71% מהמשפחות דיווחו על אירוע אלימות בתקופת הקורונה. בין התסמינים שהמגפה הביאה איתה, הם לא רק סימפטומים של מחלה, אלא נזקים נוספים, אחד מהם הוא האלימות במשפחה.
במחקר שביצע מכון ברוקדייל, עבור משרד העבודה והרווחה, עולה כי בחצי השנה האחרונה 71% מהמשפחות דיווחו על אירוע אחד לפחות של אלימות מסוג כלשהו - ב-30.4% מתוכם דווח על פגיעה נפשית-רגשית, ב-26.7% מהם דווח על אלימות כלכלית, ב-8.9% דווח על אלימות פיזית וב-7% דווח על אלימות מינית.
עוד נמצא במחקר, כי הגורמים שהובילו להיווצרות אלימות במשפחה הם קשיים במצב הבריאות הפיזי והנפשי, בקשרים משפחתיים וחברתיים ובמצב הכלכלי של משק הבית. הממצאים מתייחסים לתופעת האלימות במשפחת המשיבים, בין אם המשיבים עצמם נפגעו מן האלימות, היו עדים לה, או היו הפוגעים עצמם.
עוד נבחן במחקר, האם לרוב הפגיעה היא מסוג אחד של אלימות (נפשית-רגשית, פיזית, כלכלית או מינית), או שיש שילוב של כמה סוגים. בין התוצאות עלה כי 28.4% מן המשיבים דיווחו כי הם או אחרים במשפחתם נפגעו מסוג אחד של אלימות, 29.7% דיווחו כי הם או אחרים במשפחתם נפגעו משילוב של שני סוגי אלימות, 5.9% דיווחו כי הם או אחרים במשפחתם נפגעו משלושה סוגי אלימות ו-7% דיווחו כי הם או אחרים במשפחתם נפגעו מכל ארבעת סוגי האלימות יחד.

מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל מלווה את התוכנית הלאומית למניעה וטיפול באלימות במשפחה, ועורך את מחקרי הערכה שבמסגרתה. החוקרות ד"ר טל ארזי ואנה רזניקובסקי קוראס, מדגישות את החשיבות שבהכרת היקפיה הרחבים של התופעה וחומרתה, "חשוב שאנשי המקצוע והציבור בכללותו יהיו ערים למצבים שבהם הסכנה מתגברת ויוכלו לפנות ולהפנות לסיוע. ממצאים אלה".
במכון גם מדגישים ביתר שאת את "החשיבות של מעקב שוטף והמשך מחקר כדי להבטיח התאמה של מענים וסיוע".
לדברי סמנכ"לית שירותים חברתיים במשרד העבודה והרווחה, איריס פלורנטין: "הנתונים מאששים את מה שהרגשנו בשטח מרגע שנכנסנו למשבר הקורונה. המחקר נועד לסייע לנו בהתאמה ובפיתוח של שירותים למניעת התופעה של אלימות במשפחה".