התפשטות הקורונה יצאה משליטה: רק 2% מתושבי ישראל מתגוררים בערים ירוקות

מנתוני משרד הבריאות עולה כי 98% מתושבי המדינה גרים בערים אדומות, כתומות או צהובות • מספר המתים במגפה חצה את ה-1,100 • גם אתמול אובחנו כ-4,000 חולים חדשים • שיא במספר החולים הקשים, שמתקרב ל-500 • בבתי החולים מתריעים: "אנו בדקה ה-90"

חולה קורונה מאושפז בבית חולים // צילום: אייל מרגולין - ג'יני // חולה קורונה מאושפז בבית חולים ,
חולה קורונה מאושפז בבית חולים // צילום: אייל מרגולין - ג'יני // חולה קורונה מאושפז בבית חולים

על פי נתוני משרד הבריאות שפורסמו הערב (שבת), 2% בלבד מתושבי מדינת ישראל מתגוררים כיום בערים המוגדרות "ירוקות" – ירידה של שישה אחוזים מהנתון שהתפרסם שלשום (חמישי), אז הוא עמד על 8%. 

הנתון החמור מתפרסם ברקע עדכון נוסף של משרד הבריאות לגבי נתוני הפצת נגיף הקורונה בישראל. לפי העדכון שפורסם הערב בשעה 18:56, 2,054 חולים חדשים אובחנו מאז אתמול, ובכך עומד מספר החולים הפעילים על 37,926 איש. מתוך 25,808 הבדיקות שבוצעו מאז חצות, עומד אחוז התוצאות החיוביות על 8.7%. אתמול אובחנו 3,962 חולים מתוך 43,377 בדיקות, כש-9.3% מהן יצאו חיוביות. 152,525 מתושבי ישראל אובחנו כנדבקים בקורונה מאז פרוץ המגיפה בארץ.

1,018 מהחולים מאושפזים בבתי החולים בארץ, 495 מהם במצב קשה ו-138 מונשמים. מניין המתים מהנגיף עומד על 1,101, לאחר ששמונה בני אדם נוספים מתו מקורונה מאז חצות. מחלקת הקורונה בבית החולים מעייני הישועה עומדת על תפוסה של 133.33%, בשערי צדק ישנה תפוסה של 106.15% וברמב"ם 106.06%. 3,065 אנשי צוות בריאות נמצאים כיום בבידוד. מספר מנהלי בתי חולים התריעו בימים האחרונים בפני קבינט הקורונה כי מערכת הבריאות נמצאת על סף קריסה, וכי "אנו בדקה ה-90" באשר לאפשרות לבלום את המגפה.

תוך כחודשיים: כמיליון איש נכנסו לבידוד

מאז ה-1 ביולי ועד היום, כ-978 אלף איש התבקשו להיכנס לבידוד – 164,655 מתוכם התבקשו לעשות זאת בשבוע האחרון בלבד, כך עולה מנתונים שמשרד הבריאות הגיש לוועדת החוץ והביטחון. ישראל היא המדינה היחידה שעושה שימוש באיכון סלולרי של שירותי הביטחון שלה, ולכן יש בה מספר גבוה יחסי של אזרחים שהוכנסו לבידוד.

יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ צבי האוזר (דרך ארץ) פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו, למשרד הביטחון ולקבינט הקורונה בבקשה לבחון אפשרות לקצר את ימי הבידוד מ-14 יום ל-12 יום, זאת בתנאי שנבדקים יקבלו תשובה שלילית לקורונה בבדיקה שיבצעו ביום התשיעי לבידוד. קיצור ימי הבידוד ביומיים יחסוך כ-150 מיליון שקלים בחודש וכשני מיליארד שקלים בשנה.



צילום: אורן בן חקון

האוזר דרש גם לבחון את מדיניות קיצור ימי הבידוד במדינות אחרות, כמו שוויץ, אוסטריה וצ'כיה, אשר נוהגות להכניס אזרחים שבאו במגע עם חולה מאומת לכ-10 ימי בידוד בלבד. מכיוון שבפני הממשלה לא הוצגו נתונים מהותיים בנושא, אישרה ועדת החוץ והביטחון לאשר את המשך השימוש באיכוני השב"כ ב-10 ימים נוספים בלבד.

"ישראל חייבת לעדכן את מדיניות הבידוד כחלק מהיערכות ליציאה מהסגר הצפוי", אמר האוזר. "המשך בידוד ל-14 יום פוגע באמון הציבור ובכלכלה הישראלית. אי אפשר להמשיך ולהכניס אלפי אנשים לבידוד מדי יום מבלי לגבש מדיניות כוללת בעניין".

עוד נודע היום כי לפי מתווה משרד הבריאות שיובא מחר לאישור הממשלה, הסגר הארצי שיוטל בשבוע הבא יחל ביום שישי בשעה 6:00, ולא בשלישי כפי שתוכנן תחילה. כחלק מהמתווה המוצע, התנועה תוגבל לעד 500 מטרים ממקום המגורים (בשלב א'), מערכת החינוך תיסגר כבר ביום רביעי (למעט מערכת החינוך המיוחד), כל בתי העסק ייסגרו, המסעדות יעבדו במתכונת של משלוחים ואיסוף בלבד, התחבורה הציבורית תצומצם ותפילות בשטח פתוח יותרו עד 20 איש ובקבוצות של עד 10 אנשים במבנה סגור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר