האם בפרקליטות המדינה מסתירים מידע מהותי מעורכי דינו של נתניהו?

הפרקליטות הודיעה לבית המשפט העליון ולסנגורי ראש הממשלה כי צירפו "בטעות" מסמך שבו נכתב כי שוחזרו הקלטות של אילן ישועה, אחד העדים המרכזיים בתיק 4000 • מדובר בשיחות עם עדי מפתח כמו ניר חפץ ואיריס אלוביץ' • הפרקליטות: "השיחות לא נמחקו, הועברו לסנגורים"

 ,

האם הפרקליטות מסתירה מידע מהותי מפרקליטי נתניהו בתיק 4000? שאלה זו מתעוררת לאור הודעת הפרקליטות אתמול לבית המשפט העליון ולסנגוריו של ראש הממשלה, כי צירפה "בטעות" מזכר הנוגע לשחזור שיחות מחוקות במכשיר הסלולר של אילן ישועה – מנכ"ל אתר 'וואלה' לשעבר והציר המרכזי בתיק 4000, המשמש גם כעד מפתח שצפוי להיות הראשון שיעלה לדוכן העדים במשפטו של ראש הממשלה.

מדובר בשיחות של ישועה עם עדי מפתח בתיק – לרבות עד המדינה ניר חפץ (יועץ התקשורת של ראש הממשלה בתקופה המדוברת) ואיריס אלוביץ', רעייתו של בעלי וואלה שאול אלוביץ' העומדת גם היא לדין בפרשה. לטענת הפרקליטות התברר כי השיחות כלל לא נמחקו, אלא מופיעות בחומר החקירה והפניות אליהן נשלחו הבוקר לסנגוריו של ראש הממשלה.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:42
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:42
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    עו"ד בועז בן-צור, פרקליטו של ראש הממשלה, ביקש לקבל לידיו את המכשיר של ישועה, שההקלטות בו סייעו לפרקליטות לגבש את כתב האישום נגד נתניהו ומידת אמינותן תהווה אחת מנקודות המחלוקת העיקריות במסגרת משפטו של ראש הממשלה. לאחר שהתברר כי חלק מהשיחות במכשיר נמחקו ולא מצויות בידי ההגנה, ביקשו פרקליטי נתניהו לנסות ולשחזר הקלטות אלו על מנת לבחון האם ישנם חומרים שהוסתרו מהטלפון ועשויים להעניק הקשר נרחב יותר לשיחות ובכך אולי לסייע לראש הממשלה.

    רה"מ נתניהו ופרקליטיו בבית המשפט // צילום: עמית שאבי
    רה"מ נתניהו ופרקליטיו בבית המשפט // צילום: עמית שאבי

    שלשום הוגשה תגובתה הראשונה של הפרקליטות לבית המשפט, עליה חתומה נעמי גרנות (המשנה למנהלת המחלקה הכלכלית בפרקליטות), ובה נטען כי הניסיונות לחלץ את השיחות העלו חרס. גרנות הפנתה בהודעתה למזכר של הרשות לניירות ערך – הגוף שהיה אמון על בחינת המכשיר של ישועה. למרבה ההפתעה, תוכן המזכר סתר את הודעת הפרקליטות, וצוין בו במפורש כי ניסיון השחזור דווקא נחל הצלחה חלקית: "במעבר על הממצאים אותר(ו) 8 קבצי קול של הקלטות של שיחות טלפון אשר עברו שחזור ממחיקה", כתב מתן לורן – ראש מערך טכנולוגיה, פורנזיקה ואנליטיקה ברשות לניירות ערך שכאמור ערך את הבדיקה על המכשיר.

    למזכר צורפה גם טבלה המפרטת את רשימת השיחות בין ישועה לחפץ, איריס אלוביץ' ואחרים, כאמור 8 במספר, בין החודשים יולי 2015 לנובמבר 2016. שיחות אלו יכולות לשפוך אור חדש על ההקלטות המופיעות בתיק. במילים אחרות, הודעת הפרקליטות לפיה לא שוחזרו שיחות עומדת בסתירה מוחלטת למזכר אותו צירפה, ושהיה אמור לתמוך בעמדתה.

    אתמול חלה תפנית בעלילה: הפרקליטות ביקשה מבית המשפט 'לתקן' תגובתה, בצירוף מזכר חדש, המצוי בסתירה מוחלטת למזכר הקודם. הפעם נקבע כי שחזור השיחות דווקא כשל, בהתאם לגרסת הפרקליטות בנושא. מזכר זה חתום גם הוא ע"י לורן, המומחה הרלוונטי מהרשות לניירות ערך.

    לטענת הפרקליטות, המזכר הקודם "צורף בטעות ותוכנו אינו מתאר את מצב הדברים כפי שהעלו הבדיקות המחשוביות הסופיות". עוד הוסיפו בפרקליטות כי "אמנם, במהלך הדרך נדמה היה שניתן לשחזר 8 קבצים מחוקים, אלא שלאחר בדיקה נוספת התברר כי מדובר בקבצים שלא נמחקו ולמעשה מצויים בחומר החקירה שהועבר אליכם".

    במענה לתשובת הפרקליטות, ביקשו פרקליטי נתניהו את ההפניות הרלוונטיות בחומר החקירה לאותן שיחות, אך לטענתם הפרקליטות סירבה לשתף פעולה: "ניסיונות אלו העלו חרס", טענו סנגורי ראש הממשלה בפני שופטי העליון. 

    במקום זאת הפרקליטות השיבה תשובה מפותלת במיוחד: "המערכת שייכה בטעות קבצים קיימים שמעולם לא נמחקו לשמות קבצים ממועד אחר ובין דוברים אחרים שנמחקו". הבוקר כאמור הגישה הפרקליטות לפרקליטי נתניהו מזכר שלטענתה כולל הפניות לשיחות אלו.

    לאור זאת פרקליטי נתניהו מבקשים מבית המשפט שיורה לפרקליטות למסור לידיהם את מכשיר הסלולר של ישועה, לצורך בחינה ע"י מומחה מטעם סנגוריו של ראש הממשלה, שינסה בעצמו לשחזר את השיחות המחוקות.

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר