שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

פריצות הדרך בחיסון לקורונה: לצד האופוריה הגדולה, צריכים להיות זהירים

מצבה של ישראל בהחלט טוב לאור ההסכמים עם מודרנה ועם פייזר, אך אסור שההודעות המשמחות יכניסו את המדינה לשאננות - כאילו כבר עכשיו אפשר לחזור לשגרה • הדרך לאישור החיסון ארוכה, ולכן חייבים להתמיד בצעדים זהירים להמשך היציאה מהסגר • פרשנות

החיסון של מודרנה // צילום: איי.אף.פי // החיסון של מודרנה ,
החיסון של מודרנה // צילום: איי.אף.פי // החיסון של מודרנה

סוף-סוף יש מקום לאופטימיות גדולה מאוד ולאנחת רווחה בעקבות ההודעה היום (שני) של חברת התרופות מודרנה כי החיסון החדש שלה, לפי תוצאות המחקרים עד כה, מצליח לתת הגנה חזקה מאוד מהידבקות בקורונה וגם הגנה משמעותית וקריטית מאוד מהתפתחות של מחלה קשה אצל מי שכבר נדבק בקורונה.

ההודעה של מודרנה היא בשורה שכולנו יחד עם העולם כולו מחכים לה מאז פרוץ המגפה, והיא מצטרפת להודעה המשמחת מאוד עוד קודם לכן של חברת פייזר האמריקנית על הצלחתה, לפי הניסוי, לפתח חיסון שייתן גם הוא הגנה גבוהה מפני הידבקות בנגיף המאיים זה שנה שלמה על האנושות כולה.

מודרנה הכריזה על צעד ענק במאבק בקורונה // צילום: רויטרס

גם מצבה של ישראל, בזכות ראש הממשלה בנימין נתניהו והנהלת משרד הבריאות, הוא בהחלט טוב ומאפשר לאור ההסכמים שנחתמו עם מודרנה ופייזר להיות בין המדינות הראשונות שיקבלו חיסונים כבר בינואר הקרוב, ולאחר מכן מדי חודש אמורים להגיע חיסונים נוספים עד שניתן יהיה בהדרגה לחסן את כל אזרחי המדינה.

ואולם אסור, חלילה, שההודעות המשמחות של חברות התרופות יכניסו את המדינה לאופוריה או לשאננות כאילו עכשיו כבר אפשר להסיר מסיכות, לחזור לשגרה ולספור את הדקות עד שיגיעו החיסונים המיוחלים. חשוב לזכור שעלולות להיות עוד תקלות, בעיות ועיכובים משמעותיים עם המחקרים בחיסונים האלה לפני שיקבלו את האישור המיוחל שהם מספיק יעילים נגד הקורונה ובטוחים לשימוש המוני ללא תופעות לוואי משמעותיות ומסוכנות בפני עצמן.

ולכן, עד שיגיעו החיסונים לישראל, ועד שניתן יהיה לתת חיסונים לכל המדינה, יש הכרח להמשיך בצעדים זהירים ומדודים מאוד להמשך היציאה מהסגר, וצודק שר הבריאות יולי אדלשטיין כי כמו שחזר והתריע משרד הבריאות - היציאה מהסגר חייבת להתבצע רק לפי מצב התפשטות הקורונה ולא לפי תאריכים שנקבעים מראש. כל זאת לצד הקפדה חזקה מאוד של כולנו על הוראות והגבלות הקורונה עד שכל הישראלים יקבלו חיסון שיצליח להגן על כולנו מאימת הנגיף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר