מזג האוויר הסגרירי שולח אותנו אוטומטית למטבח, ואין כמו שמרים עם קינמון ביום חורף חם כדי ליצור אווירה חמימה וביתית.
מה שכיף בעוגת שושני שמרים קינמון, זה שאפשר להכין אותה בשלבים, ולהכין פעם אחת לשבועיים. תשאלו איך? את הבצק אני מכינה בצ'יק בשישי בערב ומכניסה לתפיחה למשך הלילה במקרר. בשבת בבוקר כל שנותר הוא לרדד, לגלגל ולאפות.
ועוד – במקום עוגה אחת בקוטר 24-26 ס"מ, מכינים שתי עוגות קטנות יותר בקוטר 20 ס"מ. אחת אופים מיד, ואת השנייה מקפיאים לפני האפייה.
בערב שישי הבא מעבירים את העוגה הקפואה למקרר להפשרה במהלך הלילה, ובשבת בבוקר אופים ונהנים.
ואם אני מכינה אותה כמעט מדי שבת, אז מה הפלא שהיא מופיעה אצלי באינסטוש בכל צורה אפשרית? כמעט בכל פעם שאני מעלה תמונה של העוגה הזו אני מקבלת המוני בקשות למתכון. סוף סוף התיישבתי לכתוב והנה הוא.
שושני שמרים קינמון
המצרכים:
500 גרם קמח
כף (8 גרם) שמרים יבשים
רבע כוס (50 גרם) סוכר
כוס ורבע חלב
150 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
קורט מלח
למילוי:
100 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום
כף קינמון
ההכנה:
מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר.
מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, עדיף לילה במקרר (כך מתקבל בצק רך יותר ונוח לעבודה).
מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ. מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון, מורחים את החמאה על הבצק בשכבה אחידה . מפזרים מעל את תערובת הסוכר-קינמון. חותכים את הבצק לרצועות בעובי 5-6 ס"מ.
מגלגלים כל רצועה לגליל הדוק ומניחים את הגלילים בתבנית עם רווחים של 2 ס"מ ביניהם. אופים כ-30-35 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
טיפ: אם רוצים מאפה מבריק, מברישים מלמעלה בסירופ סוכר- מרתיחים חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים עד שכל הסוכר נמס. מברישים מהסירופ כשהעוגה חמה.
למתכונים נוספים של מיס פטל: https://www.misspetel.com/