הארוחה האחרונה: נפרדים מ"בר א וין"

מסעדת בר א וין זכתה לתהילה קולינארית מאז שנפתחה • המסעדה תמשיך לפעול עד סוף חודש מאי, בתקווה שימצא לה מיקום אחר

במשך כחמש שנים פועלות בצמידות "דא דא ודא" ו"בר א וין" במתחם המכון הצרפתי בפלאזה ברוטשילד 1 בתל אביב. לפני כמה שבועות הגיעה הודעה רשמית על סגירתן של שתי המסעדות ותחום האוכל הוכה תדהמה.

צילום: גיל קרמר

בר א וין זכתה לתהילה קולינארית מאז שנפתחה. שף המסעדה, עינב אזגורי, סחף אחריו קהל סועדים נאמן ומושבע שהחל פוקד את בר היין הצרפתי והפך אותו למוסד קולינארי תל אביבי נודע. 

הכיוון הגסטרונומי השונה שבחר אזגורי הפך את המקום למסקרן ושונה בנוף. לא עוד מטבח ישראלי חדש אלא מטבח צרפתי קלאסי כמו שרק שף ישראלי מוכשר ביותר יכול לבשל. מטבח ססגוני, עז טעם ששומר על תוואי המסורת אך מעניק לה סקס אפיל תל אביבי בלתי מעורער. בנוסף, תפריט יין להתהדר, אווירה גרגרנית ומעט שולחנות אליהם מסובים שועי תחום האוכל.

מהר מאוד התברר כי סופן של השתיים כרוך בכשל מנהלי מול שגירות צרפת ובהתנערות מהסכמים. בעלי המסעדות פירטו את מפח הנפש הגדול: "נגמרו חמשת השנים, חיכינו להארכה של חמש שנים נוספות, אך כמובן שהשגרירות טענה שאין הסכם כזה שבעל פה והוציאה את המקום למכרז. כל מי שרואה את המכרז מבין שהוא מכור, פתאום משום מקום מופיע בחור שבמקרה עבד בשגרירות, שבמקרה הוא גם הזכיין של הרשת הצרפתית מחו"ל שמחפשת נכס בארץ. כשנשאל למה לו לגשת למכרז שהכל בו לא הגיוני ענה אותו בחור שהוא יודע להסתדר עם אנשי השגרירות. ראיתי את תנאי המרכז ואותו בחור גם לא עומד בתנאיו מה שגורם לי לרצות להאמין ששגרירת צרפת בישראל לא מעודכנת בפרטי הסיפור הזה..."

"...בשתי המסעדות הפועלות במקום מועסקים קרוב ל-150 עובדים, רובם בעלי משפחות העובדים שנים רבות בעסק. בימים אלו, בהם ענף המסעדות סובל גם כך מקשיים רבים, מקומות רבים נסגרים ועובדים רבים מאבדים את מקום עבודתם, המהלך של השגרירות נראה תמוה ונראה שיש פה ככל הנראה העדפת עסקים בבעלות צרפתית על פני עסקים ועובדים מקומיים".

בר א ויין // צילום: נמרוד סונדרס

לאחר שרוע הגזרה החל לחלחל לתודעה, לא נותר היה אלא להיפרד מאחד המקומות האהובים בעיר. לאכול ביס אחרון ממנת הפטה אן קרוט, סטייק סינטה בליווי צ׳יפס צרפתי ענוג, טרטר בקר מופתי, צלחת מרהיבה של ירקות קרודיטה, כרישה עדינה המוגשת עם אגוזי לוז קלויים, פסטה עשירת חלמונים תוצרת בית, קרפ סוזט משגע, איים צפים מסורתיים ונהדרים ועוד. 

בר א וין תמשיך לפעול עד סוף חודש מאי ואז תיסגר למשך חודשי הקיץ. במהלכם מקווים האנשים האמונים עליה שימצא מיקום חדש וכי בסתיו הקרוב נזכה לשוב אל שולחנה של המסעדה האהובה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...