החיסונים של חברת פייזר צפויים להגיע לישראל כבר ברבעון הראשון של 2021, כך הצהיר הערב (חמישי) ראש הממשלה בנימין נתניהו בתום ישיבת קבינט הקורונה. עם זאת, ההערכה היא שיחלפו כמה חודשים עד שכלל האוכלוסייה תוכל להתחסן.
ראש הממשלה גילה כי אמש הוא שוחח בשנית עם מנכ"ל חברת פייזר אלברט בורלה ויחד עם היועצים המשפטיים של שני הצדדים, הם הצליחו להסיר את המכשול האחרון בפני חתימת חוזה לאספקת חיסונים לישראל.
"אנחנו נקבל את החיסונים הללו כמו המדינות המובילות בעולם", הסביר נתניהו, "זה יתחיל בינואר, זה ילך ויגדל מחודש לחודש. ואנחנו פועלים להביא חיסונים גם ממקורות אחרים. כמה שיותר - יותר טוב". לאחר מכן הבהיר כי החיסונים הראשונים יגיעו ברבעון הראשון של השנה הבאה - ובשאיפה כבר בינואר.
בהמשך הוסיף רה"מ נתניהו כי "צריך להבין שכיוון שזה ייקח זמן בכל העולם - אנחנו צריכים לשמור על הכללים. אני עומד על כך שהיציאה מהמגבלות תיעשה בצורה מדורגת ואחראית. אני רוצה לפתוח את הכלכלה, את המסחר ואת כל שאר הדברים לא פחות מאחרים, אבל אנחנו חייבים לעשות את זה באחריות, כי אחרת פשוט נחזור בחזרה למקום שהיינו".
לדברי ראש הממשלה, ישראל נמצאת במקום טוב. "הרבה מדינות היו רוצות להתחלף איתנו – גם בחיסונים וגם בשוטף. כי רמת התחלואה שלנו יותר נמוכה מאירופה ואנחנו צריכים לשמור על זה שם. לכן הפתיחה תעשה בצורה כזו: כאשר אנחנו פותחים משהו - אנחנו גורעים משהו, כדי לצמצמם את סכנת התחלואה", אמר.
צילום:Pfizer
נתניהו ציין כי ביקש תוכנית מסודרת לגבי הערים האדומות, כך שיתאפשר לפתוח עוד ערים ונבדקות גם אפשרויות אחרות. לסיום, ראש הממשלה הודה לפרופ' רוני גמזו על תפקידו כממונה הקורונה ואיחל הצלחה למחליפו ד"ר נחמן אש.
ביום שני חברת התרופות האמריקנית פייזר הודיעה כי מהסתכלות מוקדמת בנתונים שנאספו, עולה שהחיסון שפיתחה נגד נגיף הקורונה יעיל בכ-90% מהמקרים - נתון שגבוה משמעותית מכפי שציפו. למשמע הבשורה, הנשיא טראמפ בירך בטוויטר והבורסות ברחבי העולם הגיבו בעליות שערים.
הנתונים מבוססים על 94 מקרים מאומתים של הידבקות בקורונה, מקרב יותר מ-43 אלף המתנדבים שקיבלו שתי מנות חיסון או מנות פלצבו (מנות הדמה). נמצא כי בפחות מ-10% ממקרי ההידבקות התרחשו במטופלים שקיבלו את החיסון. מנגד, יותר מ-90% מהאנשים שחלו היו אנשים שקיבלו את הפלצבו. במילים אחרות, מי שלא קיבל את החיסון של פייזר היה בעל סיכויים גבוהים יותר באופן משמעותי להידבק בנגיף.
בחברת פייזר עדכנו כי החיסון סיפק הגנה במשך 28 ימים לאחר קבלת המנה הראשונה שלו ולמשך שבעה ימים לאחר קבלת המנה השנייה.