ראש הממשלה נתניהו ויו"ר העבודה גבאי // צילום: אורן בן חקון, יהושע יוסף // ראש הממשלה נתניהו ויו"ר העבודה גבאי // צילום: אורן בן חקון, יהושע יוסף

בעקבות התנגדות בכירי מפלגתו: גבאי דחה את הצעת נתניהו להצטרף לממשלה

ראש הממשלה העביר הצעה חסרת תקדים למפלגה, שלה שישה מנדטים בלבד • ההצעה כללה את תיק הביטחון, שלושה תיקים נוספים והתחייבות שלא לקדם את חוק החסינות ופסקת ההתגברות • גבאי דן עם חברי סיעתו באפשרות לקבלה, אך נתקל בהתנגדות נחרצת ונאלץ לוותר

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הציע למפלגת העבודה להצטרף לקואליציה. ההצעה של נתניהו כוללת את תיקי הביטחון והאוצר ושני תיקים נוספים. בנוסף נתניהו התחייב שלא לקדם את חוק החסינות ואת פסקת ההתגברות.

 יו"ר העבודה, אבי גבאי, שבמהלך מערכת הבחירות הבטיח שוב ושוב שלא יצטרף לממשלת נתניהו, שקל את ההצעה והחליט לסרב לה. גבאי כתב בעמוד הטוויטר שלו כי "עמדתנו נותרה שאין מקום לבחירות נוספות ועל הנשיא לתת את המנדט להרכבת הממשלה לחבר הכנסת בני גנץ. במהלך החודש האחרון מפלגת העבודה קיבלה  מספר הצעות להשתלב בממשלה. ההצעה האחרונה אמש כללה התחייבות לחבילת צעדים לשמירה על הדמוקרטיה. לרבות ביטול חקיקת פסקת ההתגברות, החסינות, חוקים פרסונלים ועוד. חברי הסיעה דנו בהצעה והחלטנו לא לקבל אותה".

גבאי התייעץ בנושא עם מקורביו ועם מספר חברי כנסת, ביניהם איציק שמולי וטל רוסו. גורמים בעבודה אמרו ל"ישראל היום" כי גבאי היה מעוניין לקבל את ההצעה, אך אינו יכול לפעול מבלי שישכנע קודם לכן את חברי סיעתו. 

ל"ישראל היום" נודע כי ח"כ עמיר פרץ הביע התנגדות נחרצת למהלך מהרגע הראשון, וכינה אותו בשיחות פנימיות "הפניית עורף לכל הבוחרים שלנו". לאחר מכן כתב פרץ בחשבון הטוויטר שלו: "לא אנחנו נהיה גלגל ההצלה של נתניהו. לא ניכנס ולא נשב בממשלתו. כל אפשרות אחרת היא הפרה של כל  מה שהבטחנו לציבור. מה שהבטחנו - נקיים".

גם חברת הכנסת שלי יחימוביץ' העבירה מסר נחרץ לגבאי, ואמרה: "אני מתרה בכל אדם ממפלגתי שעולה בדעתו לגזור קופון מהרס המפלגה ולהצטרף לממשלת השחיתות של נתניהו, שהוא ישלם על כך מחיר כבד". ח"כ שמולי אמר כי "הבטחנו שלא להיכנס לממשלה - והבטחות יש לקיים. אין לי שום כוונה לשמש חומת מגן לשחיתות". 

בתוך כך, הסיעות החרדיות חתמו הערב על ההסכמים הקואליציוניים, על מנת לאפשר את הצגת הממשלה באופן מיידי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...