הימים האחרונים אפרפרים, קרים ומדכדכים, וכשלא יצאה השמש, ישר חשבתי עליו - סינבון ריחני. רך ומתוק, מקורמל ונימוח, כל מה שחסר זה, סוודר עבה וקצת גשם בחלון.
והנה הטריק הקטן שמשנה את הכל - טיפת שמנת מתוקה ששופכים על השבלולים לפני שהם נכנסים לתנור. השמנת בתחתית עם הסוכר והקינמון, הופכת בתנור להיות קרמל דביק ואלוהי.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אתם יכולים להכניס את הבצק של הסינבון להתפחה ראשונה במקרר למשך לילה. הקפידו לשמן אותו ולכסות בניילון נצמד. בבוקר, כשתוציאו את הבצק, תנו לו שעה לחזור לעצמו.
- הקטע עם סינבון שאנחנו רוצים אותם דחוסים ולחים ולא סופר אוויריים כמו שנהוג במאפי שמרים.
- חשוב שהשמנת תהיה חמימה ולא קרה.
סינבון יותר טוב
חומרים לבצק:
- 1 כוס חלב, חמים
- 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (80 גרם) חמאה רכה
- 1/2 כוס (110 גרם, סוכר
- 4 כוסות (520 גרם) קמח, רצוי קמח לחם
- 1/2 כפית מלח
למילוי:
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
- 3 כפות קינמון
- 1/2 כוס (115 גרם) חמאה רכה מאוד
- קורט אגוז מוסקט
- 1/8 כוס שמנת מתוקה למזיגה לפני האפייה, בטמפרטורת החדר
לציפוי:
- 120 גרם גבינת שמנת רכה
- 1/4 כוס (60 גרם) חמאה רכה
- 1 ו-1/2 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל או סירופ מייפל
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו ערבוב מערבבים את החלב החמים עם השמרים. ממתינים כמה דקות על מנת לתת לשמרים להתחיל לעבוד.
- מוסיפים את הביצים, החמאה והסוכר ומערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים.
- מוסיפים את המלח וארבע כוסות קמח ומערבבים רק עד שכל החומרים מתאחדים. בשלב הזה הבצק מאד נוזלי ודביק, עוצרים את הערבוב ונותנים לקמח מספר דקות לספוח את כל הנוזלים.
- מחליפים את הוו מערבוב לוו לישה, לשים את הבצק 5-7 דקות. זה הזמן להבין אם הבצק צריך עוד כמה כפות קמח, מוסיפים כף קמח בכל פעם עד שהבצק נראה אלסטי וחלק והוא נפרד מדפנות הקערה (שימו לב - הבצק נפרד מדפנות הקערה אבל התחתית עדיין דבוקה והוא נראה כאילו הוא מטפס לאורך הוו לישה).
- מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת, מכסים את הקערה במגבת ושמים במקום חמים לתפוח כשעה.
- בזמן שהבצק תופח, נכין את המילוי: בקערה בינונית שמים את כל החומרים (חות מהשמנת) ומערבבים היטב עד שמגיעים למרקם של משחה.
- משמנים תבנית אפיה ומרפדים בנייר אפייה (אפשר לסדר בתבנית עגולה או מלבנית, הקפידו להשאיר מרווח גדול בין שבלול לשבלול, הם צריכים מקום לתפוח).
- מרכיבים: מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, מחלקים את הבצק לשניים (אם הוא דביק מדי פזרו מעט קמח על הבצק).
- מרדדים חצי בצק למלבן בגודל של 25 ס"מ על 30 ס"מ.
- בעזרת מרית סיליקון, מורחים שכבת מילוי שווה על הבצק, מגלגלים את המלבן לרולדה דרך הצלע הקצרה.
- חוזרים על התהליך עם החצי השני של הבצק.
- חותכים את הרולדות לפרוסות בגודל של 3 ס"מ ומסדרים בתבנית אפיה. נותנים לסינבון חצי שעה לתפוח תפיחה שנייה.
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- פה מגיע החלק המעניין: לפני שמכניסים את השבלולים לתנור, מוזגים מעליהם מעט שמנת מתוקה (חשוב שהשמנת תהיה בטמפרטורת החדר ולא קרה).
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 25-30 דקות או עד שהמאפה שחום ויפה. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר.
- בינתיים, מכינים את הציפוי: בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים, עד שמגיעים למרקם משחתי אחיד, ניתן להיעזר במיקסר ידני.
- מורחים את הגלייז על המאפה.