בעבר, עולים חדשים שהעברית אינה שפת האם שלהם התקשו לקבל תפקידים בחטיבת המחקר היוקרתית באגף המודיעין, אך לא עוד.
צה"ל הודיע השבוע כי החל בפרויקט חדש, ראשון מסוגו, ולראשונה - עולים חדשים, חלקם חיילים בודדים, השתלבו בחטיבת המחקר. כרגע מדובר על שני חיילים עולים מצרפת וחיילת עולה מאקוודור. ארבעה נוספים נמצאים בשלב המיונים, לאחר שאותרו ונמצאו בעלי סיכויים גבוהים להשתלב. צה"ל ממשיך לחפש מועמדים נוספים מקרב המחזור הקרוב.
"הגשמת חלום אישי". סא"ל מ' // צילום: דובר צה"ל
סא"ל מ', ראשת הענף ואחראית פרויקט "ליעם" - ליווי עולים במודיעין - מטעם חטיבת המחקר אמרה: "לאחר עבודת הכנה, איתור ומחקר זכינו לליווי צמוד וגב חזק מאגף כוח האדם ומאגף המודיעין. העולים שמתגייסים לצה"ל ועוברים טירונות ולימודי שפה במחו"ה אלון אותרו כבר בשלב הראשון בטירונות, והשלושה עברו את כל המיון והסיווג. זהו השלב הראשון בפרויקט שנבחן בשנתיים הקרובות.
עוד בנושא:
• מהפכה במיונים ליחידות המובחרות
• יחידת המשא ומתן של המשטרה נחשפת
• אל"מ שי סימן טוב ידליק משואה ביום העצמאות
"עד היום היה קשה לשלב עולים והם עצמם, גם אם רצו, לא האמינו שהדלת תיפתח. הם מאוד מתלהבים וזו סנונית ראשונה למטרה שהיא עוד שילובים. אני אישית רואה בזה הגשמת חלום אישי, מכיוון שאני בעצמי הייתי עולה חדשה שאותרה לאגף המחקר ותמיד רציתי לפעול כדי לתקן למען האחרים. אני שמחה שזה מתגשם".
"כיף גדול". טוראית נ' // צילום: דובר צה"ל
טוראית נ', חיילת בודדה בת 22 מאקוודור, היא אחת מהשלושה שאותרו והתקבלו וכרגע עוברת חפיפה. "עליתי ב־2015 לבד. למדתי ממשל באוניברסיטה ואחרי התואר התגייסתי. לא חשבתי שאוכל להתקבל לאגף המודיעין בגלל שהעברית לא היתה מספיק טובה וידעתי שאקבל שיבוץ למשהו רק אחרי שאסיים במחו"ה אלון. רציתי תפקיד משמעותי שיתאים לתואר שלי ואני שמחה שראיינו אותי לחטיבת המחקר והציעו לי תפקיד מעולה. ידעתי על חיל המודיעין אבל כמו שאמרתי, לא חשבתי שאגיע לשם. אני שמחה ויכולה רק לומר שזה תפקיד חשוב וכיף גדול להיות חלק מהפרויקט הזה, ועוד בין הראשונים שהתקבלו. עכשו גם עולים יידעו שזה אפשרי ואני מאמינה שיגיעו עוד".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!