השף אבי לוי // צילום: אנטולי מיכאלו // השף אבי לוי

המוציא משלוחים: אבי לוי חוזר למרכז

השף הירושלמי מצטרף למיזם מטבח הרפאים "פרייבט קיטשן" ומציע את שפע המטבח שלו למשלוחים בכל אזור בקעת אונו, פתח תקווה וראש העין • ריאיון

השף אבי לוי הוא הרבה יותר מהפנים של מסעדת "המוציא" המצליחה בירושלים. באמתחתו חברת הפקות אירועים ועסק לייעוץ וליווי קולינרי, כך שאפשר לומר שהקורונה פגעה בו בצורה משמעותית יותר מהמסעדן הממוצע. כעת מצטרף השף המפורסם למיזם "פרייבט קיטשן", מטבח רפאים חדש המנגיש את כל המנות המפורסמות שלו לגרסת משלוח ומציע את כל השפע הזה לערים רבות באזור בקעת אונו, ובהן פתח תקווה, קריית אונו, ראש העין ועוד.

"הרעיון נולד ברוח הקורונה כמובן", מספר לוי. "מה שעומד מאחוריו הוא לגרום לאנשים לאכול אוכל של בית שמבושל בשבילם ברמה הכי גבוהה שאפשר מבלי להתייחס לעלויות של המוצרים, פשוט ללכת לכיוון של המטבח הכי איכותי שיש, ובמשלוח".

מה נמצא בתפריט המשלוחים החדש?

"המטרה שלי היא לא להמציא את הגלגל מחדש אלא להביא את האוכל הכי ביתי ומדויק שיש, זה שהמטבח שלי מתבסס עליו. צירים ורטבים עמוקים ברמה הכי גבוהה שאפשר. נמצא שם, בין היתר, שניצל ממולא בבשר, ארטישוק ממולא ברוטב פטריות וערמונים, סופריטו עוף ובשר, צלי עם פטריות, דברים שאנשים מאוד אוהבים בז'אנר הזה, בתקווה שבעתיד גם נגיע לכל בית בישראל".

מה יותר אוכל ביתי מזה? // צילום: אנטולי מיכאלו
מה יותר אוכל ביתי מזה? // צילום: אנטולי מיכאלו

איך התאמת את המטבח שלך, שמבוסס על חום וטריות, לעולם המשלוחים?

"שכרנו חברה שתתעסק אך ורק במשימה הזו, אנשיה ייצרו אריזות מתאימות לכל סוגי המנות שלו, כאשר לחלקן הם באמת עשו שמיניות באוויר עד שהגיעו לתוצרת הנדרשת. הנושא הזה הוא גולת הכותרת של כל עולם המשלוחים בקורונה - הדרך שבה האוכל מגיע לבתים. אני יכול להגיד שעשיתי כל מה שאפשר כדי שהאוכל לא יאבד מהטעם שלו עד שיגיע למטבח הביתי".

עסק מהסוג הזה הוא יותר קל או יותר קשה לתפעול לעומת מסעדה?

"מסעדה זה עולם אחר. במטבח רפאים אין סרוויס ואין אינטרקציה עם לקוחות. זה שינוי תהומי. האינטרקציה שלי היא רק עם העובדים ועם שליחים. מכינים את האוכל ושולחים אותו, לטוב ולרע. קשה? קשה יש רק בלחם, אנחנו באים לעבוד ולתת את המאה אחוז שלנו ואוהבים עבודה קשה".

איך נגיף הקורונה השפיע עליך?

"הקורונה הזו בעיקר גרמה לאיפוס כללי בלא מעט תחומים בחיים שלי. הבנתי די מהר שאין מסעדות וגם חברת הפקת האירועים שלי כרגע לא יכולה לתפקד וצריך להתבסס על דברים אחרים. במקום זה בניתי סדנת בישול דיגיטלית ומושקעת, וכעת אני נכנס גם לעולם המשלוחים שאני מצפה לו במיוחד. ההתעסקות היא באותה רמה, עדיין יש המון עבודה, היא פשוט שונה.

"בפן האישי, הצלחתי למצוא את האיזון עם המשפחה והילדים. הכנתי לילדים שלי ארוחת בוקר, קראתי להם סיפור לפני השינה. זה דברים שעוד נתעגע אליהם כשהקורונה תיגמר. אני שומע מהם ריקושטים דוגמת 'איזה כיף שאתה בבית' וחושב לעצמי, איפה הייתי עד עכשיו? איך נשאבתי לקריירה והעשייה על חשבונם? זה דברים שיכולתי לעשות גם כשהייתי הרבה יותר עסוק ולא עשיתי". 

חציל של אבי לוי // צילום: אנטולי מיכאלו
חציל של אבי לוי // צילום: אנטולי מיכאלו

מטבחי הרפאים יצליחו לדעתך גם כשהשגרה תחזור?

"אני חושב שמטבחי הרפאים הם בשורה חדשה שאנשים יאמצו אותה גם כשתחזור השגרה והיא תבוא לידי ביטוי בעתיד. חובת ההוכחה היא עלינו ואנחנו צריכים לספק אוכל מצוין. אתה תמיד צריך להיות עם היד על הדופק ולעשות הכל כדי להיות הכי טוב שיש בכל רגע נתון".

להזמנות לחצו כאן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...