שורטי | צילום: דניאל קמינסקי

יש חיים אחרי הריאליטי: החדשה של שורטי

הכירו את "מאנה", בר המסעדה החדש של המוזיקאית והשפית הילה ניסימוב • בתפריט: השפעות ערביות מהבית • "רוצה להביא בשורה קצת אחרת"

זמרת, מתמודדת בריאליטי, שפית או במדורי רכילות. דבר אחד בטוח, אי אפשר לפספס את הילה ניסימוב (שורטי). כעת היא פותחת מסעדה חדשה בתל אביב, "מאנה" שמה, בהשראת הרחוב הסמוך. ניסימוב בת ה-37 החלה לבשל לפני כעשור, לאחר שעברה לניו יורק. את ההתמחות עברה בבית ספר קולינרי בעיר ואז גם החליטה שזה יהיה העיסוק העיקרי שלה לצד המוזיקה. כשחזרה לארץ, החלה ניסימוב להשתלם במטבח מובילים בינהם אריא, קוקו במבינו. לפני שנתיים אף פתחה חברת קייטרינג ולאחרונה התמודדה בעונה הנוכחית של תוכנית הריאלטי "משחקי השף".

מסעדת מאנה // צילום: אמיר מנחם

התפריט במסעדה החדשה יתבסס על המטבח הערבי על שלל גווניו. "תמיד הרגיש לי שאסור לגעת במטבח הזה", היא מספרת. "שאסור לשחק איתו וצריך ללכת רק בדרך המוכרת והמיוחדת שהמטבח הזה מכתיב. כאן אני מרשה לעצמי ליהנות ולשחק עם חומרי גלם מובחרים ושילוב טכניקות וקצת לצאת מהקופסא".

המטבח מושפע, כאמור, מהמטבחים של לבנון, סוריה, מצרים, עיראק, מרוקו ואפילו המטבח הגלילי. בתפריט נמצא לא מעט מנות המבוססות על שמן זית, לאבנה או יוגורט, בורגול או גבינות גליליות, כמובן בפרשנות אישית של נסימוב, שמעניקה להן כיוון שונה לחלוטין.

התפריט של המסעדה עתיד להתחלף מספר פעמים בשנה, בהתאם לחילופי העונות וחומרי הגלם. בתפריט ההרצה הנוכחי של המסעדה נוכל למצוא, בין היתר, בייגלה קדוש ועלי זעתר שמנת של פעם, סחוג עלי גפן ועגבניה שרופה (34 שקלים), צלחת חריפים חלק כבושים, חלק שרופים, חלק קצוצים, שמן זית וטחינה הר ברכה (18 שקלים), סלט פטוש וכנאפה עגבנית מגי, בצל סגול, צנון שחור, נענע, צנובר, חומץ לבנדר וכנאפה גבינות מלוחות 42 שקלים), פלאפל חצילים בלאדים והמאירי על צזיקי טרגון וסוכריות עראק (38 שקלים), דף פסטה שמנת של פעם, זיתים סורים, דואה, צנובר, זרעי עגבניה ושמן זעתר (42 שקלים), קולורבי ברולה ירוקים קצוצים, פאף בורגול, אגוז לוז שבור, מרמלדת שרי בליקר תפוזי דם ובולגרית פנחס (38 שקלים).

מנות מהמטבח הערבי // צילום: אמיר מנחם

עוד בתפריט ההרצה: טרטר מוסר ים על לאבנה דרוזית סלט טאבולה, תותים מעושנים במרווה, קרקרים מלוחים וסומק (52 שקלים), עוף מסחאן על חתיכת בצק עוף מפורק, תבשיל של מנגולד וחומוס, איולי זעפרן, שקדים ונענע (54 שקלים), טלה סביח טלה קצוץ בראס אל חנות, פריקי, שניצל חציל, קרם לימונעמבה וביצה של 6 דקות (58 שקלים), שישברק אסאדו בבישול של 5 שעות יוגורט עיזים, ריבת בצל ביין מבית לחם ופינגר ליים (68 שקלים), ניוקי סולת בחמאת לימון פרסי תרד תורכי, שעועית ירוקה טרייה, צנובר, קרם פרש וקציפת מטבוחה (58 שקלים), קובה ברווז יוגורטחינה בהרט, אבקת סלק (72 שקלים), נתחים של שייטל חצי נא על מסבחה של כרוביות קצוצות חמות, טחינה הר ברכה, החריף של החומוסיות ושמן זית שזכה בפרסים (62 שקלים), שווארמה של מעורב דגים על לביבות גבינה מלוחה שמנת חמוצה, בצל כבוש בסומק ובלסמי לבן, פלפל חריף, חמציץ ועלי תבלין (66 שקלים)

בגזרת הקינוחים נמצא גלידת חלב שמן זית, מלח שחור וקראמבל עוגיות שקדים (32 שקלים), שליכטה של  שוקולד מוס שוקולד 67%, גלידת יוגורט מי זהר ושברי עוגיות עבאדי (36 שקלים), סיגרים מתוקים פיצוחים בראס אל חנות, סירופ הדרים-ציפורן וגרניטה לאבנה (34 שקלים).

אבן גבירול 61
א-ש 18:00-01:00

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...