סעד אל-חרירי התפטר מראשות הממשלה וחסן דיאב המקורב לחיזבאללה מונה במקומו, אך דבר לא באמת השתנה בלבנון. ובהתאם, מאות מפגינים חזרו לרחובות במחאה נגד אוזלת ידו של השלטון. כמה מהם קראו לחיזבאללה להתפרק מנשקו.
המחאה בארץ הארזים התחדשה היום (שבת) בכיכר השהידים שבמרכז ביירות. הממשלה מתקשה להתמודד מול ההפגנות שלובשות אופי כלל לבנוני במדינה, שמפולגת זה שנים רבות בין עדות ודתות שונות. זאת, על רקע המשבר הכלכלי החמור ממנה סובלת לבנון אשר רק הידרדר מאז משבר הקורונה.
ארבעה אוטובוסים יצאו כבר ב-14:30 ממסגד בצידון לעבר כיכר השהידים כדי לקבץ כמה שיותר מפגינים במקום אחד במקום הפגנות ספורדיות במקומות שונים. במקביל, הגיעו גם מפגינים מהעיר מיניה שבצפון המדינה ובקרבת הגבול עם סוריה.

במטרה לשדר קו מחאה אחיד, המפגינים נופפו בדגלי לבנון, ובשלטים שקוראים לבחירות בזק ולממשלת חירום לאומית. מי שעמדו בתווך בין המפגינים לבין המתנגדים למחאה, פעילי ארגון הטרור חיזבאללה והמפלגה השיעית אמל, היו חיילי הצבא שניסו למנוע התכתשויות בין הצדדים שהתגרו זה בזה בקריאת ססמאות. לא חלף זמן רב עד שכוחות הביטחון החלו להשליך רימוני עשן וגז מדמיע כדי לפזר את ההתקהלויות. זאת לאחר שכמה מפגינים יידו אבנים לכיוונם וניפצו חזיתות של חנויות.
בתוך כך, מי שמנצלים את המחאה המתחדשת בלבנון ואת המחאה בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד בארה"ב אלו פעילי זכויות האדם, שמנסים לדאוג לפועלים הזרים במדינה. כזכור, כמה מהעובדים הזרים ניסו בחודש האחרון לחצות את הגבול לישראל בניסיון למצוא פרנסה.

הגזענות בלבנון היא בעיה ארוכת-שנים, כאשר נגיף הקורונה - בדומה למשברים קודמים - רק החמיר אותה. על רקע זה, פעילי זכויות האדם יצאו לרחובות לאחר שהזמרת הלבנונית הנודעת טניה סאלח פרסמה פוסט תמיכה במחאת השחורים בארה"ב, שכלל תמונה שלה עם גוון עור שחום ושיער אפרו, תוך כיתוב: "הלוואי שהייתי שחורה". זה הוביל לתגובות קשות רבות נגדה. "אני הגעתי לכאן בגלל טניה סאלח", סיפרה אחת המפגינות לרשת "אל-ערבייה", "זה לא מתקבל על הדעת בשנת 2020. זמרת בלבנון מפרסמת משהו בפייסבוק ואנשים דורשים ממנה למחוק. זו בעיה גדולה".