שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

התפרצות הקורונה: משרד הבריאות ידרוש להטיל סגר על עשרות ערים ברחבי הארץ

בעקבות הזינוק בתחלואה, במשרד הבריאות מעוניינים להטיל סגר על עשרות "ערים אדומות" • ברשימה: אשדוד, רמלה, בת ים, נהריה ועוד • הפרטים המלאים

פעולות חיטוי ברמלה ,
פעולות חיטוי ברמלה

לאור העלייה היומית של מאות נדבקים חדשים בגל השני של הקורונה, החליטה אתמול (שלישי) הנהלת משרד הבריאות לדרוש מהממשלה להורות על הטלת סגר והגבלות תנועה נוקשות על עשרות ערים ויישובים שהוגדרו "אדומים" בעקבות "הדבקה קהילתית נרחבת" שנרשמה בהם.

היישובים המדוברים הציגו עלייה חדה ומהירה בתחלואת הקורונה - עד כדי עשרות או מאות מקרים חדשים בתוך ימים אחדים. בין היישובים שבהם נשקלת האפשרות לבצע בימים הקרובים סגרים: אשדוד, בת ים, נהריה, בית שאן, רמלה, לוד, דימונה, כפר קאסם וג'לגוליה.

בנוסף, ל"ישראל היום" נודע כי נשקלת האפשרות להטיל שוב מגבלות תנועה או סגרים גם על שכונות בירושלים ובבני ברק, זאת בעקבות עשרות נדבקים חדשים מקרב תושביהן.

אתמול אמר ל"ישראל היום" מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, כי "הניסיון של משרד הבריאות הוא לא לחזור לסגר מלא, אלא להסתפק בפעולות מוגבלות לאזורים עם התחלואה החריגה בקורונה".

בכיר אחר במשרד הבריאות הדגיש: "אם לא יוטלו הגבלות על היישובים 'האדומים', שבהם יש התפשטות נרחבת של המגפה, אנחנו עלולים להגיע למצב קשה מאוד שבו יוחלט להטיל סגר על כל המדינה, וחלילה גם לתקופה ארוכה - עם כל ההשלכות הכלכליות והחברתיות של צעדים כאלה".

עוד בנושא:

• הקורונה ממשיכה להתפשט בישראל: 469 אובחנו מאז חצות, חולה אחד נפטר

• התפשטות הקורונה: 12 גנים בהרצליה נסגרו

• הממשלה אישרה את המגבלות החדשות

• מחסור בפחות מ-300 אחיות גרר את המדינה לגל השני של הקורונה

הדרישות של משרד הבריאות להטלת סגר ומגבלות תנועה על עשרות ערים מתבססת, בין השאר, על ההערכות של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה, המשותף לצה"ל ומשרד הבריאות, שקבע אתמול בדו"ח היומי כי "ללא נקיטת פעולות להאטת קצב התפשטות התחלואה, ועל בסיס הנחות המחקר הלא מחמירות, הרי שבתוך כשבועיים מספר החולים החדשים היומי יגיע לטווח של 1,000 ומספר החולים החדשים היומי במצב קשה יעלה לעשרות ומספר המתים יעלה בהתאם. לצד זה, המספר המצטבר של החולים המאושפזים ואלו שבמצב קשה ילך ויגדל שכן מהלך ההתאוששות אורך שבועות".

חוקרי מרכז המידע המליצו על שורה של צעדים שעל הממשלה לנקוט, כולל "החלת אזורים מוגבלים נוספים במוקדי תחלואה מרכזיים, המשך השמירה על המבוגרים שהינו מרכיב קריטי לצמצום תחלואה קשה ותמותה מוגברת ושקילת מגבלות נוספות ארציות, כגון הגבלת ההתקהלות, עבודה מהבית, עבודה ב'קפסולות', צמצום אכילה בחדרי אוכל במקומות עבודה, שיפור ההסברה, הגברת האכיפה, מתן דוגמה אישית של בכירי הציבור בהופעות בתקשורת, שיפור דרמטי במערך הבדיקות וקטיעת שרשראות ההדבקה".

מנתונים מעודכנים שפרסם אמש משרד הבריאות עולה כי 25,041 ישראלים אובחנו עם קורונה ו-7,403 מהם חולים פעילים. במקביל לעלייה המתמדת במספר הנדבקים, נוסף עוד נפטר ומניין הקורבנות עומד כעת על 320 בני אדם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר