רק למי שיכול להרשות לעצמו: פרי הדובדבן, אשר נחשב לאחד הפירות הטעימים ביותר, מוצע כעת בירקניות ובחלק מרשתות המזון. הואיל ומדובר בתחילת העונה, הוא נמכר ביוקר במחיר ממוצע של 8 שקלים ל־100 גרם, כלומר, מחיר של לא פחות מ־80 שקלים לקילוגרם.
לדברי איציק עטר, מנכ"ל רשת חנויות שוקיט ואתר אונליין לפירות וירקות, "המחיר של הדובדבנים ירד בשבועיים האחרונים בהדרגתיות. לפני החג הורדנו את המחיר כדי להנגיש את המוצר לחג. היום דובדבן אדום עולה אצלנו 24.9 שקלים ל־300 גרם, כלומר 8.3 שקלים ל־100 גרם. לפני החג המחיר עמד על 29.9 שקלים ל־300 גרם.
"מכיוון שמחיר של דובדבן לקילו הוא גבוה, הוא נמכר באריזות קטנות. ככל שמתקדמים לקיץ, כך האריזות גדלות. בסניפים בלבד אנחנו מוכרים בתפזורת, ואז המחיר נגיש יותר ועומד על 50 שקלים לקילוגרם. אחת הסיבות שהמארז יקר היא שזה מארז קונכייה ששומר על הפרי. כמו כן, כשאורזים רמת המיון היא גבוהה ויש אפשרות לצרכן למיין בעצמו.
"פונים אלינו המון לגבי המחירים של פירות הקיץ, אבל צריך להבין שפירות הקיץ הוקדמו בגלל הטמפרטורה. החורף היה חם יחסית. אני מסתובב בסניפים ואני שומע זוגות צעירים ומבוגרים שמתלבטים איזה פרי לקנות. המצב מאתגר מבחינת המיתון במשק. הדובדבן מגיע לעונה קצרה כמו השסק והמשמש. בהתחלה הם יקרים, ואז הם יורדים בעשרות אחוזים".
חכו עוד קצת
גבי קוניאל, מנהל פיתוח עסקי בבראשית, מדגיש כי המחירים יירדו בקרוב. לדבריו, "אנחנו נמצאים בתחילת העונה ומתקרבים לשיאה. עד עכשיו היו זנים מוקדמים עם פחות תוצרת. בתוך פחות משבוע אנחנו מתחילים להיכנס לישורת שתלווה אותנו מיוני עד אוגוסט, עם מרבית הפרי, והכמויות יהיו גדולות. זה נכון לכל פרי בתחילת העונה שלו. תמיד יש את תחילת העונה עם כמויות מזעריות, ולאחר מכן מגיעה המסה, והכל מתנהג בהתאם: האיכות, הנגישות בשוק, המחיר ועוד. בעוד שבוע המחיר יעמוד על כ־40 שקלים לצרכן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו