לאכול המבורגר בישראל זה כבר מזמן לא ענין זול. סצנת ההמבורגרים המקומית השתדרגה בשנים האחרונות מאוכל רחוב זמין וזול יחסית, המתאים לכל כיס, לגורמה לכל דבר. אך נדמה ש"המבורגר שגב" בשכונת תלפיות בירושלים של הקצב ניסים שגב מציב רף חדש בנושא - המבורגר במחיר מטורף של 190 שקלים. האם מדובר בהתרסה קולינרית או מנת גורמה ששווה כל שקל? יצאנו לבדוק.
במרכז המנה של שגב עומדת קציצה מרשימה במשקל 520 גרם, המורכבת מתערובת בשרים יוקרתית הכוללת אנטריקוט, כבד אווז, צלעות ודנבר.
שגב מוסיף טוויסט ייחודי עם מריחת חמאת ואגיו כשרה, המעשירה את הטעם. הוא אף לוקח שליטה מלאה על הרכבת ההמבורגר, כולל בחירת התוספות על הלחמנייה, בטענה שכך מובטחת התוצאה המיטבית.
המנה מגיעה עם צ'יפס וריפיל (מילוי חוזר) לבירה, מה שלכאורה מוסיף ערך לחבילה היקרה. שגב, המפעיל קצביה במסעדה, עומד איתן מאחורי המחיר: "מי שלא יכול להרשות לעצמו, יכול לבחור המבורגר אחר מהתפריט", הוא אומר. עיון קצר בתפריט אכן מגלה, שיתר ההמבורגרים הנמכרים במסעדה, נמכרים במחיר של 59-79 שקלים.
אז מה חשבנו? ההמבורגר הרשים בגודלו ובמורכבותו. הטעם היה עשיר ומלא, עם שכבות של טעמים שהתגלו עם כל ביס. חמאת הוואגיו הוסיפה מימד של עושר ועדינות לטעם הכולל.
לסיכום, ההמבורגר של שגב הוא ללא ספק חוויה קולינרית ייחודית. השאלה אם הוא שווה 190 שקלים נותרת סובייקטיבית. עבור חובבי בשר המחפשים חוויה יוצאת דופן, זו עשויה להיות השקעה מוצדקת. עבור אחרים, זה עשוי להיראות כמחיר מופרז. מה שבטוח, שגב הצליח ליצור שיח ער סביב יצירתו הקולינרית, מה שכשלעצמו עשוי להיות שווה זהב עבור המסעדה.
שגב בורגר
יד חרוצים 4 - תלפיות, ירושלים; פוד טראק עמק המצלבה
ניתן להזמין את ההמבורגר בשני הסניפים בכל יום עד השעה 19:00
כשר