גורמים ביטחוניים המשרתים בארה"ב העבירו לבכירים בסנאט האמריקני מסרים המסתייגים מחקיקת החוק להכרה בריבונות ישראל ברמת הגולן.
את החוק הציגו בשבוע שעבר הסנאטורים הרפובליקנים טד קרוז וטום קוטון, והוא גם זוכה לתמיכת בכירים במפלגה הדמוקרטית. למרות התמיכה הדו־מפלגתית, ל"ישראל היום" נודע כי נציגים של מערכת הביטחון של ישראל גרמו לבכירים בסנאט להבין כי מוטב שלא לחוקק את החוק, לפחות לא בעת הזו. על פי האופן שבו הוצגה עמדת הישראלים בדיונים פנימיים בסנאט, הנציגים של מערכת הביטחון אמרו כי נוכחות ישראל ברמת הגולן היא עובדה שאיש ממילא לא מערער עליה, ועל כן לא ברור להם מה הטעם לחוקק חוק שרק יעורר דיון בנושא.
העמדה שהציגו הישראלים, אשר דיברו כאמור בשם מערכת הביטחון, הפתיעה את הבכירים האמריקנים אשר סברו שהחוק הוא אינטרס ישראלי. בתוך כך, הסנטאורים האמריקנים שמקדמים את החוק התאכזבו גם מכך שהוא לא עורר תגובות נרחבות בישראל. הבכיר הישראלי היחיד שהגיב להצגת החוק בסנאט בשבוע שעבר היה שגריר ישראל באו"ם דני דנון.
יו"ר היחידה (קואליציה) למען הגולן, עו"ד צביקה האוזר, המתמודד לכנסת ברשימת כחול לבן, אמר ל"ישראל היום" בתגובה כי "הכרה אמריקנית בריבונות הישראלית בגולן היא צורך אסטרטגי ומדיני כאחד, בפרט לנוכח נסיגת הכוחות האמריקאים מסוריה". האוזר הוסיף כי "על ממשלת ישראל לא להסתפק בציפיה לשינוי העמדה האמריקנית אלא לשנות את מדיניותה, להתחיל לשנות המציאות בשטח, ולהכפיל את מספר התושבים בו".
מלשכת רה"מ נמסר: "ראש הממשלה בנימין נתניהו דיבר פעמים רבות עם הנשיא טראמפ, כולל רק לאחרונה, על הצורך להכיר בריבונות הישראלית ברמת הגולן. מבדיקה שנערכה, שום גורם במערכת הביטחון הישראלית לא העביר מסר זה או מסרים ברוח זו".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!