חמישה תלמידי תיכון מצטיינים יוצאי העדה האתיופית סיימו בהצלחה את פרויקט המצוינות "חוקר צעיר" של המרכז הרפואי שיבא.
שנת הלימודים של מערכת החינוך הסתיימה, אלא שעבור יאיר, נעה, רבקה, אמנש וטדלה, יש סיום מרגש נוסף – החמישה סיימו את פרויקט "חוקר צעיר" של המרכז הרפואי שיבא. למעשה, זו היתה הפעם הראשונה שבה תלמידי תיכון משתתפים בפרויקט לצד 30 סטודנטים לרפואה.
פרויקט ח"ץ מכשיר את החוקרים הבאים של ישראל ומשלב בין רופאים-חוקרים ותיקים וצעירים, תוך שימוש בשיטות מחקר וטכנולוגיות מתקדמות. כאמור, בפרויקט השנה השתתפו לראשונה חמישה תלמידי תיכון מצטיינים: יאיר ג'נבר, נעה סנבטה, רבקה טאדסה, אמנש בלאי וטדלה אווקה - כולם יוצאי העדה האתיופית.
התלמידים נבחרו בשיתוף פעולה עם עמותת פידל לחינוך ושילוב חברתי של יוצאי אתיופיה. לדברי המנכ"לית מיכל אברה סמואל: "העמותה עוסקת כל הזמן בפיתוח תוכניות מצוינות, פרויקטים ומיזמים שבהם אפשר לשלב צעירים וצעירות יוצאי אתיופיה. פרויקט ח"ץ פותח בפני בני נוער אלה ערוץ שלא היה נפתח בפניהם לולא שיתוף הפעולה בין העמותה לשיבא, ואנו מברכים על כך".
יאיר ג'נבר (18), בוגר כיתה י"ב מבאר יעקב, סיפר: "הצטרפתי לתוכנית כי התעניינתי ברפואה והרעיון לעשות מחקר רפואי מאוד עניין אותי. לפני התוכנית, לא ממש הכרתי את כל התחומים של הרפואה והרגשתי שזו הזדמנות בשבילי, לקבל טעימה מהתחום".
זו השנה ה-14 למיזם שנוסד ב-2006 על ידי פרופ' ענת אחירון. במסגרת השתתפותם בפרויקט, התלמידים הוצמדו לצוותים שבהם סטודנט לרפואה ומנטור בכיר משיבא, ואף זכו במלגה.
מי שפעל לשילוב של התלמידים בתכנית וביקש להרחיבה אל מעבר למסגרת האקדמית הוא פרופ' אלדד קטורזה, ראש תוכנית ח"ץ, מומחה לרפואת נשים ולהדמיית העובר. לדבריו: "קיימת חשיבות רבה בשילוב בני נוער וחשיפתם למגוון הפעילויות של התוכנית".
קפה אברהם: כך בחר דרסה אובגן, בן העדה האתיופית "בונה", להנציח את אחיו שנפל בעזה
"לא האמין שייצא בחיים", "ספר 43 מיליון שניות בגיהנום": הצהרת משפחות טרופנוב ודקל חן
פרסומת | החזר על טיסה שבוטלה
מחקר על דייטים עיוורים מוכיח: למרות ההצהרות, גם נשים נמשכות לצעירים יותר
בגלל השפעה נפשית: אלה הפילטרים שטיקטוק תחסום למשתמשים הצעירים