את השם ״עמוסרי״, בעלי שן מתוקה מרחובות וחובבי קונדיטוריה יודעי דבר מכל הארץ, מכירים היטב. מדובר בעסק שכבר שמונה שנים מנפק מארזי קינוחים מושחתים, פוטוגנים ומהנים במיוחד לשלל לקוחות מרוצים.
בתפריט שלו תמצאו מבחר כמעט מסחרר של קינוחי ויטרינה:
קלאסיים כמו פלזיר סוכרה – שכבות שכבות של דקואז לוז, קראנץ׳ לוז פיימונטה, פרלינה לוז ווניל מדגסקר, דפי שוקולד חלב מטומפרר, גנאש ושנטי שוקולד חלב. קינוח שלמרות ריבוי הטעמים, מעודן ומאוזן להפליא.
טארטים מהוקצעים כמו טארט הלימון שלו – שמורכב מבצק שקדים וניל פריך, ועליו קרם לימון וליים חמוץ. ביס שכולו חמיצות נעימה ומתיקות חמאתית של בצק.
ספיישלים מתחלפים (שהם וורסיות ופרשנות אישית שלו לקינוחים קלאסיים) כמו פארי ברסט פיסטוק – פחזנית גדולה במילוי פטיסייר פיסטוק, ובתוכה עוד פחזנית קטנה במילוי מחית פיסטוק בשילוב וניל מדגסקר ושוקולד חלב, קינוח שמשאיר את טועמיו המומים ממורכבות המרקמים והטעמים. אפילו קינוחי הביס שלו מבוצעים ברמה הגבוהה ביותר, למשל פחזניות פריכות בציפוי שטרוייזל ובמילוי קרם פטיסייר עשיר.
את כל המבחר העשיר הזה ועוד קינוחים רבים נוספים, עומד ומכין לו לבד איש אחד מוכשר במיוחד. לא מדובר פה בקינוחים פשוטים להכנה, ואם נתעכב על זה רגע, גם לא זולים במיוחד (מחיר קינוח יכול לנוע בין 34 ל-54 שקלים, לפעמים יותר), אבל הביצוע, הטעמים והנראות הם ברמה כה גבוהה, שיש תמורה למחיר. יעיד על כך קהל הלקוחות הנאמן ההולך וגדל כל הזמן, שמגיע לרחובות מכל קצוות הארץ, רק בשביל לאסוף מארז ולחזור הביתה.
את האיש מאחורי המותג, לעומת זאת, לא הרבה מכירים. למעשה, למרות הצעות חוזרות ונשנות, הוא מעולם לא רצה להתראיין או לדבר על עצמו. אז אחרי לחץ לא מתון כלל, הצלחנו לגרום לו לשוחח איתנו וגילינו שמעבר לחיוך הגדול ולמאפים המשגעים, מסתתר איש מתוק עם סיפור מתוק לא פחות.
עמוס שדה, בן 33, יליד ותושב רחובות מאז ומתמיד, בכלל לא חלם על קריירה בעולם הקונדיטוריה. הוא תמיד חיבב את התחום וכבר מגיל צעיר התחיל לשחק עם מתכוני קונדיטוריה שמצא ברשת, אבל בפן המקצועי של חייו בחר בכלל לעשות תואר ראשון במדעי התזונה ובמנהל עסקים בפקולטה לחקלאות ברחובות.
במהלך לימודיו בפקולטה, נתקל במודעה שמזמינה את הסטודנטים להשתתף בשוק איכרים. בשביל הספורט פתח שם שולחן, והחל למכור בכל פעם קצת מהדברים שהיה מכין בבית, להפתעתו הכול נמכר, והוא ממש נהנה מזה, בעיקר מהתגובות הנלהבות. אחרי שלושה-ארבעה שווקים כאלה, מישהי פנתה אליו, וביקשה להזמין ממנו עוגה. היא ממש התעקשה, ועמוס הכין. בעקבות ההזמנה הזאת הגיעו עוד הזמנה ועוד הזמנה. אז החליט לפתוח עוסק פטור, סתם ככה, שיהיה להכנסה מהצד. ״כמה אתה חושב שאתה הולך למכור? משהו כמו עוגה בחודש במקסימום״ אמר לעצמו. אבל הבקשות המשיכו לזרום, ועמוס מצא את עצמו פותח עמוד פייסבוק מסודר עם תפריט, וממש מתחיל לעסוק בזה בכל רגע פנוי, וכל זה תוך כדי לימודים, ובלי שום הכשרה מקצועית.
בסוף התואר בפקולטה, רגע אחרי קבלת התעודה, עזב הכל, והלך ללמוד קונדיטוריה בדנון. כשסיים לימודים בדנון החל להעלות רמה ביצירה ובעשייה, פיתח שפה וסגנון משלו – פלטת טעמים וחתימה אישית שלו, והחליט להתמקד אך ורק בקונדיטוריה ובקינוחי ויטרינה. ״הייתי חולם על קינוחים בלילה, קם בבוקר ומתחיל לנסות, ועד שזה לא היה יוצא בדיוק כמו שחלמתי, לא הייתי מכניס לתפריט״.
אז אם הביקוש כל כך גדול, למה לא לפתוח מקום מסודר עם ישיבה?
"זה כן חלום, לא אכחיש. אני רוצה ביום מן הימים לפתוח קונדיטוריה של ממש. זאת גם בקשה שחוזרת על עצמה מלקוחות, שיהיה מקום פיזי לשבת לאכול, ליהנות וגם לקחת הביתה. וזה חסר לי ממש להרגיש את הלקוח, ולראות אותו נותן את הביס בקינוח שעבדתי עליו כל כך קשה, ונהנה ממנו. אבל זה מסובך, גם טכנית וגם בירוקרטית, ובסופו של דבר, אני לא מכיר בארץ אף מקום שמגיש רק קינוחים – ועוד קינוחי ויטרינה. ואני לא אוהב להתעסק עם שאר הדברים. בא לי לעשות רק את המתוקים שלי. וכרגע עוד מתאים לי לעשות רק את זה, את המארזים שאני אוהב, ולא להתפשר – לא על האיכות ולא על רמת המוצרים. אני משתמש במוצרים הכי טובים בשוק, ובחומרים הכי טריים ואיכותיים, וכשפותחים עסק לפעמים צריך להתפשר, וזה מגיע על חשבון המוצר. אז כן, זה בקצה הראש ומדגדג, ומבחינת רמה ויכולת אני לגמרי שם, אבל עד שלא אמצא את הנוסחה והמקום המושלמים, בלי להתפשר, אני לא אלך על זה – בדיוק כמו עם הקינוחים".
אתה מרגיש שמשהו השתנה בכמות העבודה וההזמנות בשנה האחרונה?
"אני מרגיש שדווקא עכשיו יותר מתמיד אנשים מחפשים נחמה, ובסוף אוכל, ובטח מתוקים, זה סוג של נחמה. בשנה האחרונה אני פוגש אנשים גם במקומות הכי משמחים שלהם, אבל גם בהכי עצובים. אז מצד אחד כמות ההזמנות עלתה, ומצד שני לא כל ההזמנות משמחות – חלק גם ממש עצובות. ואני מרגיש לפעמים שזה ״הכל עלי״, שזה התפקיד שלי כרגע להמתיק להם, ולעזור להם להתעודד. וזה קשוח, בייחוד כשהם באים לאסוף, פנים אל פנים. אני לא תמיד מוצא את המילים הנכונות כדי לנחם, אז במקום לדבר אני משקיע את כל הלב והנשמה בקינוחים, והלוואי ויום אחד אני אוכל לעשות קינוחים אך ורק לאירועים משמחים. כשאתה הולך ללמוד קונדיטוריה אתה לא חושב על זה שתמצא את עצמך במצב כזה, שאתה מכין קינוחים לאנשים עם סיפורים משוגעים, ויש לי כמה וכמה סיפורים לא ייאמנו כאלה, של משפחות של ניצולים וחטופים, וגם לצערי נרצחים, שאני כמובן שומר לעצמי כי זה פרטי שלהם, ועד כמה הקינוח שלך יעשה את ההבדל. הכי קטן ושולי כביכול, אבל הבדל. כרגע החלום הכי גדול שלי זה להכין למשפחות של החטופים מארזים, שאיתם יוכלו לחגוג את החזרה של האהובים שלהם. בחינם עלי, הכי מושקע ומפנק שיש. רק שיחזרו כבר".
שאלה אחרונה, לקינוח, איזה מהקינוחים שלך אתה הכי אוהב?
"אני לא יכול לבחור, כי כל פעם מתחשק לי משהו אחר וזה הכי תלוי מצב רוח. וזה מה שיפה במארזים שלי - שלא צריך לבחור. זאת גם הסיבה שאני לא מאמין בעוגות גדולות, ובוחר להכין כמעט אך ורק קינוחים קטנים – כי ככה אפשר לטעום יותר. אבל אם אני חייב לבחור, אז זה כמעט תמיד יהיה משהו עם שוקולד. ואני כמובן שרוף על פחזניות אבל רק כשהן טריות טריות מהרגע – וכשהן כאלה זה תכלס מנצח כל קינוח".
את ההזמנות ניתן לבצע דרך החנות הדיגיטלית בווטסאפ (לינק למטה), שם התפריט מתעדכן תדירות. והלקוחות המיומנים שלו כבר יודעים, ששווה להיות עם אצבע על הדופק בימים בהם מתפרסמים ספיישלים, כי אז ההזמנות נסגרות מהר.
הקינוחים מגיעים במארזים, והכל נאפה טרי לפי הזמנה. המארזים מגיעים בשלושה גדלים: קטן – 6, בינוני – 8-9, וגדול – 10-11 קינוחים. אין מחיר קבוע למארז – המחיר מחושב לפי הקינוחים שבוחרים.
עמוסרי, הזמנות דרך החנות הדיגיטלית בווטסאפ במספר 050-6499557
איסוף עצמי בלבד מרחובות, בימים ראשון-חמישי 16:30-19:00, שישי 15:30-19:00, שבת 15:00-17:00.