זמן ובהינתן הביצועים של המוצרים שלה בשדה הקרב ובהינתן דוחות כספיים טובים, הרי שאנחנו מתקרבים לרגע שהיא תוספת ואולי אפילו בתל אביב ואלה חדשות מצויינות למנהלי ההשקעות בקרנות הפנסיה.

התעשייה האווירית. "שחקן מרכזי בזירה העולמית", צילום: צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ'

האתגר הגדול הבא - מילוי מחסני הנשק של צה"ל

אם כן, הדוחות הכספיים של התעשייה האווירית מגלים כי צבר ההזמנות שהופנו אליה עומד על לא פחות מ-25 מיליארד דולר - נתון שיא של החברה. מתחילת השנה הסתכמו מכירות החברה ב-4.4 מיליארד דולר לעומת 3.9 מיליארד דולר ברבעון השלישי של שנת 2023. כאן נזכיר שכל העלייה בהכנסות מיוחסת למכירות שקשורות למלחמה.

משמעות הדבר היא שבפני החברה עומד אתגר גדול - עליה לעמוד בדרישות האספקה המוגברות של משרד הביטחון בזמנים של מלחמה ארוכה שמרוקנת את מחסני התחמושות של צה"ל.

נתון חשוב שיש לשים אליו לב הוא הוצאות המחקר והפיתוח של התעשיה האווירית השנה. המחקר והפיתוח של התעשייה האווירית פעל שעות נוספות, כדי לקבל נתונים מהצבא על ביצועיהם של אמצעי הלחימה אותם היא מספקת לצה"ל. ההוצאות האלה הסתכמו מתחילת השנה ב-212 מיליון דולר לעומת 174 מיליון דולר בשנה שעברה, טרום המלחמה.

הרווח הנקי של התעשיה האווירית מתחילת השנה הסתכם ב-416 מיליון שקל. כאן המקום לציין כי התעשיה האווירית תחזיר חלק משמעותי מהרווחים שלה למדינה בדרך של חלוקת דיווידנד. הדיווידינד שיחולק יעמוד על 155 מיליון דולר.

עמיר פרץ ובועז לוי. "התעשייה האווירית מתבססת כשחקן מרכזי בזירה העולמית", צילום: דוברות התעשייה האווירית

יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ הגיב על הדוחות החיוביים: "אנו מסכמים היום שלושה רבעונים של פעילות עסקית יוצאת דופן, שממשיכה את המגמה החיובית ומבססת את מעמד התעשייה האווירית כשחקן מרכזי בזירה העולמית. בתקופה זו הגענו להישגים חסרי תקדים – שיא בצבר ההזמנות שעמד על כ-25 מיליארד דולר, עם פרויקטים פורצי דרך בשווקים אסטרטגיים בכל רחבי העולם. הישגים אלה אינם רק תוצאה של הצלחה טכנולוגית ועסקית, אלא עדות למחויבות הבלתי מתפשרת שלנו למצוינות".

מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, ממפתחי טיל החץ אמר: "היקפו חסר התקדים של צבר ההזמנות, מהווה ביטוי מוחשי ליכולותיה של התעשייה האווירית בהווה, ולא פחות מכך- לשנים שעוד ניצבות בפתח. דווקא בתקופה מורכבת זאת, שבה מדינת ישראל מתמודדת עם מלחמה רב-זירתית ומערכות התעשייה האווירית משמשות להגנה על המדינה, התוצאות העסקיות שאנו מציגים מבטאות נדבך נוסף של כלכלת המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר