חורף חם בירושלים: חוויה קולינרית במבנה היסטורי

מלון אמריקן קולוני מציע מפלט קסום של אוכל משובח, אווירה היסטורית וחוויה שמזכירה חו"ל • סופי השבוע הקולינריים החדשים מציעים מטבח ערבי אותנטי במחירים מפתיעים

סופ"ש אוריינטלי באמריקן קולוני

בעוד שבימי הקיץ החמים הבריכה המפורסמת של מלון אמריקן קולוני מושכת אליה מבקרים רבים, החורף הנוכחי הביא עמו אתגרים חדשים למלון ההיסטורי. בתגובה למצב הביטחוני המורכב ולירידה בתיירות, המלון היוקרתי בחר להתחדש ולהציע חוויה קולינרית ייחודית לאורחיו.

הבריכה היפה תחכה לקיץ, צילום: מיקאלה בורסטואו

המלון, שנבנה בשנת 1860 כארמונו של פאשה עות'מאני, משלב ארכיטקטורה מרהיבה עם מורשת עשירה. לאחרונה הוא אף עבר שיפוץ מקיף שכלל שדרוג של 41 מחדריו, כולל הוספת מרפסות לחלקם. המבנה המרשים, המתהדר בקשתות ערביות, ריהוט עתיק ושטיחים אוריינטליים, זכה לארח  במהלך שנות קיומו אישים מפורסמים רבים, ביניהם סטינג, ריצ'רד גיר, רוברט דה נירו וג'ורג'יו ארמאני.

מלון אמריקן קולוני, צילום: מיקאלה בורסטואו

החודש השיקו במלון חבילות אירוח מיוחדות הכוללות חוויה קולינרית עשירה, הללו יתקיימו עד לסוף חודש מרץ. החבילה האוריינטלית, במחיר התחלתי של 1,399 שקלים לזוג, מציעה ארוחת ערב במסעדת "ערבסק" המלווה במוזיקה חיה, הכנת כנאפה טרייה במקום, כמו גם פיתות דרוזיות, לינה וארוחת בוקר עשירה. בנוסף, כחלק מהחבילה המלון מציע לאורחים סיורים היסטוריים בליווי אדריכל המלון, מייקל שוורץ.

חוויה קולינרית יוצאת דופן, צילום: יעל לאור

אבל אנחנו כאן כדי לדבר על האוכל

אפשר לומר זאת כך, שכחו מכל מה שאי פעם פגשתם בבופה של בתי מלון. באמריקן קולוני, המטבח מספר סיפור אחר לגמרי - סיפור של מטבח ערבי אותנטי ועשיר. לא תמצאו את המנות הסטנדרטיות שהפכו לסמל של מלונות ישראליים, אלא חגיגה קולינרית שמעלה על נס את המטבח הערבי המסורתי על כל גווניו.

השולחנות עמוסים במנות צבעוניות ומפתות - החל מחצילים ממולאים באגוזים, דרך שישברק עשוי בקפידה, ועד לכנאפה שנעשית מול עיני האורחים. הטאבון החם מוציא פיתות ריחניות שנמרחות בלאבנה וזעתר, והתבלינים הטריים - סומאק, נענע ועשבי תיבול מקומיים - מעניקים לכל מנה את הטוויסט המדויק שלה. החיבור בין טעמים עזים, חומרי גלם איכותיים ומסורת קולינרית עשירה, מקבל כאן במה מכובדת.

יש אפילו כנאפה טרייה, צילום: מיקאלה בורסטואו

הבופה העשיר כולל מגוון סלטים, מנות ראשונות כמו חומוס, פלאפל וקובה, ומנות עיקריות כמו שישברק אוריינטלי ושוק כבש. בעוד בשעות הבוקר הבופה העשיר מציע מבחר אין סופי של מנות, כולל גם כאן קריצה למטבח הערבי. 

תוכלו להנות (בתוספת תשלום) משעת התה המפורסמת של המלון, המוגשת מדי יום בין 15:00 ל-18:00, עם מבחר סנדוויצ'ים, סקונס טריים וקינוחים. ארוחת הערב המוגשת במקום, כמו גם שעת התה, פתוחה גם לאורחים מבחוץ שאינם לנים במלון.

שעת תה באמריקן קולוני, צילום: מיקאלה בורסטואו

למרות אתגרי התקופה, אמריקן קולוני ממשיך לשמר את מעמדו כאחד ממלונות הבוטיק המובילים בישראל, תואר שקיבל מהמגזין World Travel Awards. עם שילוב של אירוח יוקרתי, קולינריה משובחת והיסטוריה עשירה, המלון מציע מפלט ייחודי מהמציאות היומיומית.

אמריקן קולוני
רחוב לואי ונסן 1, ירושלים
02-6279777
לפרטים נוספים והזמנות 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר