שר העבודה יואב בן צור חתם היום על העלאת שכר המינימום, והחל מחודש אפריל גובה שכר המינימום במשק יעמוד על 5,572 שקלים בחודש לעומת 5,300 שקלים כיום. העדכון יתבצע בהתאם למנגנון אוטומטי כתוצאה מעליית השכר הממוצע במשק.
לגבי עובדים שעתיים, לפי צו ההרחבה בדבר קיצור שבוע עבודה ל-42 שעות, שכר המינימום לשעה לא יפחת מ- 30.61 שקלים לשעה. חוק שכר מינימום מחשב את השכר לשעה על בסיס 186 שעות, ולכן תשלום שכר לשעה שהוא פחות מ-29.95 שקלים ייחשב כעבירה פלילית והפרה מינהלית שתיאכף על ידי משרד העבודה. חתימת השר נעשתה בהמלצתה של הממונה הראשית על יחסי עבודה במשק במשרד העבודה עו״ד רבקה ורבנר.
שכר המינימום במשק מתעדכן בחודש אפריל מדי שנה. הוא מהווה 47.5% מהשכר הממוצע במשק בחודשים אוגוסט, ספטמבר ואוקטובר בשנה הקודמת.
כזכור, בתקופת הקורונה בשל העיוותים שנוצרו בשוק העבודה עדכוני השכר הממוצע במשק הוקפאו. זאת כיוון שמרבית המועסקים שהוצאו לחל"ת או פוטרו השתכרו שכר נמוך, מה שהקפיץ את השכר הממוצע במשק. תקופת הקורונה הסתיימה, ועימה גם ההקפאות הקשורות לשכר הממוצע במשק.
בחמש השנים האחרונות שכר המינימום קפא על רמה של 5,300 שקלים בחודש. מיותר לציין כי על רקע גל ההתייקרויות במשק, השכבות החלשות ומעמד הביניים צמאים לעלייה בשכר שלהם שצמוד לשכר המינימום.
יצוין כי עליית המחירים במשק בתקופה זו הייתה גבוהה יותר מהעלייה בשכר מינימום ולמעשה שכר המינימום נשחק בשנים האחרונות.
בעוד שמדד המחירים לצרכן עלה מאז 1 בדצמבר 2017 (העדכון האחרון של שכר מינימום) ב-8.5%, שכר המינימום יעלה ב-5.1% בלבד, שהם 272 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו