"הרפורמות המוצעות עלולות להחליש את המוסדות ולהשפיע לרעה על פרופיל האשראי של המדינה". חברת דירוג האשראי הבינלאומית מודיס, אחת משלוש הגדולות בעולם, הוציאה הערב (שלישי) אזהרה בנוגע להשלכות הכלכליות של הרפורמה המשפטית. מודיס לא הורידה את הדירוג וגם לא שינתה את תחזית הדירוג.
"בטווח הארוך יותר, שינויים במערכת המשפט עלולים לפגוע גם בפוטנציאל הצמיחה הכלכלי החזק של ישראל ולהעלות את סיכונים הגיאופוליטיים", נכתב.
"איננו צופים כי לרפורמות תהיה השפעה כלכלית מהותית בטווח הקצר. עם זאת, תנודתיות המטבע, אשר התגברה מאז חשיפת הרפורמות, עלולה להאט את הירידה הצפויה בלחצים האינפלציוניים. אי ודאות כלכלית גדולה יותר יכולה גם לעכב החלטות השקעה. יתרה מכך, אם הרפורמה תחליש באופן ניכר את האטרקטיביות של ישראל כיעד השקעה, הדבר עלול להכביד על פוטנציאל הצמיחה של המדינה, ובסופו של דבר גם לשנות את השקפתנו על החוזק הכלכלי של של המדינה.
"מגזר ההייטק הפך למנוע הצמיחה המרכזי של הכלכלה, המהווה 49% מסך היצוא ומייצר סביבות 15% מהתמ"ג בשנת 2022. הוא גם מקור להשקעות זרות ישירות, כאשר השקעות הון סיכון שזורמות עמדו על כ-15.5 מיליארד דולר ב-2022".
לדבריהם, "מגזר ההייטק גם תורם מרכזי לתקציב הממשלה: רבע מסך מס ההכנסה משולמים על פי ההערכות על ידי עובדים של חברות הייטק, המייצגות 10% מהעובדים. כמה חברות במגזר כבר הודיעו על כוונתן לצמצם השקעה או משיכת כספים מישראל. בעוד שההודעות הללו כנראה סמליות בשלב זה, קיים סיכון לכך חברות ישראליות חדשות יבחרו להתמקם במקום אחר ולא בישראל".
עוד נכתב: "להערכתנו, הרפורמות השיפוטיות המוצעות מסתכנות בהחלשת המוסדות והממשל של ישראל, אם ייושמו במלואם. הממשלה טוענת כי הרפורמה תחזיר את מאזן הכוחות בין זרועות השלטון השונות וכי בית המשפט העליון חורג לפעמים מסמכותו. למשל, התומכים בביטול עילת הסבירות טוענים כי האחרונה תרמה להרחקת לכת שיפוטית וכי יועצים משפטיים של שרים ממונים על ידי פוליטיקאים בדמוקרטיות רבות אחרות".